URR kirjutas:Troll kirjutas:retti kirjutas:Küsimus
ka Javeline -neidsamu millised Eesti Ukrainale loovutas - on võimalik kasutada laevade/kaatrite vastu ?
On küll ja isegi helikopterite vastu, kui need aeglaselt lendavad ja keerulisi manöövreid ei tee.
Kasutada saab, aga laevade vastu jääb mõju napiks. Põhimõtteliselt oleks tegu väärt vahendi ära raiskamisega.
Kui keegi siin selle küsimuse tõstatas siis mulle kangustus esimesena mõte, et neid saaks kasutada küll, dessantlaevade vastu, isegi mitte laeva, aga just soomukite vastu, kui laeva oma esimese aparelli lahti teeb. Ja kaldalt kohe esimesele ära vajutada, jääb see sinna ja teised ei pääse ka enam välja. Üldjuhul sõidavad need laevad nina ees ranniku poole ja minu teada pääseb sealt maha ka ainult nina kaudu. ja kaugus rannikust peaks ka olema sobiv, sest üldjuhul üritavad nad rannikule tulla nii ligi kui võimalik, sest soomukitega ei kannata palju ja kaugele ujuda. ja soomuki kiirus vees vist 5 sõlme, seega 4 km läbimiseks kuluks neil umbes 30 min. Vähemalt ma arvan nii oma kogemustest.