Paanikas inimesed ostavad seekord kütust kokku

https://twitter.com/EmeraldRobinson/sta ... 6399019009
https://twitter.com/shOoObz/status/1392296665294512132
Ja alati on hea meelde tuletada: roteerige oma (kütuse)varusid!
Kapten Trumm kirjutas:Neid odavamaid mahlu valmistatakse mahlakontsentraadist, kuhu lisatakse tootjamaal suhkrut. Et tankeris paremini säiliks.
Siin segatakse mahl veega ja paki peale läheb ausalt kirja: Koostis: x mahlakontsentraat, vesi.
Lisaks muidugi on tänaseks aretatud välja hulgaliselt kõrge suhkrusisaldusega puuvilju, mis looduses ise ei kasvaks. Nendest tehtud mahl ise on juba paras siirup. Näiteks Aura apelsinimahl sisaldab suhkrut samapalju kui limonaad, seda siis looduslikust mahlast tulenevalt, ca 10%.
Liitrises mahlas 10% suhkrut tähendab 100 grammi paki kohta.
Ei ole.Kapten Trumm kirjutas:Granaatõun oma tavapärasel kujul on hapu kui kurat.
Kapten Trumm kirjutas:Mine võta prooviks granaatõun puuviljaletist ja sama pole riiulilt granaatõunamahl.
Granaatõun oma tavapärasel kujul on hapu kui kurat. Samasuguse tulemuse saad ka apelsiniga (eriti soovitan otsida mahlaapelsine, mitte söögiapelsine).
Imepuuviljadest - proovi mõne puuviljaleti neoonpunase 15 cm läbimõõduga õuna korraga haugata koduaja oma. Saad aru?
AMvA kirjutas:Esiteks sooviks ma teada, kust sa võtad, et mahlakontsentraadile lisatakse suhkrut? Paluks viidet.
Teine asi on see, t kust sa võtad mingite imepuuviljade aretamise??? 10% ongi suht tavaline puuviljamahla suhkrusisaldus.
Näiteks siin on 100% naturaalne õunamahl ilma lisatud suhkruta https://www.selver.ee/ounamahl-naturaalne-100-pure-1-l-1
Kapten Trumm kirjutas:Imepuuviljadest - proovi mõne puuviljaleti neoonpunase 15 cm läbimõõduga õuna korraga haugata koduaja oma. Saad aru?
Illike kirjutas:Mulle isiklikult tundub, et Sa ei ole vist üldse Eestist välja saanud ja mujal kohalikke saadusi söönud. Mina näiteks mäletan siiamaani meloni ja arbuusi maitset mida sõin kesk-aasias. Ma ei ole veel meie poelettidelt saanud selliseid mahlaseid meloneid ja arbuuse. Sama lugu banaanidega. India kohalikud banaanid viivad keele alla, meil poes tuimad. Seda nimekirja võib lõputult jätkata.
Mina teen oma iga-aastase õunamahla näiteks hilisematest sortidest ja võin pea anda, et naturaalne suhkrusisaldus on seal tublisti üle 10%. Kujutan ette, et kui sealt vesi välja aurutada (kontsentraat teha) saab see megamagus olema - pole sinna vaja mingit suhkrut lisada. Samamoodi aetakse ju ka vahtramahlast suhkrut, alguses on paras vesi, aga pärast suhkur.
Kapten Trumm kirjutas:
Imepuuviljadest - proovi mõne puuviljaleti neoonpunase 15 cm läbimõõduga õuna korraga haugata koduaja oma. Saad aru?
Kapten Trumm kirjutas:Koduses mahlapressimises toimub õhuga kokkupuutel mingi protsess, mille tulemusena tõmbab mahl pruuniks ja muutub magusamaks.
Tööstuslikus mahlatootmises pole seda niiväga karta, kuna tootmine toimub õhu ligipääsuta, seepärast on poe õunamahl ka läbipaistev.
Kapten Trumm kirjutas:Illike kirjutas:Mulle isiklikult tundub, et Sa ei ole vist üldse Eestist välja saanud ja mujal kohalikke saadusi söönud. Mina näiteks mäletan siiamaani meloni ja arbuusi maitset mida sõin kesk-aasias. Ma ei ole veel meie poelettidelt saanud selliseid mahlaseid meloneid ja arbuuse. Sama lugu banaanidega. India kohalikud banaanid viivad keele alla, meil poes tuimad. Seda nimekirja võib lõputult jätkata.
Minevik kui helesinised mäed.
Ma olen näinud ka NSVL ajal hangitud banaane, täiesti rohelised olid ja sedasi pooltoorelt ära söödigi, sest nad läksid enne mädanema kui kollaseks.
Aga meil on asjad tuimad seepärast, et need korjatakse ära pooltoorena, vastasel juhul oleks siia jõudes kõik mädanenud. Seepärast võib juhtuda, et poes on toored (tuleb hoolega valida).
Just, see "mingi protsess" on polüfenooli ja raua oksüdeerumine õhuhapniku toimel, mille saaduseks on aga hoopis värvipigment melaniin, mitte suhkur ja seega ei saa ka mahl seeläbi magusamaks muutuda.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline