Teen täna algust sõjaväeteemaliste piltide jagamise projektiga. Nimelt on esivanematelt ning lisaks suguvõsa lugu uurides jõudnud minuni sadakond sõjaväeteemalist fotot (või nende skänni) ajast kuni 1940. Mitmete piltide kohta ma tean niigi, kes on pildil või millal pilt tehtud, kuid on ka palju selliseid pilte, mille kohta ootaks foorumlaste kommentaare eeldatava pildistamisaja, koha või konteksti kohta. Usun, et mõned pildid on ka üldiselt huvipakkuvad ja nõnda omal vähesel määral rikastan ka Eesti sõjaajaloo pildipanka.
Kõrvalmärkus: kui ma ei eksi, siis ühtegi ammendavat Eesti ohvitseride pildipanka pole seni loodud, ESM-i andmebaasis on pilte (linkidena) valikuliselt. Arvestades ühisloome populaarsuse kasvu, oleks ehk aeg ka selline projekt ära teha? ESM-is on ca 11 000 ohvitseride andmed, kujutan ette, et 90% sellest täituks küllalt kiirelt. Ja edasi olekski (hobi)ajaloolastel hasart ülejäänud ka juurde leida.
Aga tagasi enda projekti juurde. Mu pildid jagunevad järgmisteks suuremateks gruppideks:
- mõned sõjaväelaste pildid koos riigijuhtidega,
- paarkümmend pilti sõjaväelendur Albert Graueni onudest tsaaririigi või EW mundrites,
- ca 15 üldist pilti lennuväest 20-30-ndatel, enamasti grupifotod, aga mitte ainult,
- ca sama palju pilte (enamasti aerofotod ja lennuväeõnnetused 20-ndatel), mis pärit ühest kindlast albumist,
- paarkümmend pilti ratsaväerügemendist ja Põhja laagrist 30-ndate algul,
- mõnikümmend "juhuslikku" pilti ajateenijatest või sõjaväelaste seltskondadest, enamasti 20-30-ndad, mõned ka varasemad.
Plaan on iga päev üks pilt üles riputada, nii on foorumlastel rohkem aega pilte kommenteerida ja endal jätkub ka põnevust pikemaks.

Järgmise postitusega juba esimene pilt!