REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
trs
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas trs »

Kõik ei saa lihtsalt aru selle ühiskonna toimimisest, milles aga enamikele meist meeldib elada. Ilmselt paljud ei mõtle(või ei ole sunnitud mõtlema) sellele kordagi oma elu jooksul ja teised ei saa vajalikul hetkel lihtsalt aru. Enamasti ei ole tegemist psühhopaatide või kurjade inimestega. Põhjus on kitsas silmaringis ja sotsiaalses harimatuses, mille soodustamine on üks tänapäevase ühiskonna negatiivseid külgi. Selliselt elatud elu tahaks nimetada raisatuks, aga erinevus rikastab. Seda siis neile, kes arvavad, et nad ei ole kellelegi midagi võlgu.
Vabaturumajanduse olukorras on loomulik, et toimuvad muutused ja eksisteerivad äririskid. Millegi doteerimisel peab olema mõte. Lõbustusasutused tulevad ja lähevad, puudub kultuuripärandi säilitamise vajadus ja igasugune muu efekt riikluse ja rahvuse säilimisele. Odavam on ettekandjaid toetada läbi töötukassa vs maksta ettevõtjatele toetusi, millest lõpuks vaid mingi osa läheb ebavajalike töökohtade säilitamiseks ja ülejäänud just nimelt selleks, et pank ettevõttelt liisitud maja ja maasturit ära ei võtaks. Turule paisatud rendipinnad, alla turuhinna maasturid ja kinnisvara hoopis elavdavad majandust. Katastroofist on asi kaugel.
Mis puudutab maskide kandmist, siis esimesed paar päeva oli võibolla normaalne, et ei osanud või jõudnud osta. Nüüd on aga pehmelt öeldes intelligentsi küsimus. Jätkuvalt olen enamasti näiteks tanklates peale müüja ainuke maskikandja. Täna nägin ühte veel. Mõnele otsa vaadates on silmis näha kerget piinlikkust maski puudumise pärast, ülejäänute puhul on selge, et silmade taga valitseb lage stepp ja ulub tuul. Maapiirkondades poodides sama seis. Vanemad inimesed kannavad, enamik ei kanna. 2+2=4. Kuskilt otsast ei saa aru, et inimesed tunneksid kaasa lõbustusasutuste omanikele, kel jõulukingid osta ja liisingud vaja maksta :mrgreen:
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

MulK77 kirjutas:D
Aga usun siiralt et kõik foorumi kasutajad siis on nõus ühe asjaga,nimelt et viiruse vastu võitlemisel :D on siiani kasutatud kosmeetilisi
võtteid..nii termokaamerad kevadel kui ka see kurjajuur alko muidugi ja see selleks :D D
Lätlased leiutasid nüüd uue viirusevastase võitlemise vahendi- sigarettide ja alkoholi müügi keeld nädalavahetustel :wall:
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Koroona tungib ajju
Sellele järeldusele jõudsid teadlased, kes lasid lahata 33 COVID-19 tõttu surnud inimest ning tulemusi süsteemselt analüüsisid, vahendab ScienceAlert.
Lahkunute ajudes ja seljaajuvedelikus oli väike kogus viirusmaterjali, kuigi seda peab eraldi uurima ja kinnitama, kuidas see sinna jõudis.
Seniste teadmiste põhjal peetakse ninaneelu esmaseks nakatumis- ja SARS-CoV-2 viiruse paljunemiskohaks. See võib ühtlasi olla ligipääs ajule.
Aju on keha ülejäänud verevarustusest eraldatud hematoentsefaalse ehk vere-aju barjääriga – rakukihiga, mis suudab tavaolukorras toksiinid ja patogeenid ajust eemal hoida. Mõned viirused on aga osavad „hiilijad” ja võivad sellest mööda pääseda, näiteks SARS-CoV-2 ja veel mõned teised koroonaviirused.
See võib olla põhjus, miks mõned COVID-19-haiged kogevad neuroloogilisi sümptomeid nagu lõhna- ja maitsemeele nõrgenemine või kadumine, peavalud ja -pööritused jm, millest on juba päris palju kirjutatud-räägitud.
Kuidas aga SARS-CoV-2 ajju pääseb? Ühe hüpoteesi järgi viiruse pinnal leiduvate ogaproteiinide abil, mis vere-aju tõkke rakkudes põletikku tekitavad, et rakuühendused nõrgeneks ja viirus läbi pääseks.
Sealt edasi ajju võib viirus aga pääseda mööda haistmisnärve levides, kuna mõne lahkamise ajal leiti SARS-CoV-2 pinnal leiduvaid ogaproteiine ka ninas asuvates neuronites.
Tõenäoliselt on viirusel rohkem kui üks ligipääs ajule, näiteks mõne raku abil, mida keha läbi aju-vere barjääri lubab. Viirusmaterjali jälgi leiti ka aju sellistes piirkondades, mil pole nina limaskestaga otsest sidet.

Uuring ilmus teadusajakirjas Nature Neuroscience
Kaudselt on ka järgmine, pikem uudis seotud koroonaga - võibolla on näiteks idee autor viirusesse haigestunud ja saanud ajunakatuse:

Kui töötad kodus - maksad rohkem
Lühidalt: kui tavaliselt maksavad töötajad töölkäimise eest otse (transport, riided, toit jne), siis kodukontoris käijad maksku kaudselt (5% igapäevasest kaugtöö sissetulekust). Maksust rahastataks siis madalapalgalisi....
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

hjl85 kirjutas:Aga ei-meil siin kisatakse, et muudkui ohverdame jne. Aga kas ka Teie nende inimeste jaoks tulevikus midagi ohverdate, kellelt te praegu ohverdamist nõuate?
Mida sa oled ohverdanud hj? Olen ma sulle midagi võlgu "lapsevanem"? Alles akf Peeter siin postitas mingi imelise iseseisva kommentatori arvamuse: kes sa oled, et ma sinu pärast maski pean kandma, mis ma sulle võlgu olen? Ooo ää nuta lillekapsas - Erlik kohe jookseb su hädaldamise peale nääklust kustutama. Aga jätka ikka barrikaadidele kutsumist.
Minu pärast kanna maski või mitte-minule sellest täiesti savi ja mind ei häiri kui sa seda ei tee. Ja sa ei ole mulle midagi võlgu. Tee mida tahad -nii lihtne see minu arvates ongi. Keda ja kus ma olen barrikaadidele kutsunud? Natuke rohkem funktsionaalset lugemist. Tahate viiruse levikut peatada-las VV loob vastavad tingimused. Ja nendeks ei ole ainult keelud. Keeldudega peab kaasnema ka präänik. Ehk piitsa ja präänikut. Ainult piitsaga (loe: keelud) ei saavutata midagi.
Viimati muutis hjl85, 04 Dets, 2020 9:12, muudetud 1 kord kokku.
hjl85
Liige
Kontakt:

trs kirjutas:Kõik ei saa lihtsalt aru selle ühiskonna toimimisest, milles aga enamikele meist meeldib elada. Ilmselt paljud ei mõtle(või ei ole sunnitud mõtlema) sellele kordagi oma elu jooksul ja teised ei saa vajalikul hetkel lihtsalt aru. Enamasti ei ole tegemist psühhopaatide või kurjade inimestega. Põhjus on kitsas silmaringis ja sotsiaalses harimatuses, mille soodustamine on üks tänapäevase ühiskonna negatiivseid külgi. Selliselt elatud elu tahaks nimetada raisatuks, aga erinevus rikastab. Seda siis neile, kes arvavad, et nad ei ole kellelegi midagi võlgu.
Vabaturumajanduse olukorras on loomulik, et toimuvad muutused ja eksisteerivad äririskid. Millegi doteerimisel peab olema mõte. Lõbustusasutused tulevad ja lähevad, puudub kultuuripärandi säilitamise vajadus ja igasugune muu efekt riikluse ja rahvuse säilimisele. Odavam on ettekandjaid toetada läbi töötukassa vs maksta ettevõtjatele toetusi, millest lõpuks vaid mingi osa läheb ebavajalike töökohtade säilitamiseks ja ülejäänud just nimelt selleks, et pank ettevõttelt liisitud maja ja maasturit ära ei võtaks. Turule paisatud rendipinnad, alla turuhinna maasturid ja kinnisvara hoopis elavdavad majandust. Katastroofist on asi kaugel.
Mis puudutab maskide kandmist, siis esimesed paar päeva oli võibolla normaalne, et ei osanud või jõudnud osta. Nüüd on aga pehmelt öeldes intelligentsi küsimus. Jätkuvalt olen enamasti näiteks tanklates peale müüja ainuke maskikandja. Täna nägin ühte veel. Mõnele otsa vaadates on silmis näha kerget piinlikkust maski puudumise pärast, ülejäänute puhul on selge, et silmade taga valitseb lage stepp ja ulub tuul. Maapiirkondades poodides sama seis. Vanemad inimesed kannavad, enamik ei kanna. 2+2=4. Kuskilt otsast ei saa aru, et inimesed tunneksid kaasa lõbustusasutuste omanikele, kel jõulukingid osta ja liisingud vaja maksta :mrgreen:
Kõige selle taga on inimeste elud ja riigi poolsed piirangud ei ole äririsk vaid erakordne olukord.
Teiseks: selgita, mis on ebavajalik töökoht? Kõik töökohad on vajalikud.Nagu kaabude loogika-õige töökoht on vaid tehases treipingi taga või? Et nüüd siis on töökohtade säilitamise aluseks riikluse ja kultuuripärandi säilitamine? Tule taevas appi.
Unustad ära, et praegu ei ole tavaline vabaturumajandus-hetkel näiteks toitlustuses jne toimuv ei ole seotud turu tavalise muutumisega. Ehk vabast toimimisest on asi kaugel.
Miks just maasturid, miks just rendipinnad? Pigem ikka inimeste kodud. 2007-2010 majanduskriis ka ju "elavdas" majandust :wall:
Sinu tekstist kumab läbi tavaline kadedus, pahatahtlikus ning üleolev suhtumine- Maasturid ja omanikud ja ei tunne kaasa. Aga kas seal töötavatele isikutele tunned kaasa?
Viimati muutis hjl85, 04 Dets, 2020 9:00, muudetud 1 kord kokku.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

4720 testi, 470 positiivset. Positiivsete testide arv hakkab lähenema 10-le...

Eile ütles keegi (asjapulk) kuskil ka välja et iga 3-s kes on hingamisteede haigusnähtudega on koroonapositiivne...
hjl85
Liige
Kontakt:

maksipoiss kirjutas:
MulK77 kirjutas:D
Aga usun siiralt et kõik foorumi kasutajad siis on nõus ühe asjaga,nimelt et viiruse vastu võitlemisel :D on siiani kasutatud kosmeetilisi
võtteid..nii termokaamerad kevadel kui ka see kurjajuur alko muidugi ja see selleks :D D
Lätlased leiutasid nüüd uue viirusevastase võitlemise vahendi- sigarettide ja alkoholi müügi keeld nädalavahetustel :wall:
Arvan, et teatud osa Akf kiidaks selle heaks-ikkagi keeld ja eriti alkohol ))). Muidugi on see täiesti idiootne ja tegu lihtsalt näitamaks-et näe me teeme midagi. Kasutegur on ümmargune null.https://lounapostimees.postimees.ee/712 ... avahetusel
Et siis sigareti ja alko ostjad kogunevad nv-l poodides tuues sigarette ja õlut ettekäändeks. Ega ju piima ei saa ettekäändeks tuua. :D Kuna poed aga lahti siis koguneda seal saab ikka.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Borja kirjutas:Kõik geniaalne on(gi) lihtne - niisama lihtne nagu see arvamuslugu siin all :|

Meie feminiseerunud koolist toodetud // uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps ongi see põhiline jõud, mis meil täna oma paduindividualistlik-hedonistlikust (ja ühiskonna vajadusi eitavast) positsioonist lähtuvalt corona ohjamisega seotud õigustet piirangute vastu ajulagedalt mässab (isegi siin foorumis muideks).

Lihtsalt minu arvamus - aga terve psühholoogiadoktor näikse minuga üsna nõus olevat :twisted:

P.S.
tegelt on ju üllatav, et EPL üldse midagi sellist avaldada julges :lol:
Muuseas, Avo-Rein Tereping ongi ise just üks selle "uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps" õppejõude.

Sul nagu isiksuse kahestumise sündroomi ei ole juhuslikult?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

hjl85 kirjutas:Akf Kriku.? Alkohol muidagi muudab käitumist aga kui seltskond X istub lauas üksteisest meetri kaugusel siis nende joodav alkoholi kogus ei muuda kuidagi viiruse levimist!! Mitte kõige vähemalgi määral.
Ka meetri kaugusel istuda ja rääkida saab mitut moodi. Kuidagi imelik on eelduslikult täiskasvanud inimesele seda selgitada :dont_know:
hjl85 kirjutas:Ise ju nõuad enesoherdust-olge ilma tööta aga ülduse heaolu nimel. Kuidas seda muudmoodi nimetada.
Esiteks, see võib igaühega juhtuda ka ilma koroonata. Selleks tuleb valmis olla. 2008. aasta finantskriis tabas Eestit majanduslikult hullemalt kui koroona, 2010. aastal oli 20% meestest töötud: https://www.stat.ee/et/avasta-statistik ... otuse-maar . Teiseks, mitte "üldsuse heaolu nimel", vaid hulga inimeste elude ja tulevase tervise päästmiseks.
hjl85 kirjutas:Meeleheitel inimesed teevad mida iganes, et toit lauale saada.
Ma olen nõus, et supiköök ülekantud tähenduses (päris supiköök saaks ise nakkuse levimise kohaks) peaks olema.
hjl85 kirjutas:Meetmed on lihtsad-palgatoetused uuesti, intressimaksete peatamine, pankadele keeld eluasemete sundvõõrandamisele jne.
Mulle tundub, et hoolimata viidetest teiste maade üksikutele meetmetele nõuad sa kogupaketti, milletaolist mujal ei ole.
trs kirjutas:Katastroofist on asi kaugel.
Õige.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Mina isiklikult arvan, et hästi karmide piirangute kehtestamine lühikeseks ajaks (ütleme 2-3 nädalat) on parem variant kui pikalt igasuguste leebete piirangutega katsetamine. Vähemalt tundub, et kevadel saadi asi kiiremini kontrolli alla ja seetõttu sai rahulikumat suve nautida.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Dr.Sci kirjutas:4720 testi, 470 positiivset. Positiivsete testide arv hakkab lähenema 10-le...

Eile ütles keegi (asjapulk) kuskil ka välja et iga 3-s kes on hingamisteede haigusnähtudega on koroonapositiivne...
9.95%. See % on piisavalt halb, et sundida poliitikud/otsustajad tegutsema ja resoluutselt."Peegli ees" enda imetlemise aeg on otsas. Raha olemasolu või selle puudumine otsuste tegemisel ei saa olla/ei ole prioriteet. Soovitustega olukorda paremaks ei tee, ei muuda. Jääb üle ainult - kinni, lukku, koju, 2+2 või vähem. Ja kui tundub õige, korjata ära õlle pudelid, sigaretid.
T.
Viimati muutis Turist 47, 04 Dets, 2020 10:54, muudetud 1 kord kokku.
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

Borja kirjutas:Kõik geniaalne on(gi) lihtne - niisama lihtne nagu see arvamuslugu siin all :|

Meie feminiseerunud koolist toodetud // uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps ongi see põhiline jõud, mis meil täna oma paduindividualistlik-hedonistlikust (ja ühiskonna vajadusi eitavast) positsioonist lähtuvalt corona ohjamisega seotud õigustet piirangute vastu ajulagedalt mässab (isegi siin foorumis muideks).

Lihtsalt minu arvamus - aga terve psühholoogiadoktor näikse minuga üsna nõus olevat :twisted:
Mis ülikoolidest sa räägid? Mulle on ikka FB-s silma jäänud, et maski- ja vaktsiinivastased ning muidu vahvad vandenõueksperdid on rohkem haridustasemega "eluülikool" mis mu arust tähendab rohkem pooleli jäänud keskkooli vms.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kui positiivsete testide protsent kasvab, siis tekib tunne et paljud jäävad testimata, kuna võimekus seab piirid.
"Peaministri" käitumine - pigistame baare natukenatuke veel meenutab mingit kolhoosniku võitlust, sest samal ajal ignoreerime rõõmsalt koolikoldeid edasi. Koolid head baarid pahad. Lambi alt on hea võtmeid otsida.

Aga isehakanud filosoofidele kes väidavad rohkem vabadust=vähem turvalisust ja vastupidi, inimeste riigis see ei kehti. Koos vabadusega kaob alati turvalisus, isegi kui alguses tundub vastupidi.
Sel teemal pole isegi vaielda mõtet. Või siis tooks nimekirja "ebaturvalistest" riikidest - Holland, Rootsi, Eesti, Soome ja vastukaaluks turvalised riigid - Põhja-Korea, Tsetseenia, Pakistan, Iraan.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

See käib turvalisuse kohta, mida liigikaaslased ohustavad. Mitte ülejäänud looduse pealetungide kohta.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kas arvad et totalitarism aitab viirust kontrolli all hoida ? Ma ei usu karvavõrdki et venemaal ja hiinas asjad paremini on, kui siis ehk Lõuna Korea aga selle riigikorda on üldse raske liigitada - kasarmu-tehnokraatia äkki ?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist