No ma olen siin ainuke kes jäägrite vastu oli!
H.Rebas pidas meile Jägalas kõne ja selgitas mis värk on. Põhimõtteliselt ei täitnud mehed käsku (meie jaoks). Ja et meil uhkem neid korrale kutsuda oleks, seks puhuks anti USA kiivrid ja Kiievi saapad.
Tegelikult oli üks kord õhtul kolonn täitsa valmis, mootorid töötasid umbes tunni ja meie olime masinatel umbes kaks. Ja vormis magasid vähemasti kuperjanovlased 2 nädalat.
Kuulu järgi käisid jäägrid meid passimas ka. Isiklikult leidsin ühe koha, kus võis olla väravat "vaadeldud". Enne seda käisid mõned kupi omad jäägreid luuramas ja jäid vahele. Põrguvärk ... põuavälk ... ?
Ausalt öeldes oli hullult idiootne seis. Esiti tundus üli nõme värk - minna teistele eestlastele kallale, kuid kahe nädala pärast oli vist enamus nõus keda tahes maha lööma - peaasi et sellest idiootsusest minema saaks.
Ja mis kõige hullem - mina, kes ma sõdurina seaduslikku valitsust kaitsesin, olen nüüd veel molu? Ja need allumatud on hoopiski kangelased? No kuram!
No tühja sellest. Valan parem õli tulle - meie olime oma võidus jäägrite üle kohe päris kindlad!