Mida Sa öelda tahad?
Et KV juhtkonnast keegi andus PÜ-le käsu keelata ajateenijatel KV vormis linnaloalt tuleku 9.ndal mail. Ja nüüd üritame hoopis näidata, et see oli hoopus PÜ otsus?
Kui PÜ täitnuks käsku, mille tagajärjel tekkis avalik lärm (hääletu alistumine jne), siis oleks kohane, kui käsu andja võtaks mikrofoni enda kätte ja ütleks - käsk oli selline ja kaalutlused selle andmiseks sellised, küsimused? Ma otsisin ca 15 minutit Delfis, mil.ee lehel, kamina kodulehel - vaikus, mida pole seda pole.
Kui seda ei juhtu, jääb 2 varianti - 1. tegu oli PÜ enda initsiatiiviga (selles ma veidi kahtlen, PÜ pidanuks siis ise meediale ütlema, et käskisin ja seepärast, et....) või tulid tungivad juhised mitteametlikku kanalit pidi.
Ma siinkohal ei anna üldse hinnanguid käsu mõttekusele - antud (vormi vältimise) käsule leidub ka väga kaalukaid pooltargumente (mida hääletust alistumisest halavad ajakirjanikud ei taipa), vaid sellele, kuidas edasine välja paistab.
Seda "harmoonia" tsitaati aga pole ma kirjunutanud. See on Borja kirjutatud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.