Kuidas olete pääsenud ajateenistusest?

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

tean tüüpi,kes arstlikus komisjonis hüppas jalgupidi aknalauale ja karjus:"Andke mulle relv!"ning pääses ajateenistusest.
Kasutaja avatar
Abramis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Abramis »

Ottojamale,

eks vennad Voitkad võib vist ka sinna juurde lisada...
http://www.oldschool.ee

"He also serves, who only stands and waits!"
The New Testament
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

Voitkad nüüd tahtlikult/teadlikult küll kõrvale ei hoidunud.
Neil oli seniks kogunenud nii palju patte hingele ,et kui ükskord kroonukell kõlises ,ei saanud enam metsast välja tulla. Ei oleks saanud ka ilma selle kroonukutsetagi välja tulla. Vene sõjaväkke minek ei määranud nende puhul mitte midagi. Kartsid hoopis seadusesilma.
No ja loomulikult ,kui sa oled suutnud end miilitsa eest varjata ,siis mis kuradi pärast peaksidki oma punkrist nina välja pistma ,et kroonu ka veel võetaks :D . Aga jah ,määravaks sai ikka paturegister.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ma pidasin väeteenistusest viilimist perspektiivituks ja kulukaks, kuigi selline ettepanek tehti minust hooliva ülemuse poolt tollases Ajaloo Instituudis. Ei oskagi öelda, mis oleks parem olnud - see, mis oli, või see, mis võinuks olla? Loll arutlus!
Dispatis kuulsin aga ühest geniaalsest tsurkast, kes kindrali inspekteerimise puhul tehtud rivistusel peale määrustepärast küsimust kindrali poolt, et kas kaebusi ja avaldusi on, pöördus kili kindrali poole, et kas see ei saaks talle kümmet rubla laenata, sest tal on linnaluba saada, aga pole raha, et jäätist osta ja kinos käia. Kindral andis vaikides oma tengelpungast punase leenini ja nädala pärast tunnistas medkomisjon naljanina hulluks - kojusõit!
whitecooma
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas whitecooma »

Kusjuures oli meil väeosas selline lugu, et inimene hakkas suht kiiresti ajama astmaasja. Aga reservi sai vist mingi kuukese varem kui teised- nii kaua võttis aega see arstide vahet jooksmine. Ja selline asi ka veel et ega see astma nii väga teda ei seganudki. Jooksis mingil ajal parima NATO testi aja meie lennus.
EESTI EEST SURMANI!!!!!!
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Meie Riigikaitse õpetaja ütles küll, et väeteenistusest ei tasu kõrvale hiilida, hullupabereid pole endale vaja.
Keegi seletaks lahti selle piiratud koormustega väeteenistlase niinimetatud ajateenistust? Mis vms? Ei saa sellest nagu aru.
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Mazz kirjutas:Meie Riigikaitse õpetaja ütles küll, et väeteenistusest ei tasu kõrvale hiilida, hullupabereid pole endale vaja.
Keegi seletaks lahti selle piiratud koormustega väeteenistlase niinimetatud ajateenistust? Mis vms? Ei saa sellest nagu aru.
Idee poolest peaks see olema midagi säherdust, et rännakutel ei osale ning füüsilist ei tee. Toimkonnas üldjuhul ei käi. Reaalselt tähendab piirang seda, et see on lihtsalt paberil kirjas. Muud midagi. Kõik on täpselt sama mis teistelgi. Mul oli samamoodi B piirang ning ei huvitanud see kedagi. Ning ausalt öeldes ei seganud see ka.
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

Minu rühmas sai üks piirangutega mees kuulipilduriks, polnud tal midagi viga. Aga jah, see on vaid sõna paberil, mitte midagi rohkem
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

ei saa hullupabereid,võllid lihtsalt hirmutavad selle jutuga potentsiaalseid simulante.tegelt pannakse paberitesse kirja "kohanemishäiretega" ja lastakse reservi.hilisemat elu see ei mõjuta miskitmoodi.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Aga olgem ausad, võiks.
Kui sa oled ikkagi teenistuskõlbmatuks tunnistatud psüühiliste häirete tõttu, siis minu arusaama kohaselt peaks selline inimene olema ka muidu teistest eraldatud, et ta ei saaks endast kujutada ohtu ei endale ega ühiskonnale.
ToksToks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ToksToks »

Jux kirjutas:Aga olgem ausad, võiks.
Kui sa oled ikkagi teenistuskõlbmatuks tunnistatud psüühiliste häirete tõttu, siis minu arusaama kohaselt peaks selline inimene olema ka muidu teistest eraldatud, et ta ei saaks endast kujutada ohtu ei endale ega ühiskonnale.
Kui inimene näiteks kardab näiteks kartuleid või verd ja muutub vägivaldseks selle peale, on's vaja ta ühiskonnast eraldada?
Vähemalt on see minu arvamus asjast.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

ToksToks kirjutas: ...on's vaja ta ühiskonnast eraldada?
Darwini teooria järgi pigem geenivaramust eraldada :twisted:

Poliitkorrektsuse jüngritele: see oli nali
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

ToksToks kirjutas:Kui inimene näiteks kardab näiteks kartuleid või verd ja muutub vägivaldseks selle peale, on's vaja ta ühiskonnast eraldada?
Kui inimene muutub verd nähes vägivaldseks, siis kindlasti, jah.
Kujuta ette situatsiooni, et sul hakkab nina verd jooksma ja seda ilma põhjuseta. Seda on meil kõigil ette tulnud. Enamasti on see vististi tingitud kõrgest vererõhust(?), parandage mind, kui siinkohal eksin.
Kuid oletame, et sellisel inimesel, kes muutub verd nähes vägivaldseks, hakkab tänaval nina verd jooksma ning ta muutub selle tagajärjel agressiivseks. Sel juhul kujutab ta endast potentsiaalset ohtu läheduses viibivatele inimestele.
Jah, tunnistan ausalt: Mina arvan, et sellised inimesed tuleks suunata ravile.
Ja oma eelmise postitusega mõtlesin ma pigem neid tegelasi, kes ennast hullumeelseteks valetavad. Minu arust oleks minu eelnevas postis välja käidud idee üks variant võimalikest karistustest kodanikukohuse mittetäitmise eest!
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

ei-ei,ma pidasin silmas just nn" kohanemishäireid",millega suurem osa simulante reservi saab.ehk siis teesklevad unetust,depressiooni ja isupuudust.sellised saavad reservi ilma hullupaberiteta.
kuid on ka rämedamaid juhtumeid:narva-jõesuus maskeeris üks vend ennast Hitleriks(kingaviksiga tegi vuntsid,kammis tuka laubale ja meisterdas paberist kindralipaguni)ning tõmbas seerule tulekustutiga molli.tunnistati hulluks.
pärnu patis hakkas simulant õhtuse hümnilaulmise ajal nähtamatuid sigu taga ajama,jooksis ringi,käed laiali ja kisas:põssa-põssa-põssa!tunnistati hulluks.
viru patist saadeti üks tüüp unehäiretega(tõelistega)seevaldisse,esimestel päevadel käitus normaalselt,kuid mingi hetk hakkas maalima pilte,milledel domineerisid veri,mahalaskmised,vikatimehed ja surnuaiad.tunnistati hulluks.
suurtükiväegrupis hakkas üks kapral arvama,et "eesti riik tahab teda oma rataste alla ajada"ning tõmbas veenid läbi.tunnistati hulluks.
ainsana oli neist normaalne see pärnu pati tüüp,teised olidki hullud ja oleks ka tsiviilis paberid kätte saanud.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Ehk tõesti mõistsin veidikene valesti.
Samuti pean vabandama offtopicu pärast, mille siia tekitasin.
Et oma süüd kergendada, räägin tuttavatelt kuuldud kogemustest/võtetest :D

Nimelt pidavat niiviisi kõige lihtsamini ära saama, kui psühhiaatrile räägid, kuidas sulle ikka meeldib relvaga lasta, eriti just elusaid objekte ja et jubedalt tahaks relva. See pidavat väidetavalt aitama.
Teine, enimlevinud võimalus on vististi see, kui otsid kõik oma haigused välja, mis sul kunagi olnud on, teed nö. sääskedest karja elevante ja oledki prii poiss.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline