gooligan kirjutas:Aga vaikselt tuleb hakata plaani pidama ühiskonna "normaalellu" naasemiseks. Nagu siin foorumis tulnud tagasisidest järeldada võin, siis inimeste ohutajud- ja hinnangud ongi erinevad. On inimesi, kes on end I lainest saati koju sulgenud ning inimestega siiani näost-näkku ei lävi. On inimesi, kes on otsustanud jätkata võimalikult normaalse elu elamist. Ja kõik mis sinna vahepeale jääb.
Enamus koolides võis vähemalt eelmiste lainete ajal võtta lapse koduõppele, kuigi koolid ametlikult lahti. Osadele, kelle jaoks klassiruumi õpe oli ok, said seal jätkata, osad kellede jaoks mitte, õppisid kodus. Niiet ka täna kehtestavad ininmesed endale ise "piiranguid", millisest nad vabatahtlikult kinni peavad.
Liiklusreeglitega pole siin midagi pistmist. Auto-analoogiat vaadates pigem võib mõelda turvavarustuse peale - EL on kehtestanud absoluutse miinimumi (turvapadjad, libisemisvastane seade, SOS-kõned), samas ei keela autotootjatel teha rohkem. NCAP testis on 0* autosid, kui ka 5*. On inimeste enda valik, millise nad parasjagu valivad. 0* autode omanikud võivad olla hiljem ühiskonnale oluliselt koormavamad ja vajada avarii korral rohkem ülikallist intesiivravi.
Nüüd sa teed antivaxeritele tavalise liigutuse - muudad sujuvalt teemat.
Jutt oli "oma keha - oma riskihaldus" põhimõttest.
Mis on täielik jama - 99% Eesti elanikest ei jõuaks eales kinni maksta oma riske, mida nad võtaksid, kui neile vabadus anda.
Seepärast ei saa siin mingit ülimat vabadust olla - piirangud tuleb leiutada teadlaste poolt ja ülejäänud peavad neid täitma. Kahju küll, aga nii on.
Seega, see "inimene kehtestab ise piiranguid" - on kelbas.
Minu silmis on see kahtlaselt sarnane Varro Vooglaiu taoliste levitatavale "minu keha, minu õigus" kontseptsioonile. Mis on ka täielik kelbas.