AMvA kirjutas:Kurmi pressikalt jäi kõrva, et endine peaprokurör väitis, et kuna Estonia lebab rahusvahelistes vetes, siis eesti ja Rootsi seaduse hauarahu kohta ei kehti.
Minu meelest on see väide juriidiliselt väär, sest esiteks loetakse laev selle riigi territooriumiks, mille lipu alla ta sõidab ja sellel territooriumil kehtivad selle riigi seadused. Ma arvan, et see kehtib niisamuti ka uppunud laeva kohta. Teine teema on Rootsi seadus - kuna laeval oli palju Rootsi kodanikke, siis peaks rahvusvahelistes vetes oma kodanike kaitseks kehtestatud seadus kehtima.
Kurm ei ole kunagi olnud Eesti peaprokurör ja tõenäoliselt ei saa ka kunagi selliseks.
Tema senine kokkupuude Estoniaga piirneb ühe hilisema uurimiskomisjoni juhatamisega, mille täpne statuut oli selles, et kas Estonia pardal veeti sõjalise otstarbega varustust. Kurm ei ole olnud ühegi uppumisega seotud komsjoni liige.
Küll aga on kodanik Kurm olnud vilgas igasugu fantastiliste teooriate püstitajana. Oli tema ju üks tema vaimusünnitisi ka Rootsi allveelaevaga kokkupõrge. Ja ainukeseks tõendiks tema siseveendumus.
Külahulle on küll igasuguseid ja igal ajal. Küll ei mõista ma lõpuni, miks otsustas Postimees oma raha ja nahaga antud avantüürile kaasa aidata. Minu silmis positsioneerib PM end pigem Telegrammi-sarnaseks äärepeal kõndijaks.
Kurmi rahastades võttis PM selge seisukoha, kus ta umbusaldab kogu Eesti/Rootsi/Soome seniseid uurimistulemusi ja ka praegust Arikese uurimistiimi.