Huvitav lõik on siin:
Veider... veider. Helisummuti puhul saab ainsaks "süüks" panna seda, kui see oli kodus relva küljes. (ReS §20 brim lg 3 - Helisummuti on tulirelvaga tulistamisel tekkiva heli summutamiseks ettenähtud seade, mida on tulirelvale lubatud kinnitada ja kasutada jahipidamisel või lasketiirus või laskepaigas. Helisummuti omandamise õiguse annab relvaluba.)Nüüdseks on selgunud, et kohtu alla ei antud ainult tulistamises süüdistatav Liina Bahovski, vaid ka kannatanu, tema abikaasa Martin Bahovski. Nimelt on prokuratuur 47aastasele mehele esitanud süüdistuse karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist ja tulirelva helisummuti ebaseaduslikku käitlemist.
Põhja prokuratuuri vanemprokurör Katrin Paesoo ütles Õhtulehele, et territooriumilt leiti kolm ebaseaduslikku vintpüssi ja kaks vintpüssi relvarauda ning helisummuti. „Kõik ebaseaduslikud relvad ja relvaosad võeti ära ning need lähevad konfiskeerimisele ja hävitamisele,“ sõnas prokurör. Samalt territooriumilt leiti ka tsiviilkäibes keelatud laskemoona, mis ei olnud nõuetekohaselt hoiustatud. Selle osas viis politsei läbi väärteomenetluse.
Teine asi, Martin väitis ühes varasemas intervjuus ise, et tegu oli musta püssirohu relvadega.
Meenutuseks copy-paste:
Ma millegipärast usun, et Martinil VÕIS olla mõni illegaalne vint, aga KUI tegu oli vanade musta rohu püsside või nende replikatega, mis tõesti ReS alla ei käi JA selle eest väänatakse süüdistus, siis on muidugi puhta perse. Vabandage mu prantsust, aga mõte jääb samaks.Ajakirjanik: “Pärast juhtunut võttis politsei kõik su relvad ja relvaloa ära. Kas oma kire ja hobiga ehk relvandusega sa enam tegeleda ei saa?"
Martin: "Mul on kollektsioon ühe- ja kaheraudseid mustapüssirohurelvi, mis ei ole Eesti seaduste järgi relvad. Politsei korjas need relvad ka minult ära ja hõõrus veel käsi, et assa raisk, saime illegaalseid relvi viis tükki, mis pole relvaloa peal. Aga need ei nõuagi luba üldse. Ma ei ole neid siiani politseist kätte saanud, nad väidavad, et on veel ekspertiisis. Tegelikult ei julge nad neid lihtsalt tagasi anda...”