Relvaseadus
Re: Relvaseadus
Kas keegi targem oskab seletada, miks ma pean tsiviilrelvaluba pikendama KL relvaloaga samal ajal, kuigi tsiviilrelvaluba on tehtud alles 2019?
Kas neid peab korraga pikendama ühesõnaga?
Ette tänades,
M.R.
Kas neid peab korraga pikendama ühesõnaga?
Ette tänades,
M.R.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..järsku seepärast, et "KL relvaluba" ongi ju tegelt selline poolkõva, n-ö libarelvaluba 
A järsku sa täpsustad oma keissi detaile

A järsku sa täpsustad oma keissi detaile

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Detaile teadmata pakuks, et tervisetõendi pärast. Relvaluba ei saa sul kauem kehtida kui tervisetõend.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..tundub logish - et "tsiviilrelvaloa" tegid oma varasema KL relvaloa "kõrvale" ja tollega koosolnud tervisetõendi alusel
Sest tegelt relvaluba kui sellist meil ju ei olegi - meil on(gi) hoopis 5a kehtiv tervisetõend (ja relvaluba sinna juurde) - nali oli
"Päris" relvaluba on vaid neil, kel on nimeline tulirelv eluagse loaga - vot see on tõesti RELVAluba

Sest tegelt relvaluba kui sellist meil ju ei olegi - meil on(gi) hoopis 5a kehtiv tervisetõend (ja relvaluba sinna juurde) - nali oli

"Päris" relvaluba on vaid neil, kel on nimeline tulirelv eluagse loaga - vot see on tõesti RELVAluba

Siinkohal tuletan meelde Teile, et relvaloa taotlemisel ei tohi tervisetõend olla vanem kui 3 kuud. Seega tegin ma tsiviilrelva jaoks uuesti kogu kammajaa läbi.
Keiss on selles, et ma ei saa aru, miks ma pean tsiviilrelvaluba pikendama, kui see on välja antud alles 2019
Ei oska õiget seaduse sätet ka sellekohast leida
Keiss on selles, et ma ei saa aru, miks ma pean tsiviilrelvaluba pikendama, kui see on välja antud alles 2019

Vabandust - aga kui on olemas päris relvaluba, milleks seda KL oma vaja üldse?M.R. kirjutas:Siinkohal tuletan meelde Teile, et relvaloa taotlemisel ei tohi tervisetõend olla vanem kui 3 kuud. Seega tegin ma tsiviilrelva jaoks uuesti kogu kammajaa läbi.
Ma tegin ennem KL relvaloa ja siis tsiviili, seepärast on mõlemad, aga hakkasin ka nüüd mõtlema, et nahh seda KL oma siis veel vaja on... Kannan KL relva tsiviilloale, et saaks kodus hoida? Eehh jube segaseks hakkab minema...
Mis muidugi ei anna vastust mu küsimusele. Saatsin PP-sse ka päringu aga sealtpoolt on vaikus
Mis muidugi ei anna vastust mu küsimusele. Saatsin PP-sse ka päringu aga sealtpoolt on vaikus

-
- Liige
- Kontakt:
PPA relvaloa jaoks esitasid sama tervisetõendi, mis KL loa jaoks? Siis ongi asi tervisetõendis, mida kasutatakse seaduse antud 5-aastase tähtaja lühendamiseks.M.R. kirjutas:Ma tegin ennem KL relvaloa ja siis tsiviili, seepärast on mõlemad, aga hakkasin ka nüüd mõtlema, et nahh seda KL oma siis veel vaja on... Kannan KL relva tsiviilloale, et saaks kodus hoida? Eehh jube segaseks hakkab minema...
RelvS § 34. lg (7) Relvaloa kehtivusaeg on kuni viis aastat. Relvaloa kehtivusaeg ei saa olla pikem kui isikule väljastatud tervisetõendi kehtivusaeg.
Sain politseilt vastuse kokku murtava kaba kohta:
Tere,
Tulenevalt RelvS § 12 lg 1 p 1 on püss – tulirelv, mille üldpikkus on üle 600 mm ja relvaraua (relvaraudade) pikkus üle 300 mm.
See tähendab, et kui mõlemad tingimused on täidetud võib relval olla kokkupandav kaba.
---------
No see tähendab, et saan oma Saigal selle tüübli maha katkuda ja kui poolakad on nõus enne välja saatmist leegikompensaatori kinni keevitama, siis saab kevadel endale sellise juraka tellida - https://www.wbprogow.com/?product=762x3 ... ding-stock
Tere,
Tulenevalt RelvS § 12 lg 1 p 1 on püss – tulirelv, mille üldpikkus on üle 600 mm ja relvaraua (relvaraudade) pikkus üle 300 mm.
See tähendab, et kui mõlemad tingimused on täidetud võib relval olla kokkupandav kaba.
---------
No see tähendab, et saan oma Saigal selle tüübli maha katkuda ja kui poolakad on nõus enne välja saatmist leegikompensaatori kinni keevitama, siis saab kevadel endale sellise juraka tellida - https://www.wbprogow.com/?product=762x3 ... ding-stock
Kas ma saan sellest vastusest õigesti aru nii, et mõlemad tingimused (üldpikkus üle 600mm ja rauapikkus üle 300mm) peavad täidetud olema ka kokkumurtud kabaga olekus?cedric kirjutas:Sain politseilt vastuse kokku murtava kaba kohta:
See tähendab, et kui mõlemad tingimused on täidetud võib relval olla kokkupandav kaba
Mis oleks igati loogiline muidugi.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
See tundus loogiline enne politseisse kirjutamist aga no jumal teab kui loogiline seaduse tõlgendamine neil seal on, enne ei julgenud mürki võtta kui sealt ka kinnitus tuli, aga näed tuli.
Kuidas nende amööbidega oligi
Puust ja punaseks: 2015 tegin KL relvaloa koos tervisetõendiga loomulikult. 2019 tegin tsiv. relvaloa ja käisin uuesti kõik arstid läbi. 2020 pikendasin KL relvaluba ja kappasin uuesti ulluarstist peraarstini kõik läbi ja maksin maksud.
Miks ma pean samal ajal KL relvaloaga pikendama teist relvaluba, mis kehtib ju aastani 2024?? Põhimõtteliselt on mul enne seda ju 3 kehtivat tervisetõendit millest viimane kehtib aastani 2025. Kuidas saab tervisetõend asjasse puutuda
Ma olen jumala rahulik, kallid foorumlased

Puust ja punaseks: 2015 tegin KL relvaloa koos tervisetõendiga loomulikult. 2019 tegin tsiv. relvaloa ja käisin uuesti kõik arstid läbi. 2020 pikendasin KL relvaluba ja kappasin uuesti ulluarstist peraarstini kõik läbi ja maksin maksud.
Miks ma pean samal ajal KL relvaloaga pikendama teist relvaluba, mis kehtib ju aastani 2024?? Põhimõtteliselt on mul enne seda ju 3 kehtivat tervisetõendit millest viimane kehtib aastani 2025. Kuidas saab tervisetõend asjasse puutuda

Ma olen jumala rahulik, kallid foorumlased

-
- Liige
- Kontakt:
Siis teine asi, ei pannud tähele enne, et uus luba sai uue tõendiga tehtud. Lihtsalt tervisetõend on PPA jaoks see tavaline ettekääne relvaloa 5-aastast kestvust lühendada.M.R. kirjutas:Puust ja punaseks: 2015 tegin KL relvaloa koos tervisetõendiga loomulikult. 2019 tegin tsiv. relvaloa ja käisin uuesti kõik arstid läbi. 2020 pikendasin KL relvaluba ja kappasin uuesti ulluarstist peraarstini kõik läbi ja maksin maksud.
Siis soovitan lisaks kirjutamisele ka helistada. On täiesti võimalik, et ametnik vaatas süsteemist valet (eelmist) tervisetõendit. Endal kogetud, et süsteemi taga on inimene ja inimesed on ekslikud. Viimane huvitav juhtum oli mul endal sel suvel

Rahu läheb vaja ja julgen väita et rahulik seletamine töötab.M.R. kirjutas:Ma olen jumala rahulik, kallid foorumlased
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..kassajasid seda KL relva tsiviilloale panemise asja PPA "maagilises digimaailmas" või läksid ise PPA teeninduspunktiM.R. kirjutas:Ma tegin ennem KL relvaloa ja siis tsiviili, seepärast on mõlemad, aga hakkasin ka nüüd mõtlema, et nahh seda KL oma siis veel vaja on... Kannan KL relva tsiviilloale, et saaks kodus hoida? Eehh jube segaseks hakkab minema...

Küsin seepärast, et juhuslikult tean - PPA "relvalubanduse digimaailm" eirabki isiku kehtiva relvaloa(+tervisetõendi) olemasolu ning saadab isiku iga uue relva soetamissooviga n-ö algaja nullringile a la "mitte rohkem kui 3k vana tervisedtõend"

Minuenda paari nädala vanune keiss:
-- eakal lähisugulasel relvaluba uue aasta alguses aegub // pikendajat temast enam ei ole..
-- mõtsin, et hea relv ei pea perekonnast välla minema // vaja enda loale kirjutada ja läksin PPA digikodukale..
-- seal ainult üks standardtext a la uue soetamisloa taotlemine tervisetõendi vanusega kuni 3k..
-- mõtsin - misskrdjama, mul relvaluba ühes tervisetõendiga alles kevadtalvel uuendatud..
-- hankisin lubadeametniku ametimeili, saatsin olukorrakirjelduse ka konkreetse küse: kassnüüd nii ongi, et iga soovi peale trambi aastas mitu korda medkontrolli protseduuri läbi vä

-- ametnik helistas tagasi - jahh, iseteenindav digisüsteem nõuabki lollakalt alati kuni 3k-st tervisetõendit // asja normaalseks lahendamiseks tuleb minna PPA teeninduskeskusse elava inimesega rääkima..
-- käisin ära - mingit probleemi polnd // 9k tagasi uuendet relvaluba ühes samavana tervisetõendiga on täiesti kosher eakalt sugulaselt üle jääva relva enda loale taotlemiseks..
Vot tak - elik siis PPA relvalubanduse "maagiline digimaalm" ongi korduvtaotlejat eksitav või lihtsalt lollakas.......
Digisüsteem on jäigalt (loe: ebaõnnestunult) disainitud küll, aga vähemalt aastapäevi tagasi sai uue soetusloa taotlemisel sellest tervisetõendi küsimisest mööda nii, et laadisid üles nt. Wordi dokumendi, mille sisuks oli "Kehtiv tervisetõend on toimikus olemas". See oli PPA ametnike endi soovitus, kuna süsteem ei luba järgmise sammu juurde edasi minna, kuniks sa sinna midagi üles ei lae.Borja kirjutas:...juhuslikult tean - PPA "relvalubanduse digimaailm" eirabki isiku kehtiva relvaloa(+tervisetõendi) olemasolu ning saadab isiku iga uue relva soetamissooviga n-ö algaja nullringile a la "mitte rohkem kui 3k vana tervisedtõend"
Teine võimalus on üles laadida skaneeritud tervisetõendi koopia. Paar kuud tagasi loa pikendamisel just tegin nii.
Ega see digisüsteem ei kontrolli tõendi sisu kui vana see on. See kontrollib ainult dokustaadi olemasolu.
Ja seaduse järgi on <5a vanusega tõend kehtiv, mitte mingit alust iga kord värsket tõendit nõuda ei ole.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline