AndresTy kirjutas:Mulle on juba aastaid jäänud arusaamatuks selline reflektoorne vastuseis nn. kanalihamassile.
Hea elu probleemid, seltsimehed?
Kanalihamassis ei ole midagi "kriminaalset". Kasutatakse natuke "eakamate"- munemisega tegelenud kanade liha ja ka noorlindude liha pärast fileede, koibade, tiibade eraldamist.
Soja oli postituse põhjus. Sojas on valku ja kiudu ja mineraale, tärklist - on veel häid asju. Samas on ka kahjulikke, mida pea kõik niigi teavad, vähemalt arvavad, et teavad.
Suurte tootjate hakkliha on suures osas soja sisaldusega(30 ja+ %) - kass rsk. ei taha, ei söö ja teatud toite on paha teha - ei "kleepu", ei teki nö. kiudu.
Suitsuvorsti tehes looma- sealiha, 60 ja 40%, asendades 20% loomaliha (max 30%) sojajahuga, siis maitse muutumisest aru saamiseks peab olema spetsialist.
Aga, lisades näit. paar grammi kardemoni ühe kilo lihamassi kohta, siis aru ei saagi. Kardemoni lisamine "tapab" efektiivselt teisi maitseid - maitsesegude pealt annab kokku hoida.
näit. Krakovi maitseaine koos kardemoniga, siis "krakovi" maitset netu- näed ainult pekitükke ja arvad, et on krakovi vorst.
Soja (äriline) effekt on, et pärast vorsti kuumtöötlust, suitsutamist, mõõdukat kuivatamist väheneb vorsti kasulik kaal ca. 20, isegi 25% vähem.
Lihtsalt, amatöörina olen, huvi pärast, katsetanud

Juhul kui vorsti tahta teha, siis enda kogemuse pealt ütleks, et mida kvaliteetsem liha, seda parem tulemus. Temperatuuri reziim on II tulemi garant.
See levinud loba, et vorsti sisse kõlbab küll, see on jama. Ei muud.