REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Smith »

Ilmselt mitte aga küsin siiski:
kas kuskil avaldatakse nakatunute numbreid ka KOV-ide kaupa ?
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

kuidas isik siis proove läheb andma kui autot ei ole? VV soovitas taksoga minna-mask ette ja taksosse. Samuti on lubatud positiivsetel ja karantiinis viibijatel minna poodi, apteeki jne. Seega ikka "kooserdavad" ringi
Et siis seda ma omast arust kirjutasingi mitu korda juba, et see praktika, mis meil harrastatakse, ei olegi IMHO kuskilt otsast normaalne.

Minu arvamus ja seisukoht on muidugi täpselt sama kõva kui vastupidine arvamus.
Aga kui ma peaksin pääsema ise n.ö. võimu juurde, või saan kuidagi neid minu arust debiilseid praktikate arendamisi kuidagi paremuse ja normaalsuse poole mõjutada, siis seda ma ka teen igal juhul :lol:

Võta minu siinseid avaldatud seisukohti kui esimest minu sammu teel normaalsuse saavutamise poole :mrgreen:
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

https://www.reuters.com/article/us-heal ... ce=twitter
ZURICH (Reuters) -A Swiss person who was among the first in the country to be vaccinated with a COVID-19 shot later died, officials in the canton of Lucerne said on Wednesday, though they did not indicate whether the death was related to the inoculation.
Uuritakse kas oli seos surmal ja vaktsiinil. Millegipärast tunne, et varsti ilmub meie ajakirjanduses pealkirjaga " vaktsiini saanud isik suri" ja kuna enamus pealkirjast kaugemale ei loe siis.....
Kui ma õigesti mäletan, siis samal päeval kui Euroopas vaktsineerima hakati, suri üks vanamees mõnda aega peale süsti saamist südamerabandusse. Pealkiri oli muidugi selline, et "mees suri peale vaktsineerimist".
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Fucs kirjutas:
See kui ametkond X ei saa oma tööga hakkama ei õigusta andmete saatmist-kuhu iganes. KOV puudub igasugune õigus piirata isiku X liikumist-saaks vaid teada anda.
KOV saab vältida/piirata teiste isikute (kavõi nt KOV sotsiaaltöötaja) liikumist COVID positiivse juurde.
KOV saab piirata covid positiivse liikumist nt vallamajja või linnavalitsusse mõne ametniku juurde... või siis teavitada "pädevaid asutusi", kes nende haigete ja lähikontaktsetega peaksid meil tegelema ja on võimelised tegelema (kellede nimekirja, hea hjl85, ma ei saanudki, kuigi küsisin), karantiini ja/või eneseisolatsiooni rikkumistest.

KOV ei saa jah covid positiivset takistada minemast linna peale hängima ega ostukeskusesse tšillima.
Sellistel rikkumistel peab silma peal hoidma see... eeee... neeed... noh need asutused (ootan nimekirja) kes on õigustatud saama isikute terviseandmeid :mrgreen:
Need on politsei ja TA kellel on nimekirjad olemas ja kes seaduse kohaselt tegelevad järelvalvega, et karantiinis olevad isikud seda järgiks. See kontroll on rohkem kui puudulik.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Akf Fucs ja mina teen kõik, et iga KÜ esimees või tööandja ei näeks ega pääseks ligi minu isiklikele terviseandmetele.
Isikud, kes räägivad juttu nagu sina muudavad seda kohe kui nende andmed kuskil avarustes ringi hakkavad tiirutama ja oma elu elama.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Smith kirjutas:Ilmselt mitte aga küsin siiski:
kas kuskil avaldatakse nakatunute numbreid ka KOV-ide kaupa ?
Avalikult minuteada mitte.
Mul on muidu need olemas, aga need pole levitamiseks (saadakse kriisikomisjonide süsteemi kaudu).
Need on politsei ja TA kellel on nimekirjad olemas ja kes seaduse kohaselt tegelevad järelvalvega, et karantiinis olevad isikud seda järgiks. See kontroll on rohkem kui puudulik.
Nii ongi.
Ise ma olen oma arvamuse mõttes kahevahel - minuaarust võiks KOV sotsiaaltöötaja saada rohkem neid andmeid, sest oleks vaja näiteks vanemad inimesed üle helistada/ukse taga käia, sest seal võidakse vaikselt ära surra. Sest ei PPA ega TA tule vanatädidele poest süüa tooma ega helista, kuidas tervis on. Seda teevad ikka KOV sotsiaalosakonna tädid.

Ise ma arvan, et küllap on selle probleemi tõttu neid surnukehi ka leitud, lihtsalt sellest ei teata. Surm ei tule üldse koroonast, vaid tädid nt ei julge apteeki enam minna oma rohutude järgi ja sugulasi pole või need ei suhtle.
Akf Fucs ja mina teen kõik, et iga KÜ esimees või tööandja ei näeks ega pääseks ligi minu isiklikele terviseandmetele.
See on selline kahe teraga mõõk, kus töötaja võib tööandjat (kel võib olla suur kollektiiv) lihtsalt tillitada, käia haigena tööl ja nakatada pool töökohta lisaks.
Ja kui väga akuutseid sümptome pole, siis ei saagi teada.
Niiet siin pole asi päris nii, et toredad töötajad ja nende andmeid lekitavad tööandjad.
Viimati muutis Kapten Trumm, 30 Dets, 2020 16:23, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Tegelikult, kui meil oleks normaalne testimisvõimekus, oleks 1000 juba täna täis tulnud - või siis isegi nädal-paar tagasi. Võimekuse puudumist ja viiruse levikut näab otseselt positiivsete testide osakaal, ja kui me jätkamegi samas suurusjärgus - heal juhul 7000 testi päevas, siis on mulle välja pakkuda uus kihlvedu - jaanuarikuu sees tõuseb positiivsete testide osakaal mingil päeval üle 20% (tingimusel et päevaste testide arv jääb alla 10k). Leedu 48% on muidugi hea tulemus mille suunas pürgida.

On näha (2nädalase viitega) et senised piirangud ei toimi, jaanuari esimene ja teine nädal tuleb kindlasti mõnusalt positiivne - arvestades et tänagi inimesed hulgakaupa poodlesid - kaubanduskeskuste parklad täis, pidutsemiseks kogunetakse nüüd hotellitubadesse kus on olemas toateenindus ja 2 inimese toas viibivad 8 inimest... (näide otse elust) ja üpris suur osa põgeneb Harjumaalt Lõuna-Eestisse (isegi kaalun seda varianti).

Vaktsineerimisest kah. Eduraport. Esimesel päeval 207 inimest. Tänaseks 884. Leedus sai esimese päevaga muide üle 2100 aga ei viitsi uudist otsida... Kuid muide ... vaktsiinid paiknevad 5-ampullilises pakendis, mis tuleb üles sulatada ja siis on 6 tundi kasutuskõlbulikud. Ei 207 ega 884 jagu kuidagi 5-ga. Jääk läks siis kas vasakule või paremale või utiili...
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

nimetu kirjutas:
Ideaalis peaks see olema välistatud töökohale esitatavate tervisenõuetega (langetõbine ei saa kraanajuhi pabereid vms). Aga praktikas muidugi on probleemne. Mitte et see enam teemasse puutuks.
Aga nakkuse puhul ju kehtib sama. Kui töötaja ei avalda, et ta on nakatunud ning tööandjal puudub õigus seda küsida, siis võib see ohtu seada kogu kollektiivi. Sellepärast ma ka ei imesta, et osad suuremad ettevõtted on sisse seadnud kohati drakoonilised reeglid, mille järgi iga pisemgi haigusnäht võib viia ajutiselt töölt eemaldamiseni.
Üks mu tuttav, langetõbine, suutis aastaid linnaliinibussijuht olla enne kui ühes peatuses "jalad sirgu" ajas ja reisijatele "vahele jäi".
Hiljem töötas teiste liiklusvahendite juhtimisel.

Juba kevadest on vastutustundlikes ettevõtetes territooriumile pääs ilma maski ja peatemperatuurikontrollita keelatud, riideruumid, käiguteed ja sissepääsud on maksimaalselt eraldatud tagamaks vähemaid kontakte.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Dr.Sci kirjutas: Vaktsineerimisest kah. Eduraport. Esimesel päeval 207 inimest. Tänaseks 884. Leedus sai esimese päevaga muide üle 2100 aga ei viitsi uudist otsida... Kuid muide ... vaktsiinid paiknevad 5-ampullilises pakendis, mis tuleb üles sulatada ja siis on 6 tundi kasutuskõlbulikud. Ei 207 ega 884 jagu kuidagi 5-ga. Jääk läks siis kas vasakule või paremale või utiili...
Tegelikult on ühes viaalis (pudelikeses) viis doosi, hästi majandades saab ka kuus kätte. Tavalises külmkapis säilib Pfizeri vaktsiin viis päeva, ehk siis suudavad ka ilma spetskülmikuta perearstikeskused pisikest reservi hoida.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Some kirjutas:
Dr.Sci kirjutas: Vaktsineerimisest kah. Eduraport. Esimesel päeval 207 inimest. Tänaseks 884. Leedus sai esimese päevaga muide üle 2100 aga ei viitsi uudist otsida... Kuid muide ... vaktsiinid paiknevad 5-ampullilises pakendis, mis tuleb üles sulatada ja siis on 6 tundi kasutuskõlbulikud. Ei 207 ega 884 jagu kuidagi 5-ga. Jääk läks siis kas vasakule või paremale või utiili...
Tegelikult on ühes viaalis (pudelikeses) viis doosi, hästi majandades saab ka kuus kätte. Tavalises külmkapis säilib Pfizeri vaktsiin viis päeva, ehk siis suudavad ka ilma spetskülmikuta perearstikeskused pisikest reservi hoida.
Tavalises külmkapis küll, kuid enne tarvitamist tuleb see 5/6 doosiline viaal üles soojendada toatemperatuurini ja siis 6 tunni jooksul ära kulutada.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Sulanuna säilib 5 päeva.
https://tervis.elu24.ee/7130418/kuidas- ... ei-rikneks

Pfizer/BioNTechi vaktsiini eripära on säilitustemperatuur -70 °C ja sulatatuna on see tavakülmkapis kasutuskõlblik vaid viis päeva, mis teeb logistika eriti keeruliseks ja haavatavaks. Sama vaktsiin on tõenäoliselt ka esimene, mis jõuab Eestisse.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Taoline vaktsiini pakendamine sobib asjaga kokku siis, kui on hästiorganiseeritud tegemine, nimekirjad tehtud, inimesed üle helistatud ja tulevad ka reaalselt kohale. Iseenesest paras lollus, aja erakordsust arvestades võib vast leppida.

See toatemperatuurile soojendatud ollus enam külmkappi minna ei või. Ses mõttes, et kui sul jääb paar inimest tulemata, on äraviskamine.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Võru saaga jätkub.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=92130455

Saan uudisest nii aru, et kokku on 19 haigestunut, neist meedikutest on haigestunud 3 ja isolatsioonis 11. Huvitav, palju siis kaitseväelasi haigestunud on? Kas 16 või 5?
Lisainfoks - telgil suleti vahepeal kõik neli külge, sest inimestel hakkas külm.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mnjaa, ka sina, Brutus....... :oops:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kapten Trumm kirjutas:Mnjaa, ka sina, Brutus....... :oops:
Ma absoluutselt ei välista, et meedikud tassisid selle viiruse kaitseväelastele ;)
Aga paraku tundub, et risttolmlemine leidis aset, ükskõik kas nakatunu tuli haiglast või kaitseväest. Neverojanta, no fakt.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline