REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Need maskid peaks siis olema FFP2/3 mitte torusall, suvaline must kangas või nädalavanune sinine kirurgiline nina all.. Omikroni viraalne laadung on palju suurem varasematest tüvedest.

Sügisest alates on meil muidu nõutav minimaalselt kirurgiline mask, torusallid ja stringid näos pole lubatud.
See, et turvamehed neid stringe tuima näoga pealt vaatavad, on kontrolli jõustamise küsimus.

Tegelikult - ma ostsin just tööle korralikke FFP2-sid, 500 kaupa ostes küsiti 1 eur tükk+ käibemaks. Arvestades, et seda poes käies saab nädala kasutada, võiks vabalt keelata kõik alla selle. Maskid pole enam nii kallid. Sama mask maksis 1,5a tagasi 4 eurot tükk pluss KM.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

affa kirjutas:Millal see valitseva tüve spetsiifiline vaktsiin pidi valmis saama?
https://arileht.delfi.ee/artikkel/95876671/synlabi-juht-tuleb-uus-ebameeldiv-tuvi-pandeemia-loppu-ei-nae-ma-kuskilt

Arvan, et covid19 muutub mingil ajal üha rohkem kontrollitavaks haiguseks nagu gripp A. Tulevad varsti uued mitmevalentsed vaktsiinid ja üha efektiivsemad viirusevastased ravimid. Haiglasse sattunute arv aasta aastalt hakkab vähenema. Mäletan kuidas 2009 aastal H1N1 gripi ajal Tamiflu oli defitsiitsem kraam, kui praegu hobuste ussirohi Ivermektiin. Tahtsin ühiskonnas paanika kasvades omalegi ühe paki varuks soetada, kuid Tartus polnud terve linna peale ühtegi apteeki kus oleks see saadaval olnud. Ilmselt Tartu perearstid kirjutasid seda massiliselt välja. Sain oma "päästepakikese" hoopis kaugemalt, Põlva apteegist. Täna meil pole veel võimalik covid19 puhuks midagi taolist varuks soetada.

Üks huvitav nähtus on levimas. Üks laps oli covid19 raskelt haige. Proov näitas covid19 ja gripp A/B positiivne. Huvitav, et antud analüüsi puhul ei olnud kirjas, et kas gripp A või B, alamtüüpidest rääkimata. Võib oletada, et haridusasutustes levib gripp ja covid samaaegselt. Kummaline, et viiruste sekventeerimist tehakse Eestis nii vähe võrreldes lääne-euroopaga.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

aht0 kirjutas:Kui sa tahad vabadust pandeemiast, siis QR koodide vastu jauramine on idiootlik. Kui kõik oleks 3x süstitud oleks riik lahti. Loo lõpp.

Siis tuleks KOHESELT TÜHISTADA kõigi kahesüstiliste QR-id. Mul käib erivajadustega poeg päevakeskuses. See on nüüd juba üle aasta nagu üles-alla ralli ameerikamägedel. Nüüd löödi jälle päevapealt kinni, sest positiivne majas. Seda jama on pidevalt- nädalate kaupa: kinni või lahti. Sissetoojateks on alati vaktsineeritud, QR-i omanikud. Järjekordselt on "kõige puhtatõulisem 2-e-süsti-QR-lane" toonud viiruse sisse ja kõik lüüakse karantiini (seal ikkagi erivajadusega isikud). Pole olnud juhtumit, kus viirusetooja oleks olnud vaktsineerimata kodanik. Nad on seal olijad/käijad kõik ise 99% vaktsineeritud ja on haigestunud ja haigestuvad reas need vaktsineeritud QR-lased. Kui keegi üritaks siseneda ja hakkata mölisema, et "ta on tõupuhas QR-lane ja teda POLE VAJA EGA ÕIGUST testida, sest ta on QR", siis saa aru see ei kaitse absoluutselt. Sellise ülbuse peale tuleks nuuti anda ja siis kiirtest, alles siis vaatab, mis edasi.
Tänasel päeval on TA andmetel 416778 1. lisa- või tõhustusdoosi saajat (ka mina ja minu pere). 1.vaktsineerimiskuur on lõpetatud 833129 inimesel, aga nagu näha, siis tuleks praegu pooltel veel QR tühistada. Kas sa inimene saad aru, et 2.süsti-inimestele QR võimaldamine ei ole täna enam meditsiiniliselt põhjendatav. Põhjendatav on ainult poliitiliselt strateegilise kommunikatsiooni aspektist.
JA SA ÄRA JAHU SIIN JUBA KORDUVALT, ET MINA TAHAN PIIRANGUID LÕPETADA. Mina soovin piiranguid, MIS KA PIIRAVAD VIIRUSE LEVIKUT, aga mitte lihtsalt mingitele gruppidele alusetute privileegide loomist või tänaseks alusetuteks kujunenud privileegide säilitamist. Ja kui (nii riiklikult, ametlikult, kui ka mitteametlikult) pole inimestel enam seda soovi, siis pole enam ka meditsiiniliselt ja statistiliselt millegiga õigustatud sellise kastiühiskonnaga (QR) jätkamine. Jäänud on ainult poliitika.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Praegu tuleks vaktsineerituks lugeda 3 gruppi
1. põhi+tõhustusdoos, seejuures viimasest ei või olla mööda rohkem kui aasta
2. läbipõdemine+tõhustus (muu jutt sama mis eelmine)
3. põhidoosid kuni 3 kuu möödumiseni (misjärel tuleb teha tõhustus või pass lõpetab kehtivuse)

Kõik ülejäänu on osaline.

mingitele gruppidele alusetute privileegide loomist

Passidest loobumine on ühtlasi privileegide loomine antivaksikutele, kes on seni viirusest üle saamist oma valede levitamisega seganud ja on seni parasiteerinud muu seltskonna najal. Muide, see O tüvi on ka "nohu" ikkagi vaktsineeritute arvelt.

Kus sa siin õiglust või õigluse jaluleseadmist näed? Kumb on väärt privileegi, kas inimene, kes "pani õla alla" või see, kes on seda viirusevastast võitlust ainult seganud?
Viimati muutis Kapten Trumm, 11 Veebr, 2022 9:47, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Turist 47 kirjutas:Kõlab usutavalt - hea selgitus. Raha - kasu saamise ootus on mõistetav.
See on "kasusaamise-vaatenurk". Aga sa keera objektiiv teistpidi: siis paistab hoopis, et inimene soovib leida või fikseerida omale (võimaliku ka tulevikus avalduva) kahju, ka tervisekahju tekitamist või põhjustamist. Ta soovib, et kui peaks siiski tekkima kahjujuhtum, siis ta saab talle tekitatud kahju eest õiglast hüvitist (olgu või kohtu määratud).
Sul on vale vaatenurk: sina näed kasusaamist, teine inimene tahab aga olukorra fikseerimist talle tekkitatud või tekkida võiva kahju hüvitamiseks. See ei ole kaugeltki võrdväärne ja tõlgendatav, et ta alusetut kasu jahib.

P.S. Kui suureks üldse hinnata näiteks oma tervisele kellegi poolt tekitatud võibolla jäävat kahju? Kas autol kapoti, ukse, tiiva, vmt vahetus ja värvimine on samväärselt rahaliselt mõõdetav avariijärgse ajuverevalumi tuvastamisega? Kas või kes oleksid nõus "samaväärtustama" tagantjärgi sulle sellise tervisekahju tekitamist?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

affa kirjutas:Millal see valitseva tüve spetsiifiline vaktsiin pidi valmis saama?
https://arileht.delfi.ee/artikkel/95876671/synlabi-juht-tuleb-uus-ebameeldiv-tuvi-pandeemia-loppu-ei-nae-ma-kuskilt

Märtsis.

Tuleviku kohta käivad lõigud intervjuust:
Ühe valitsuserakonna meelestatusest tundub, nagu pandeemia olekski peagi lõppemas. Ent täna (9.2) suri koroonasse 13 inimest ja haiglas on 413 koroonapatsienti. Kas pandeemia hakkab läbi saama? Mida teie arvate?

Meditsiiniringkonna esindajana julgen öelda, et ma ei näe seda pandeemia lõppu küll kuskilt. Arvan, et teatud kergenemine tekib meil kevadel. Oleneb, kas ja milline järgmine laine tuleb, aga mitte kellelgi pole täna seda infot, kas ja milline tuleb uus mutatsioon. Jah, ma arvan, et uus mutatsioon tuleb. Olukorras, kus näeme, kuidas omikrontüve sees on kaks erinevat mutatsiooni ja inimesed on kaks korda kolme kuu jooksul haiged, ei näe ma, et pandeemia hakkaks otsa saama. Loomulikult me kõik otsime lootust, et äkki nüüd, sest omikrontüvi on läbipõdejatele kergem, aga haiglakohad täituvad praegu sellegipoolest.

Kui vaatan meie statistikat, mida näeme iga päev tehtud proovidest, siis oleme kõigi aegade tipus. Saatekirjadega antud proovidest annab positiivse tulemuse üle 2/3. Üle 400 haiglakoha on okupeeritud. Ma ei näe mitte kuskilt, et oleks mingi tohutu hõlbustus või millegi üle saaks kõvasti rõõmustada. Meil oli just Euroopa regionaalsete juhtidega riikide ülevaade ja me näeme, et nakatumise arvud lähevad enamikus Lõuna- ja Kesk-Euroopa riikides alla, v.a Saksamaal, kus nad pole veel haripunkti jõudnud. Me Eestis näeme, et arvud lähevad üles, ja mujal Ida-Euroopas lähevad samuti üles praegu. Loodame, et mõne nädala pärast saabub kerge langus, mis kestab hiliskevadeni. Siis saame kergema suve, aga garantiid ei ole kuskil.

Pigem siis uus tüvi kui pandeemia lõpp?

Mina kardan küll. Kui vestlen oma Euroopa kolleegidega, kes on meditsiiniala eksperdid, hoiavad nad hinge kinni, et uus ebameeldiv tüvi ei tuleks enne suve. Seda garantiid ei ole samuti mitte kuskil, et uus tüvi oleks lihtsam põdeda kui omikrontüve.

Lugesin just ühte ekspertide arvamust, et omikron- ja deltatüvi jäävad meiega ka sügisel. Me ei tea, mis veel võib meiega jääda. Läheneksin konservatiivselt: pigem olla valmis, et tuleb uus tüvi ja meil võib vaja minna kõiki meditsiinilisi ressursse, et sellega tegeleda.

Juba praegu jääb palju inimesi pandeemiast tingitud koormuse tõttu ravimata. Kui viimased kümme aastat on olnud surmade arv Eestis umbes 15 000 ümber, siis eelmine aasta oli jahmatavalt üle 18 000 ja see ei ole ainult koroonast tingitud. See on fakt, et liigsuremus on tingitud sellest, et osa inimesi ei ole saanud õigel ajal vajalikku abi.

Peame praegu mingilgi moel sellega elama õppima. See, et koroona ära kaob, oleks küll väga ilus tulevikuunelm.

Minulgi on täna karantiini üheksas päev (intervjuu toimus Zoomis). Ei jõudnud veel tõhustusdoosi teha, kuid nüüd selgus, et mul ei tule kahe doosiga läbipõdenuna aasta aega vaktsineerida. Teie jutust järeldan, et läbipõdemine on justkui täielikult oma väärtuse kaotanud.

Nõus. Mingi väärtus sel siiski on. Kui te nüüd teist korda peaksite põdema, siis te ei põe nii raskelt. Ent suurt väärtust siiski pole, kui osa inimesi põeb kolme kuu jooksul näiteks kaks korda. Varem olid sellised juhtumid haruldus, nüüd on igapäevased. Siiski tahan öelda, et vaktsineerimine on endiselt kõige tõhusam abiline, mis aitab meil võimalikust nakkusest kergemalt läbi tulla. Olen selles veendunud. Meil ei tasu [piirangutest loobumisel] võrrelda end vaktsineeritud Põhja-Euroopaga. Peame võrdlema end kahjuks teiste Euroopa piirkondadega ja õppima, mis meetmed seal on ja kuidas neid rakendatakse.
Mehto72
Liige

Postitus Postitas Mehto72 »

Kapten Trumm kirjutas:
Passidest loobumine on ühtlasi privileegide loomine antivaksikutele, kes on seni viirusest üle saamist oma valede levitamisega seganud ja on seni parasiteerinud muu seltskonna najal.

See mõtteviis on juba üsna äärmustesse pöördunud kui passide kaotamine ehk normaalsusesse naasmine on privileegi loomine?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

richard kirjutas:Arvan, et covid19 muutub mingil ajal üha rohkem kontrollitavaks haiguseks nagu gripp A. Tulevad varsti uued mitmevalentsed vaktsiinid ja üha efektiivsemad viirusevastased ravimid. Haiglasse sattunute arv aasta aastalt hakkab vähenema.
Siiski, oomikron levib palju paremini ja vähemalt praegu on siiski ka ohtlikum kui gripp. Sellist haigust pole ajaloolisel ajal varem olnud.

Mitmevalentsed vaktsiinid muidugi tulevad, aga kõige suurem küsimus on IMHO, millal selline tormiline uute tüvede tekkimine ära lõppeb. See vast ikka igavesti ei saa niimoodi kesta. Senikaua on meil arenguruumi nii uute tüvede vastaste vaktsiinide välja töötamise kiiruses (miks meil on vaja kliiniliste katsete täispaketti mRNA vaktsiini jaoks, kus ainult pärilikkuseaine 30 nukleotiidi varasemast erinevad?) kui selles, et vaktsineerimine ise toimuks võimalikult kiiremini ja hõlmaks võimalikult suurt osa inimestest.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Passidest loobumine on ühtlasi privileegide loomine antivaksikutele, kes on seni viirusest üle saamist oma valede levitamisega seganud ja on seni parasiteerinud muu seltskonna najal. Muide, see O tüvi on ka "nohu" ikkagi vaktsineeritute arvelt.
Nõus! Aga praegune olukord ja statistika näitab, et QR-lase staatuse hoidmine isikutele, kes pole teinud tõhustustoosi pole enam millegi epidmioloogilisega põhjendatud. Need inimesed on praegu seadusliku levitajad. Nakatuvad nagu mühin ja levitavad nagu mühin. Mis ma teen jutuga, "et aaaaaga nad levitavad vähem ju!". Just tõin näite ju: üks vaktsineeritu toob sisse ja selle tagajärjel sees kari vaktsineerituid haigestuvad. Vaktsineerimata isikuid olid mõned üksikud, needki jäid hirmuga koju koos teistega ja minu teada nii meie, kui selle mittevaktsineeritu pere oleme siiamaani pääsenud. Aga haigestumisjuhtumeid nii päevakeskuses kui elumajades on küllalt olnud. Selle sissetoomise fikseeris ja tuvastas TA, mitte mina ise siin arvan. Siis, kui nad veel jõudsid seda biitida.
Lisaks toon veel ühe näite oma perest: meist eraldi elav tütar, saanud kenasti kaks doosi, nii nagu peab (vastutustundlik tegevus), detsembri alguses esimene positiivne (tõenäoliselt delta siis) ja nüüd siis nädal-kaks tagasi uus litakas. Tõenäoliselt O. Uskumatu meie jaoks küll, aga nii on. Peale seda teist juhtumit lugesin kuskilt TA-juttu, et selliseid nagu nüüd tema, oli üle Eesti juba vist jaanuari keskpaigaks sadades, vist oli üle 500. Palju praegu on? Ei tea. Aga ka temal, minu tütrel oli täiesti seaduslik õigus "vapra QR-lasena" levitada viirust ühiskonnas, et see ikka kindlasti-kindlasti jõuaks igatsugu uskmatute-Toomasteni, veel vaktsineerimata kodanikeni. Lihtsalt tema vastutustundlikult "no sihukeste oina-moina" sümptomitega igaks juhuks testima- no ja oligi positiivne. Mina ei näe praegu mingit põhjust O valguses hoida QR-lase staatuses "kahesüstimehi". See on minu seisukoht.
Aga kui ühiskonnale ei sobi nii massiline QR-laste tühistamise kampaania, siis tuleb teisi teid otsida.
Viimati muutis Peeter, 11 Veebr, 2022 10:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas:Aga praegune olukord ja statistika näitab, et QR-lase staatuse hoidmine isikutele, kes pole teinud tõhustustoosi pole enam millegi epidmioloogilisega põhjendatud.
Muidugi ei ole.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:Aga praegune olukord ja statistika näitab, et QR-lase staatuse hoidmine isikutele, kes pole teinud tõhustustoosi pole enam millegi epidmioloogilisega põhjendatud.
Muidugi ei ole.
Ja selle pärast ma ütlengi, et see on POLIITILINE OTSUS JA VALIK.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Minu arust pigem mitte otsus ja valik, vaid järjekordne otsustamisest ja valikust loobumine.

Peeter kirjutas:Lisaks toon veel ühe näite oma perest: meist eraldi elav tütar, saanud kenasti kaks doosi, nii nagu peab (vastutustundlik tegevus), detsembri alguses esimene positiivne (tõenäoliselt delta siis) ja nüüd siis nädal-kaks tagasi uus litakas. Tõenäoliselt O. Uskumatu meie jaoks küll, aga nii on. Peale seda teist juhtumit lugesin kuskilt TA-juttu, et selliseid nagu nüüd tema, oli üle Eesti juba vist jaanuari keskpaigaks sadades, vist oli üle 500.
Jah, vt. ka ülal Synlabi juhi intervjuud: viewtopic.php?p=706435#p706435
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas:
Aga praegune olukord ja statistika näitab, et QR-lase staatuse hoidmine isikutele, kes pole teinud tõhustustoosi pole enam millegi epidmioloogilisega põhjendatud.

Aga nende QR kood kehtib kah ainult 6 kuud minu teada
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
... aga kõige suurem küsimus on IMHO, millal selline tormiline uute tüvede tekkimine ära lõppeb. See vast ikka igavesti ei saa niimoodi kesta.
Ei tea kuna ammu ma kirjutasin ka siia seda ju. Minu arvates ei saa enne läbi, kui kõik need miljardid inimesed arengummades Aafrikas, Aasia, krst kus veel saavad läbisüstitud, et järgmine tüvi muteeruda ja levima ei jõuaks murda. Või siis hakkame looma viirusevabasid tsoone millede piiridel on täielik 0-tolerants ja karantiin. Näiteks vastavalt ohuolukorra arengutele ja kujunemistele EU-piiril täielik deso kõige vastu: olgu see siis Tšernobõli saaste, ebola, koroona või katk või mis iganes. Lihtsalt maailm, kus need kes on suutunud ja soovivad sellist jama endast eemal hoida, need seda teevadki. Ütlevad, et hoolivad oma rahvast. Nii lihtne see ongi. Ja kui igatsugu globalistid ja liberaalid ja muidu "paljukannatanud-stressistid" kuulutavad selle vastuvõetamatuks inimõiguste piiramiseks (oma piiridel oma kodanike kaitsmist kõikvõimalike välisohtude eest), siis ei jäägi muud kui nagu ütles meie valitsus selle talve-laine kohta: "Selles laines vastutab igaüks enda eest ise!"
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline