Seda india tüve on leitud juba paljudest Euroopa riikidest (s.h UK, Šveits jne). Täpselt nagu oli ka inglise tüvega - tüvi oli Eestis juba mitu kuud varem, kui jõulude paiku demonstratiivselt lennud mõneks nädalaks sulgesime. Ka LAVi tüve peamine importriik eelmisel nädalal (või üleelmisel?) oli .... Soome.
Kui soov on võõrtüvesid vältida, siis peame sulgema kogu laeva- ja lennuliikluse, panema rekajuhtidele ülikarmid lävimispiirangud jne. Muidu see on pakazuhha vol2 kus ratsapatrullid ennastsalgavald salalätlasi lõunapiiril kinni püüavad.
Ei tundu väga realistlik?
Oleme täna just-just vaktsiinidega paisu tagant lahti saamas ning loodetavasti sügis-talveks vakstiinid igas apteegis vabalt saadavad, vali ainult tootjafirmat ja toimeainet ja anna kuuma.
Kuna pandeemia on meiega veel mõned head aastad, tuleb sellega arvestada, et enne reisi vaktsineerid end vaktsiiniga mis selle piirkonna olusid arvestades kõige efektiivsem on.
See on igati normaalne, kui riskigrupis ei ole. Ma ka.
+1
Senikaua, kuni minu perearst kinnitab, et kõik doosid lähevad riskigruppidele, siis ootan mina rahulikult oma korda.
Nii mõnigi perearst on kahjuks vaktsiini aga suhtunud sellise nõuka-aegse defitsiidimentaliteediga, mida tuttavatele-sõpradele ikka poolsalamisi leti alt jaotavad.