Ma kirjutasin MÕJUTAVAD ekstra läbiva suurtähega aga paistab, et ei piisanud. Too mulle nüüd sealt välja uuring, milles on konkreetselt öeldud, et tüsistused mõõdetult/tunnetuslikult MÕJUTAVAD elukvaliteeti. Tüsistuse olemasolu ei tähenda tunnetatavat mõju. Näide:
Even after 15 years, 4.6% still had visible lesions on their lungs, and 38% had reduced diffusion capacity, meaning that their lungs were poor at transferring oxygen into the blood and removing carbon dioxide from it.
See ei tähenda, et 38% tunnetaksid erinevust. See tähendab, et meditsiiniliselt oli võimalik määratleda, et hapniku omastamine on langenud*. Mil määral, pole juttu - seega käib siia alla ka 1% langus, mida tõenäoliselt ei suudaks isegi regulaarselt kestvussporti tegevad inimesed tunda.
* - hapniku omastamist mõjutab muuhulgas ka suitsetamine, mitmed kopsu- ja verehaigused ja isegi mõningad allergiad. Ma pole uuringut näinud ja ei oska hinnata, kuidas suudeti kõik ülejäänud tegurid välistada terve vaadeldud perioodi jooksul. Samuti ei ütle toodud tsitaat midagi selle kohta, milline on vastava näitaja langus tervel inimesel keskmiselt sellises ajavahemikus.
Arvestades, kuidas sa mind süüdistasid arvudega žongleerimises olukorras, kus ma sinult selgelt vastust saamata küsisin näitlikult "kas 650 -> 600 nakatumiste langus õigustab koolide sulgemist", siis sinu poolt korduvalt viidatavad tüsistuste kahjud on mitme suurusjärgu udusem žongleerimine.
Kapten Trumm kirjutas:Miks sa arvada, et näiteks 2200 päevas ei oleks probleem? Kui senine 700 kõigub juba piiri ligidal?
Ka ma kahtlen asjasse mittepuutuvade inimeste "analüüsides" ja "lihtsates lahendustes".
4500 nakatumist päevas poleks mingi probleem meie meditsiinisüsteemile toodud eelduste korral (vaktsineeritud 350K riskirühma liiget). Tegemist on suhteliselt lihtsa matemaatilise ülesandega, mille alusandmed on kõik avalikult kättesaadavad. Matemaatika on tore universaalne teadus - ei pea olema viroloog, et selliseid arvutusi teha või selliste arvutuste korrektsust kontrollida. Ma ei näinudki, milline osa arvutusest sinu arvates vigane oli. Ehk ikka lisad juurde?!