Vaktsineeritu võib ise haigestuda, teisi nakatada ja ainus edu võib tulla sellest et haiglaid ei lööda suurema puhangu korral koroonatõbiseid puupüsti täis. Kuigi ka selle raudpolt kinnitamiseks on empiirilisi andmeid veel vähevõitu sest pole pärast massvaktsineerimiste algust ju veel hooaega olnud kus aastaajast tulenevalt viirused niidaksid.
Kõik oma terviseandmeid ei avalda kuid täiesti võimalik et ma olen oma töökollektiivis ainuke kellel ühtegi koroonavaktsiini süsti pole. Mingit diskrimineerimist ei tunneta. Mõni on heatahtlikult hoiatanud et āra jama, sa võid haigeks jääda ja siis pole enam töötegijat. Enda pärast nad ei karda sest sūstid on keres. Kui olen kaks aastat omaarust ilma haigestumist hakkama saanud ja pole selleks isegi maski pähe pannud siis esialgu kavatsen nii hoida.
Üleüldiselt ongi lāinud nii nagu ennustasin et juunikuuks on pooled vaktsineeritud ja teise poolega läheb keeruliseks. Samamoodi see, et kui ma hakkan sügisel enne hooaega esimese süsti peale mõtlema lähevad tõsisemad tegijad juba kolmandat saama. Nii võib üldse nõela otsa kukkuda.
Kui just, siis vaataks augustis-septembris (siis saab parasjagu tatihooaja alguseks kaitse ) Tallinki laeval ühekordset Jannseni vaktsiini sest kuhugi spetsiaalselt minna ja veel mitu korda küll ei suuda. Üks tuttav alles tegi selle , ütles et polnud muud häda midagi kui üheks õhtuks tekkis palavik ja terve nädalavahetuse oli ilge vāsimus kallal. Kui tal oli 40 tunnise töönädala järel väsimus siis ma võin oma tavapärase 70-80 tunnise nädala järel üldse lusika nurka visata
Ühesõnaga , Big Pharma võiks vaktsiiniäri asemel ravimite vāljatöötamisele keskenduda