Miki kirjutas:Michael Kofmani arvates põhjused Venemaa poolt sõja alustamiseks
Jätkamiseks avaliku sissetungiga.
Miki kirjutas:3) Majanduslikult ja sõjaliselt võivad nad olla praegu paremas positsioonis.
Muu kohta ei tea, aga see peaks küll täielik jama olema. 2014. aastal oli Ukrainal väga vähe vastu panna.
Üldiselt on kõike seda Ukraina teemades palju nämmutatud. Kui Ukraina Moskva üllatuseks pärast hübriidoperatsiooni ise kokku ei kukkunud, vaid stabiliseerus, oli selge, et varem või hiljem tuleb Kiievi separatism tõelise sõjaga maha suruda. See on möödapääsmatu, sest Putini režiim ei saa endale lubada ei Ukraina tegelikku iseseivumist (demokraatliku Venemaa tekkimist diktatuuri naabrusse) ega praeguse olukorra lõputut kestmist.
Praegu on Moskva seljatagune Pekingi suunal kindlam, aga Ukraina vallutamisele oleks tulnud asuda ka ilma selleta. On muidugi ka võimalus, et avalik sissetung Ukrainasse toimub otseselt Pekingi soovil, mis siis ise Taivani ette võtab, aga nii vähe kui ma Hiina analüütikuid lugenud olen, on nende arvates praegu selleks veel vara.
---
Blinken on
seriously concerned:
https://www.err.ee/1608409922/blinken-u ... ina-suhtesEsimest korda elus ma loodan, et tuleks tüma talv