Revell AG/Germany 1/72 MiG-21 F-13

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
osoonikum
Uudistaja
Kontakt:

Revell AG/Germany 1/72 MiG-21 F-13

Postitus Postitas osoonikum »

Kunagi sai kokku pandud paar plastikmudelit(yks neist laevamudel ja 2 lennukimudelit)...ja seda ikka vähemalt 5 aastat tagasi kui olin umbes 13 v 14.Tol ajal sai asi tehtud suht põlve otsas ja valminud mudelid ei kannata mingit kriitikat :oops:
Kuid mingi pisik on hinge jäänud ja olen viimasel ajal mõlgutanud mõtteid et võiks asja käsile võtta...innustust andis veelgi selle foorumi leidmine. Nii siis läksin roccal mare prisma mänguasjade osakonda ja otsustasin osta yhe mudeli: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... R&I=LXKZR6
Kuid tekkis mure, et kas see on ikka mudel, millega sobib harjutama hakata?Kas selle värvimine nimelt liialt raske ole alguse kohta, et kuidas see metallic aluminiumi värviga värvmine on?On see keeruline ja hea tulemuse saamiseks vaja aerograafi ja kindlat kätt
Ja tegelt järgmise mudeli plaanin osta skaalas 1/48, kuna need on suuremad ja näevad riiulil valminuna ilusamad välja...ja torkavad suuruse pärast ka peremini silma :wink:

Aga andke nõu, milliste mudelitega oleks tark alustada :oops: :?:
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Harjutamiseks oleks ehk mõistlikumad just 1/72 asjad. Odavamad Helleri või Airfixi hävituslennukid näiteks. Vähe detaile ja klaasipinda. Soovitavalt kaitsevärvi variandid: rohelised toonid katavad hästi, kui pintsliga värvida.
Tegelikult on kõige olulisem reegel: tee seda, mis huvi pakub.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina vaidleks selle 1:72 teemale vastu väheke.

Kui pintsliga värvida, siis 1:72 puhul on algajal keerukas korralikku asja saada, kuna nt kabiini raamid vms on ikka imepeened.

Vähem komponente=keerukas värvida, kuna "külgeehitatud" asjad tuleb lennuki küljes värvida, mis on kaunis tülikas. Rohkem juppe=saab eraldi värvida.

Pealegi on 1:72 ja 1:48 algajale sobivate mudelite hinnavahe kaduvväike.

MiG-21 on isegi 1:48 juba päris kribu-väike ja 1:72 peab juba peened näpud olema

Ei pea ju Trumpeteri, Tamya vms tippmudelit ostma, piisab esialgu lihtsamatest-odavamatest (Academy, kasvõi Kittech, Revell).

Nt Revellil saab 215 krooni eest juba 1:32 F-104 Starfighteri. Suured tükid, lihtne värvida ja koostada.

Muide veel üks aga - natural metal finishi puhul on lennuki eri osad nagu ligipääsuluugud, tagatiivad, tüürid vms natuke teist tooni ja 1:72 mudelil on seda ikka väga keerukas värvida.

Pole küll teab-mis näide, aga kuidas see käib (1:48 MiG-17F)

Pilt
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Mina vaidleksin vastu sellele Airfixi soovitusele. Nimelt soetasin endale nimetatud firmalt mudeli Bren gun carrier (tuntud ka universal carrierina) & 6 pdr AT gun :

1) mudeli osasid oli keeruline kokku sobitada (kulus palju liimi, ajurakke ja liivapaberit)

2) joonis on ebatäpne nt. roomik oli koos ratastega ühes tükis ja see kästi universal carrierile tagurpid (esimene ots taga) alla liimida

3) Figuurid tundusid italeri omadega võrreldes olevat teisest mõõtkavast, kuigi karbipeal on neil üks mõõtkava

Kuid hind ainult 59 EEK

kokkuvõtteks: airfixil veab kui ma veel mõne nende mudeli ostan, aga igaüks teab ise mida ostab.
ps. Ma ei taha airfixile antireklaami teha.
Viimati muutis Peeter144, 28 Okt, 2006 13:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Airfixi mõned mudelid on head aga too uiversal carrier viis mu ka endast päris päris välja ja ausalt sellest ajast peale ( see juhrus 5 aastat tagsi ) puuan ma mudeleid mitte värvida kuigi ma olen neid teinud ) lennukid on nendel head. Sõdurid on neil jah allapoole igasugust arvestust aga jah tegu on ikkagi ühe maailma vanima mudelitootjaga.

Kahju ainult et Airfix on nüüd pankrotis. :cry: :cry: :cry:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minu arvates olid (on) Airfix ja Heller võrreldavad rämpsutootjad, vähemalt lennukite osas. Kõige viletsam valukvaliteet, mida ma 1:48 näinud olen.
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Airfixi ja Helleri kehvale kvaliteedile ma vastu ei vaidle. Soovitasingi neid siin just harjutamiseks. Ise rassin praegu Airfixi Ansoniga, mis juba suvest pooleli. Nii paksult pahtlit pole ma enne mudeli peale toppinud, kui sellele!
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Airfixi mudelitele tuleb au anda sellepärast et enmus neist on vananade mudelite uuestilasked (originaal mudelid ilmusid turule ju mingi 50-60 aastat tagasi esmakordselt nagu see Spitfire (1944) ja Avro Anson (1949) Kahju et nii läks et nad on pankrotis nüüd ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline