REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Some »

loomake kirjutas:https://www.err.ee/1608191215/sel-nadal ... siinidoosi

Sel nädalal saabub Eestisse ligi 127 000 vaktsiinidoosi.

Loodame, et nii saab ka olema ja jätkuvad ka selliseid tarned tulevatel nädalatel.
No nii, sellega peaks vist kõik riskirühmade jäänukid ära saama süstida? Saab näha, kas saame kogusest enne jagu kui uued doosid peale tulevad ;) Või siis viskab sama varianti, mis USA-s - vaktsiini on aga soovijaid enam mitte.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Professor Merits India tüvest:
„Tegu ei ole sugugi uue tüvega, esimest korda avastati see eelmise aasta oktoobri alguses. Ehk siis ta on juba seitse kuud vana, mis on antud viiruse kontaktis päris vana," ütles Andres Merits intervjuus Terevisioonile.

Ainus uuring, mida Merits on näinud, räägib sellest, et see allub vähemalt Indias endas toodetud vaktsiinile umbes sama hästi kui Briti tüvi. „Ehk siis, vaktsiinile alluvuse seisukohast see ainus uuring, mida ma olen näinud, ei näita, et tegemist oleks millegi eriti probleemsega," sõnas Merits.

Professori sõnul on India puhul suurim probleem ühe konkreetse tüve levimises vaid asjaolus, et kui see nakatab miljoneid inimesi päevas, siis on võimalused igasuguste uute ebameeldivate variantide tekkeks erakordselt suured. „Tegemist on tõepoolest väga probleemse olukorraga," sõnas Merits ja arvas, et sealne viirusevariant jõuab ka meile. „Iga tüvi, mis tekkis seitse kuud tagasi ja on saanud seni ringi ringelda, jõuab siia Eestisse niikuinii, kui piire täiesti kinni ei panda. Kas ta hakkab siin probleeme tekitama? Kui me järgime viiruse takistamiseks mõeldud nõudeid või vaktsineerime ennast selle viiruse vastu, siis tõenäoliselt ta väga suurt probleemi ei kujuta," arvas professor.
Ja uute tüvede allumisest vaktsineerimisele:
Teadlase hinnangul ei tule tõenäoliselt sellist olukorda, kus tekib mõni viirusevariant, mis ühelegi vaktsiinile ei allu. „Tal tundub olevat kümmekond standardlahendust, mida ta omavahel kombineerib, ja seni ei ole ta seda kontseptsiooni väljaspool teinud," ütles ta. Mis puutub viiruse LAV-i tüvesse, siis ütles Merits, et Pfizeri ja Moderna vaktsiinid tekitavad niivõrd suure immuniseerivate antikehade hulga, et isegi nende kümnekordne vähenemine jätab selle kõrgemaks kui haiguse läbipõdemisel saadu. „Selline antikehade hulk kindlasti kaitseb enamikul juhtumitel – ma julgeks välja pakkuda, et vähemalt 80 protsendil juhtumitel – ka kõigi uute tüvede eest, mida seni teame, sealjuures LAV-i tüve eest," sõnas ta.
https://forte.delfi.ee/artikkel/9324506 ... a-eestisse
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Minu tutvusringkonnas on valdav enamus kas juba vaktsiineeritud või ootamas seda. Ainult 2 "musta lammast" ja nemad ka alla kolmekümnendat eluaastast.

Täiesti kindlalt võin väita, et siinsest foorumist on kasu olnud mitme kahtleja veenmisel.

Aitäh Teile!
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Tartus Põllu tänaval kohe enne Jõgeva väljasõitu on terviseameti osakond. Nende jälgimise all on epideemia lõunakülg. On lihtne öelda, et epideemia kontrolli alla saamiseks tuleb haigete asukoht tuvastada ja nad isoleerida. Seda on võimalik teha vaid diktatuuririigis. Siin kehtib seaduse diktatuur ja seda paarkümmend koroonadetektiivi ning 40 abilist kasutavadki.
müüri taha ei näe. https://leht.postimees.ee/7233346/koroo ... ti-loppeda
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

loomake kirjutas:
Tartus Põllu tänaval kohe enne Jõgeva väljasõitu on terviseameti osakond. Nende jälgimise all on epideemia lõunakülg. On lihtne öelda, et epideemia kontrolli alla saamiseks tuleb haigete asukoht tuvastada ja nad isoleerida. Seda on võimalik teha vaid diktatuuririigis. Siin kehtib seaduse diktatuur ja seda paarkümmend koroonadetektiivi ning 40 abilist kasutavadki.
Tsitaat artiklist:
«Viimastel nädalatel on Lõuna-Eestis hakanud kasvama Lõuna Aafrika tüve osakaal ja jälitamine viis meid ühte omavalitsusse ühe inimeseni. Kahjuks oli see inimene üsna paljud oma käigud rääkimata jätnud,» nentis Allas.

Kuulasin Tanel Kiige juttu pressikonverentsilt ja võib nentida, et LAV tüve leviku ohtlikkust teadvustatakse aga selle vastu ei võeta midagi ette. Ainult rangelt soovitatakse mitte reisida.
Fuchs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fuchs »

loomake kirjutas:Minu tutvusringkonnas on valdav enamus kas juba vaktsiineeritud või ootamas seda. Ainult 2 "musta lammast" ja nemad ka alla kolmekümnendat eluaastast.

Täiesti kindlalt võin väita, et siinsest foorumist on kasu olnud mitme kahtleja veenmisel.
Seda lõime lugedes jääb mulle mulje, et ma olen viimane inimene Eestis, kes veel vaktsineerimist ootab :D Jagage siis veel, kuidas te "jala ukse vahele" olete saanud? Perearstile olen ammu (ja korduvalt) märku andun aga ei kippu ega kõppu...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Fuchs kirjutas:Perearstile olen ammu (ja korduvalt) märku andun aga ei kippu ega kõppu...
See on igati normaalne, kui riskigrupis ei ole. Ma ka.
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

Seda india tüve on leitud juba paljudest Euroopa riikidest (s.h UK, Šveits jne). Täpselt nagu oli ka inglise tüvega - tüvi oli Eestis juba mitu kuud varem, kui jõulude paiku demonstratiivselt lennud mõneks nädalaks sulgesime. Ka LAVi tüve peamine importriik eelmisel nädalal (või üleelmisel?) oli .... Soome.

Kui soov on võõrtüvesid vältida, siis peame sulgema kogu laeva- ja lennuliikluse, panema rekajuhtidele ülikarmid lävimispiirangud jne. Muidu see on pakazuhha vol2 kus ratsapatrullid ennastsalgavald salalätlasi lõunapiiril kinni püüavad.
Ei tundu väga realistlik?

Oleme täna just-just vaktsiinidega paisu tagant lahti saamas ning loodetavasti sügis-talveks vakstiinid igas apteegis vabalt saadavad, vali ainult tootjafirmat ja toimeainet ja anna kuuma.
Kuna pandeemia on meiega veel mõned head aastad, tuleb sellega arvestada, et enne reisi vaktsineerid end vaktsiiniga mis selle piirkonna olusid arvestades kõige efektiivsem on.
+1
Senikaua, kuni minu perearst kinnitab, et kõik doosid lähevad riskigruppidele, siis ootan mina rahulikult oma korda.
Nii mõnigi perearst on kahjuks vaktsiini aga suhtunud sellise nõuka-aegse defitsiidimentaliteediga, mida tuttavatele-sõpradele ikka poolsalamisi leti alt jaotavad.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Infot. Käisin täna puugi vaktsiini esimest süsti saamas (teine süst kuu aja pärast) siis praeguse info kohaselt enne 26. Juunit Covid-19 vaktsineerimist ei soovitata. Ehk kuu võiks puugi vaktsiini ja koroona vaktsiini vahel olla.

küsisin kunagisest kogemusest kus mul tehti lühikese aja jooksul kaks teetanuse vaktsiini. Teine süst tegi käe nädalaks suht kasutusvõimetuks.
Viimati muutis loomake, 26 Apr, 2021 14:26, muudetud 1 kord kokku.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Kriku kirjutas:
Fuchs kirjutas:Perearstile olen ammu (ja korduvalt) märku andun aga ei kippu ega kõppu...
Olen riskigrupis. Eelmisel nädalal perearstile kirjutamise peale sain kõne tagasi. Mind saadeti väga viisakalt puu taha sõnadega "järgmisel nädalal tuleb nimistu peale 20 doosi ja meil on vaktsineerimata veel suur hulk eakaid riskirühma liikmeid". Soovitati otsida digilugu.ee võimalusi. Nädala jooksul on Tartumaal olnud laiemale publikule täpselt 0 aega. Ainukesed ajad digilugu.ee kaudu on Kliinikumi personalile. Valgas ja Võrumaal on aegasid. Hakka või töö ajast teise linna sõitma - normaalne viiruse leviku tõkestamise seisukohast?

Ühtlasi kinnitan siin juba öeldut - COVID-19 vaktsiine pole testitud koos teiste vaktsiinidega, mistap COVID vastu vaktsineerides tuleb kõik muud vaktsineerimised pausile panna. Minul nimelt oli plaan teha kõik järjest/korraga ära aga perearstilt tulnud kõnes laideti ka see idee maha.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

gooligan kirjutas:Ei tundu väga realistlik?
Põhimõtteliselt peaks riik olema vajadusel võimeline oma piire sulgema. Seda, et piiri üldse ei rikutaks, ei õnnestu muidugi kunagi saavutada (ka NSVL piiri rikuti ning Põhja-Korea oma rikutakse), aga see puutub vähe asjasse. Mida selleks vaja või mitte, on Eesti piiri teemas palju arutatud: http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?f=68&t=41117

Kui meil seda võimekust praegu ei ole, siis see on väga halb.
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

loomake kirjutas:Infot. Käisin täna puugi vaktsiini esimest süsti saamas (teine süst kuu aja pärast) siis praeguse info kohaselt enne 26. Juunit Covid-19 vaktsineerimist ei soovitata. Ehk kuu võiks puugi vaktsiini ja koroona vaktsiini vahel olla.

küsisin kunagisest kogemusest kus mul tehti lühikese aja jooksul kaks teetanuse vaktsiini. Teine süst tegi käe nädalaks suht kasutusvõimetuks.
Mul on puukentsefaliit olnud, koos mingitsorti meningiidiga. Samal perioodil toimusid globaalsed muutused- Maailm keeras natuke ja hakkas tiba teise nurga alt paistma.
Raske haigus tegelikult. On kaks varianti, kas sured ära või jääd lolliks... Mina jäin ellu!
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

an2 kirjutas:
loomake kirjutas:
Tsitaat artiklist:
«Viimastel nädalatel on Lõuna-Eestis hakanud kasvama Lõuna Aafrika tüve osakaal ja jälitamine viis meid ühte omavalitsusse ühe inimeseni. Kahjuks oli see inimene üsna paljud oma käigud rääkimata jätnud,» nentis Allas.

Kuulasin Tanel Kiige juttu pressikonverentsilt ja võib nentida, et LAV tüve leviku ohtlikkust teadvustatakse aga selle vastu ei võeta midagi ette. Ainult rangelt soovitatakse mitte reisida.
Eile, pühapäeval, oli AK nädala kokkuvõttes vaktsiinide suutlikuse ülevaade. Igaüks võib sealt ise ka üle vaadata millised olid andmed kaitsevõimekusest. Nii vanemate, st justkui klassikaliste, ja samas ka uuemate, tuunitud haiguseversioonide suhtes. Kui neljapäeval kirjutasin siin, et meil siinsamas Tartuski ja/või Lõuna-Eestis on mulle teada olevalt neli nädalat varem AZ-ga vaktsineeritud hoolekandeautuses nädala jooksul 10-st elanikust 4, (tänaseks 5) haigestunud, siis sain tänitada et NSR... Tegemist siis nooremate, 30-50 aastaste elamisega. Pakun, et see LAV-tüvi.
Vaatasin just uuesti üle, eile ca 21.27 ETV-s:
PF: algne & Briti 95%; LAV 12,5%; Brasiilia 14%.
Moderna algne&Briti 94%; LAV 10-15%; Brasiilia 27%.
AZ: algne&Briti 60%; LAV 7%; Brasiilia kohta andmed veel puuduvad.
Janssen: algne 67%; LAV 57%.
Kirjutasin siis, et järjest rohkem hakkab rõhk liikuma sõnadele, et "kaitseb raskelt haigestumise eest". Et selles valguses tuleb tõenäoliselt päris tõsiselt hakata oma positsioone ümber hindama, nii vaktsineerimise kui antikehade suhtes. Selle peale tuli ainult üks kommentaar ja seegi targutas NSR-ist... Paar päeva on ainult mööda läinud ju......
Viimati muutis Peeter, 26 Apr, 2021 15:07, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tänitada said muide täitsa ilma asjata, sest sa ütlesid ise samas postituses, et annad edasi sulle suuliselt laekunud teavet.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas:Tänitada said muide täitsa ilma asjata, sest sa ütlesid ise samas postituses, et annad edasi sulle suuliselt laekunud teavet.
Aitähh, Kriku. Mulle jäi tolle hetke reaktsioonidest siit foorumist küll väga sitt maitse suhu....
Ja kirjutan veelkord, selle nädalavahetusega lisandunud info taustal pluss uuel nädalal lisanduva ca66 000 AZ doosiga: Kui meil lastakse kontrollitult (st TA ja VV jälgib lihtsalt) levima LAV-tüvi, siis vähemalt AZ-ga vaktsineeritud võiks kaitseta inimesteks lugeda. (Ok, ametlikel andmetel siis 7%-selt kaitstuks raskelt haigestumise eest ja sellega seoses vaktsineerimise eduloost maha arvata).
Ma ise kah AZ-ga. :scratch:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline