Kremli troll vooglaid

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
alax
Liige
Kontakt:

Re: Kremli troll vooglaid

Postitus Postitas alax »

Vooglaid ja tema fännid rõhutavad kogu aeg, et ta ei ole poliitik. Aga käitub tüüpilise poliitikuna.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Madis Reivik kirjutas:Nii madalate teadmistega poleks mõtet sõna võtta äkki ?
"ei ole seotud poliitikaga" - kui loll peab olema et seda uskuda ?

Ma ei pea seotuseks poliitikaga seda kui inimene käib valimas või Šveijki näitel - "tellib korrapäraselt Narodnij Politika- "Lita" õhtust väljaannet". Minusuguse sõnavõtu kohta öeldi vanasti et seltsimees kaldub kõrvale partei pealiinist ning asuti koosolekul üksmeelselt hukka mõistma. Seda enam et Vooglaid on Kremli trolliks kuulutatud ja teemale selline pealkirigi pandud.

Erinevalt poliitikutest pole Vooglaiul muteada küll mingit selget nägemust sellest et milline peab riik tervikuna välja nägema ja kuhu suunduma. Ta on võtnud mingi teema ja kasutab seda. Samamoodi pole poliitikud Pariisi kollavestid (oli vist et kütuseaktsiis väiksemaks) või Kanada veoautojuhid (koroonapiirangud minema ja kohe). Mingites klassifikatsioonides nimetatakse neid survegruppideks: Kui nad piisavalt mõjukateks muutuvad tuleb rahva arvamusegas tahes-tahtmata arvestada. Ametiühinguliikumine on ka midagi sarnast. Ajaloolise tausta tõttu ei imesta keegi kui mingi erimeelsuse tõttu pannakse Soomes Finnair või Saksamaal Lufthansa (riiklikud ettevõtted) seisma ja mitte üks lend enne kui kokkulepet pole saavutatud. Postsotsialistlikus Eestis peetaks seda ilmselt järjekordselt Kremli vandenõuks. Alati ei ole kapis kolli.

Kellel on juurdepääs see saab Vooglaiu liikumise tausta muidugi ka rahavoogude kaudu kontrollida. Objektiivi ma vahel ikka loen, seal nii hullu ei panda kui teinekord Uutes Uudistes või Delfis. Alatihti on ju päises mingi riba et kogume raha järgmiseis perioodiks. Need ülekanded tehakse pangakontode kaudu. Vooglaiu vastaspool neis pereküsimustes saab otse riigieelarvast raha ja nohistab vaikselt nagu kult rukkis.
Ma pean sellist rahastamist riigi iseseisvusele vähem ohtlikuks kui mingite tundmatu päritoluga kilekottide tassimist parteikontorisse. Vooglaiule vist ei tassita sest, jällegi erinevalt poliitikust, pole tal võimalik midagi otsustada. Või kui oleks juba pikema aja jooksul tassitud siis saaks sellest lugeda ajalehest sest vastuluure on Eestis olemas.
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

Väga huvitav suund on võetud olukorra päästmiseks. Stiilis: "Tal pole ju mingit (poliitilist) mõju, las lõhub."

Selline narratiiv võib minna läbi nende samade lumepalliloopijatega, õnneks näeb siiski suur osa sellise jutu agendast läbi.

Teemasse läheb näide kuidas Trumpi meeskond kasutas andmeteadust inimeste meelsuse mõistmiseks ja ka vajaliku narratiivi loomiseks. Ei võrdle nende rolli ühiskonnas, vaid seda missugune mõju on kommunikatsioonil selleks, et saada massid liikuma, siin on julgeolekuline oht (kui piisavalt vara ei võeta midagi ette). Kui ühiskonnas on piisavalt palju ebastabiilsust (vaenlase poolt tekitatud), siis sellised trollid on väga käepärased vahendid omakorda olukorra eskaleerimiseks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas:Erinevalt poliitikutest pole Vooglaiul muteada küll mingit selget nägemust sellest et milline peab riik tervikuna välja nägema ja kuhu suunduma.
Dotsent Bäckmanil ka ei ole.
vanahalb
Liige
Kontakt:

muruniiduk kirjutas:Kui ühiskonnas on piisavalt palju ebastabiilsust (vaenlase poolt tekitatud), siis sellised trollid on väga käepärased vahendid omakorda olukorra eskaleerimiseks.

See on traditsiooniline kumb oli enne - muna või kana, vaidlus. Ebastabiilsust ei tekita vaenlane vaid see tekib riigi sees oma valitsuse oskamatuse tõttu. Vaenlane võib seda ära kasutada kui rahulolematuid on juba kriitiline hulk. Seetõttu ma lugesin imestusega kui Kaja Kallas õhkas et pidevad kriisid ei lase tal korralikult valitseda. Kui ma pärast Taavi Rõivast naiivselt arvasin et juhmimat peaministrit olla enam ei saa, mingi sisemine valik poliitladvikus ju ometi toimub, suutsid oravad mind järjekordselt üllatada.

Kasvõi Ukraina sõja teemaga seoses ei kommenteeri ma üldse sest ma ei tea sealset sisepoliitikat. Küll ainult niipalju et hoolimata piirile aetud muljetavaldavast jõust pole venelastel mingit huvi rünnata kui neil pole tõsist opositsioonikanditaati. Usa president Biden jälle näib risti vastupidiselt arvama - et kui väed juba kokku on aetud siis rünnata tuleb ja küll see kandidaat siis leitakse. Võidakse leida aga kui tal rahva seas autoriteet pole, on tulemuseks klassikalise afgaanisõda. Krimmi staatus 2014 a määrati samuti mingise rahvahääletusega ja hääletati seal sellest lähtuvalt et üle mere Shotsis oli valgusaastate jagu rohkem glamuuri kui Jaltas mis jäi selliseks nagu oli pärast NSV Liidu kokkukukkumist. Kui hääletus korraldataks täna siis vägagi võimalik et otsustatakse Ukrainasse jäämise poolt sest see tee tundub ikka õigem.

Vooglaiu küsimused võib ka hääletusele panna. Praegult on aktuaalne üks kitsas teema - koroonapiirangud ja kõik need miitingulised ja muud jüngrid hääletavad tõenäoliselt piirangute lõpetamise poolt. Kui teiseks küsimuseks on et kas Pika Hermanni tornis peab lehvima vene lipp (ajakirjanduse poolt Vooglaiule omistatud suvand) või sini-must-valge siis no mis küsimus - loomulikult sini-must-valge.
Mingit poliitilist programmi Vooglaiul pole ja seniajani pole olnudki.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma ei pea seotuseks poliitikaga seda kui inimene käib valimas või Šveijki näitel - "tellib korrapäraselt Narodnij Politika- "Lita" õhtust väljaannet". Minusuguse sõnavõtu kohta öeldi vanasti et seltsimees kaldub kõrvale partei pealiinist ning asuti koosolekul üksmeelselt hukka mõistma. Seda enam et Vooglaid on Kremli trolliks kuulutatud ja teemale selline pealkirigi pandud.

Ma vaatan su postide järgi, kus käib kõva vooglaiu puhtaks pesemine, et ega sa ise mitte vene trolli imagot endale ei ihka? :oops:

See sinu peidetud antivaxi agenda ajab juba pehmelt öelda iiveldama.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Kriku kas sa räägid Vooglaiust ja Bäckmanist samal päeval või? Poleks arvanud...
Ja tegelikult näikse kaunis kiiresti olevat ununenud kindralite ja praeguse kaitseministri soov Eesti venemaa koosseisu hääletada. Või üritate piinlikuvõitu ettevõtmist hädise Vooglaiukese abil sügavamale matta?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

affa kirjutas:Ja tegelikult näikse kaunis kiiresti olevat ununenud kindralite ja praeguse kaitseministri soov Eesti venemaa koosseisu hääletada. Või üritate piinlikuvõitu ettevõtmist hädise Vooglaiukese abil sügavamale matta?

Hõbepaberist müts lendas tuulega peast ????
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

affa kirjutas:Kriku kas sa räägid Vooglaiust ja Bäckmanist samal päeval või? Poleks arvanud...
Ja tegelikult näikse kaunis kiiresti olevat ununenud kindralite ja praeguse kaitseministri soov Eesti venemaa koosseisu hääletada. Või üritate piinlikuvõitu ettevõtmist hädise Vooglaiukese abil sügavamale matta?

Kindralite? Minumeelest oli ainult üks - Ants Laaneots, lisaks Urmas Kruuse ja Jüri Jaanson.
Ülimalt nõme “nali” ja ei vääri midagi muud kui hukkamõistu. ka on need kolm oravat sõnad tagasi võtnud ning vabandanud, erinevalt varro vooglaiust.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Möönan - panin valanguga ja puusalt, aga nagu reaktsioonist näha, läks mõni ikka pihta kah.
Reivik, kui sa tahad mulle midagi õelda, siis ütle mulle. Mu müts jäta rahule. Said aru?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Ma vaatan su postide järgi, kus käib kõva vooglaiu puhtaks pesemine, et ega sa ise mitte vene trolli imagot endale ei ihka? :oops:

Troll siis troll, mis seal ikka. Päris kindlasti ei saa ma muuta oma nägemust maailma asjadest selleks et kellelegi meeldida. Ega ma poliitik ei ole.
See nn tühistamiskultuur mind päriselus ka õnneks ei ähvarda. Loomeinimestel on see ikka tõsine probleem kui enam ei avaldata, ei kutsuta esinema ja üldse ära unustatakse. Vana korra ajal nimetati seda "põlu all olemiseks" . Meil seevastu on lihtne - pole tähtis mis värvi kass on, peaasi et ta hiiri püüab.
Noored, õppige reaalaineid! Muidu juhtub nagu Vooglaiuga.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

affa kirjutas:Möönan - panin valanguga ja puusalt, aga nagu reaktsioonist näha, läks mõni ikka pihta kah.
Reivik, kui sa tahad mulle midagi õelda, siis ütle mulle. Mu müts jäta rahule. Said aru?

Jumala eest, ma ei puutu kindlasti su hõbepaberist mütsi, kanna julgelt.
Aga mingid absurdsed väited tuleb siiski ära põhjendada.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas:Noored, õppige reaalaineid! Muidu juhtub nagu Vooglaiuga.
Naan oli füüsik.
paalberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paalberg »

See Vooglaid on ju suures plaanis täielik pseudoteema, milleks taolisele asendustegevusele enda aega ja energiat üleüldse kulutada? Äkki tegeleks taolise jama asemel hoopis sisuliste asjadega või on kartus selles, et Vooglaid asub vägivalla ja Kremli toel Kaja Kallase valitsust kukutama?
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

OT?
ka on need kolm oravat sõnad tagasi võtnud ning vabandanud, erinevalt varro vooglaiust.

Laaneots siiski keeldus vabandamast. Selle pügala võrra on ta minu austust kaotanud.
Erinevalt Vooglaiust pole eelnimetatu siiski mõjuagent, kes õõnestab süstemaatiliselt Eesti riigikorda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline