Kuidas oleks üks tuumasõda

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
retti
Liige
Kontakt:

Re: Kuidas oleks üks tuumasõda

Postitus Postitas retti »

Kriku kirjutas:
retti kirjutas:Iga päevaga saab selgemaks et - Putin vajutab sellele punasele nupule .
Mulle näiteks ei saa - ma ei kujuta ette sõjaliselt relevantset sihtmärki. Et kuskohas peaks tuumarelva kasutamine võitu lähemale tooma?

Garantiid,et Putin tahab hävitada ainult Ukrainat ei ole.
(Iirimaa ja Fääri saarteni plats paljaks.) Vastaline jääb siis teispoole ookeani.
Kõik taandub viimase Putini korralduse taha.
Punase nupu kasutamise ainuõigus.
Kas Putinil on või ei.
Viimati muutis retti, 04 Mär, 2022 15:05, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ah, ole nüüd. MAD on muidugi alati võimalik, aga ma ei usu, et see tõenäosus praegu eriti tõusnud oleks.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Piontkovski arvates saavad tutaka EtD raames paar Euroopa pealinna. Mis oma kohutavusega halvab Lääne tahte ja lastakse püksid alla.
Ühtlasi arvas ta ka seda, et USA on peale2014 aastat selliseks stsenaariumiks valmistunud ja loonud samasugust taktikalist tuumarelva ja vastab Venemaale samaga... Aga kurta seda teab. Mina nii kindel ei oleks.
Ma ei ole eriti kindel ka selles, et andes paar taktikalist vopsu vastu, vandid suuri rakette lennutama ei hakka.

Ütleks, et kuidagi rahulik on Lääs hetkel. Ei saagi aru, kas ei aduta mida neile räägitakse, on mingi plaan, et suudavad seda ära hoida või on lihtsalt fatalistid.

Niiet, mina olen endiselt, oluliselt rohkem, mures tuumasõja pärast, kui CO2 taseme tõusu pärast atmosfääris 0,001% võrra.
retti
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:Ah, ole nüüd. MAD on muidugi alati võimalik, aga ma ei usu, et see tõenäosus praegu eriti tõusnud oleks.

Tõenäosus on tõusnud viimase kahe kuuga fataalselt.
Putin on teinud kõik mida ta on lubanud mitte teha.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Ma isiklikult väga ei leia Ukrainas sihtmärke mida võiks taktikalise tuumarelva sihtmärgina kasutada... mõni kaugemal asetsev lennuväli või baas... või ... :wall: mõni piiritagune baas Rumeeniast Eestini kustkaudu Ukrainat "toetatakse". Pealinnade pommitamisse endiselt ei usu.

ps, nats teise teema jutt aga juba nädal konflikti Euroopas on näidanud kui haavatav globaliseritud maailm iseenesest on. Venemaal on sanktsioonide osas savi, terast, gaasi, naftat müüvad Aasiasse... aga meil siin ehitussektoris saab olema terase ja bituumeniga kitsas... poodides on sool reaalselt otsas, (viina ja Borzommi jagub endiselt), tatra hind on 2x-ne, jne... mitte et mind veel häiriks... aga tellijad on juba väga skeptilised...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kuidas täpsemalt ikkagi VF malakaga vehkimine käib...

https://youtu.be/iBOMy0WB9aw
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
retti
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:Kuidas täpsemalt ikkagi VF malakaga vehkimine käib...

https://youtu.be/iBOMy0WB9aw

arvan- et täht viimase sõnas lõpus peab olema - s
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Piontkovski arvates saavad tutaka EtD raames paar Euroopa pealinna. Mis oma kohutavusega halvab Lääne tahte ja lastakse püksid alla.
Ühtlasi arvas ta ka seda, et USA on peale2014 aastat selliseks stsenaariumiks valmistunud ja loonud samasugust taktikalist tuumarelva ja vastab Venemaale samaga... Aga kurta seda teab. Mina nii kindel ei oleks.

Nii päris pole. USA-l on taktikaline tuumarelv olemas ja on täna ja praegu ka Euroopas olemas. Ainuke viga, et see on lennukipommide kujul (muudetava võimsusega) ja seda tuleb lennukiga kohale tooma tulla. Näiteks F-35ga. Tiibrakettide, taktikaliste ballistiliste rakettide ja 155 mm haubitsamürskude kujul neil seda täna pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Naxer
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Naxer »

Ma kahtlustan, et Putin võib tõesti kaaluda mingit "ennetavat" taktikalist tuumalööki NATO baasidele Euroopas. Poolas, Rumeenias, ehk ka Saksamaal. Selles plaanis pigem loodab seda lennukeelutsooni kehtestamist, kuid hädapärast kõlbaks "punase joone" ületamisena ka see massiivne relvatarne. Eeldab, et NATO-s algab siis jututuba, kes kuidas vastu peaks lööma ning potentsiaalse vastulöögi sihtmärgiks olevad Vene baasid on selleks ajaks suuremas osas tühjaks tehtud. Kodupublikule mängitakse veel plaati, et NATO ründas esimesena, sellest ka see massiivne tsensuur, mis iga päevaga süveneb. Pärast seda loodab vastastikuse täielku hävingu vältimiseks taas NATO-ga rahu kokku leppida, kuid Ukrainast üle rullimine on seejärel Venemaal väga populaarseks saanud. Suur osa NATO võimekusest Euroopas on siis ka pihta saanud, rääkimata majandusest ning tänavad täis sõja vastu protestijaid, selle avantüüri järel.
mutionu
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mutionu »

Jama.
Taktikalist tuumakat võib ta Ukrainas kasutada, mitte aga NATO liikme vastu. See on täiesti piisav selleks, et sõnum saata.
tavaline
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas tavaline »

Aga miks? Nõukogude ajal oli samasugust retoorikat korduvalt. Avalikuses oldi kohe valmis tuumanupule vajutama, pinged olid laes, aga salaja käidi ameerikas leivakorviga külas, joodi teed ja lepiti rahus kokku. Ka seekord läheb see sedasi. Putin tõmbab Ukrainast väed välja, maksab Ukrainale sadu miljardeid kompensatsiooniks, sanktsioone vähendatakse ja Putin ega tema kaaskond ei soovi tuumasõjas surra.
_Slava_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _Slava_ »

Mutionu juba vastas.
ilma suurema tagajärjeta saab mataka panna Ukrainale. Tahab teha ameerikat.
Erinevus ainult selles, et Ukraina ei ole Jaapan, kuskil mandri servas.
Kuna nimi "Slava Ukraina" oli hõivatud juba aastal 2014, siis olen lihtsalt Slava
Naxer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Naxer »

Pigem ei soovi USA selle sita pärast eskaleerida konflikti piirini, kus järgmises astmes oleks ohus juba oma linnad. Putin võib seda nii kalkuleerida ja mängida hullu või siis ollagi hull. Samuti ei soovi Euroopa tuumariigid hakata hulluga tuumasõda pidama, vaadates riikide pindalasid, on see neile väga otsene eksistentsiaalne oht. Seega oletame, et Venemaa ründab 5-t olulist NATO baasi taktikalise tuumakaga, kõik asuvad riikides, kel omal tuumakat pole. Kuidas seejärel toimuks käsuliin ja vastuse andmine? Kui USA poleks nõus tuumakaga vastama, võiks samahästi NATO laiali saata. Pigem ehk järgneks proportsionaalne vastus, 3 pauku USA poolt, Prantsuse ja GBR-i poolt ka kummaltki üks. Seejärel soovib Venemaa läbi rääkida, de-eskaleerida, tuleb ehk jälle nõudmistega, mis enam nii ulmelised ei tundu kui 3 kuud tagasi.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Inimesed,kes arvavad venelasi käivat “tuumanupuga” kergekäeliselt ümber, võiksid lugeda NL juhtide biograafiaid, eriti Hruštšovi.
_Slava_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _Slava_ »

HeiniR kirjutas:Inimesed,kes arvavad venelasi käivat “tuumanupuga” kergekäeliselt ümber, võiksid lugeda NL juhtide biograafiaid, eriti Hruštšovi.

ära võrdle hu*lod nõukogude liiduga. Ühist on aga....
Kuna nimi "Slava Ukraina" oli hõivatud juba aastal 2014, siis olen lihtsalt Slava
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist