Mida Ukrainast õppida?

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
slider
Liige
Kontakt:

Re: Mida Ukrainast õppida?

Postitus Postitas slider »

Kapten Trumm kirjutas:Kummaline dejavuu - olin mingi 20 aastat tagasi kõva simulaatoripiloot ja üks mu lemmikuid oli (F-16 Falcon 4.0) kõrval Flanker 2.0. Seal toimus hüpoteetiline lahingutegevus UKR ja VF vahel just Krimmis ja NATO osavõtuga, taevas kohtas ka näiteks Saksamaa F-4-sid. NATO oli UKR poolel. Antud Su-27 simulaator ise oli loodud peale NSVL lagunemist, kasutades toona suht vabalt saadaolevat infot ja katselendurite abi.

Kummaline oli see, et mingi 1999 loodud mängu juures sedasi täppi pandi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flanker_2.0

Kuzja oli igal juhul siis Mustal merel VF poolel aktsioonis ja osa missioone algas stardiga selle tekilt.

AKF Kpt Trumm, Eagle Dynamics DCS oled proovinud? Kel vähegi võimekas PC saab seda proovida, SU-25 ja P-51 on koos platvormiga tasuta. Kuzjat saab kasutada, lisaks on moodulitena F18, F16 ja kõik pmst. Mi8, Mi24 beta

Kurb on see, et Eagle Dynamics on vene firma.
Seos teemaga "Mida Ukrainast õppida?" Ukr piloodid saaks F16 protseduure harjutada.
Nii nagu iga endast lugupidav NAVY SEAL kirjutab raamatu ja teeb youtube kanalit, samamoodi möllavad ka erru läinud F seeria piloodid sellega. Tõsine teema ja ma ei taha risustada aga... F18 piloodid olla öelnud, et VR-s on asi mäekõrguselt üle nendest simudest mis neil kasuatda oli.

Vabandan jällegi reostuse pärast aga ehk keegi leiab siit uue hobi millega õhtuid sisustada. Saab proovida SU-25 pikki kolonne hävitada ja näha kui lihtne see ei ole
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Mida õppida?

Kuidas oma rahva motivatsiooni hoida ja tõsta:
https://www.youtube.com/watch?v=HER7jBY ... Arestovych

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas:Ukrainas toimuvat vaadates ei saa ma üle ühest küsimusest.

Kingiseppast Tallinnasse on ca 240 km. T-72 operational range on 460 km, kiirus 60 km/h.

Mida on siin Ukrainast õppida?

Ukrainast on palju õppeda... Algatuseks võiksid sedasinast foorumit lugeda: ka siin on lahingkogemuste näitel selgunud asjaolu, et tank ei sõida seda maad ühe jutiga...
Loomulikult võiksin seda Sulle oma kogemustest rääkida, kuid Sul on võimalus seda ise lugeda.

Tank pole auto. Ei pea vastu 240 km mööda asfalti... Vähemalt need tankid... Ja kütust võid kõrval kõndides ämbrist valada...

Lühidalt: loe- vaata - pane kõrva taha.

terv
o
Frederic Manning
rahvuslik aare
Liige

Postitus Postitas rahvuslik aare »

sõjauudiseid Ukrainast lugedes loetakse üles hävitatud vastase tehnikat,kiidetakse Javeline ja NLAWe, räägitakse ootamatutest varitsusrünnakutest aga kuskil pole mainitud (vähemalt pole silma hakanud) U. tankide edukat sõdimist?
Siit minu küsimus--kui vajalik ja mõttekas on üleüldse meie tingimustes mingi nn soomusvõimekuse tekitamine?
Ehk rahuneb Kunnas ka maha?
PS.olen suur Kunnase austaja aga need tankid...
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

rahvuslik aare kirjutas:sõjauudiseid Ukrainast lugedes loetakse üles hävitatud vastase tehnikat,kiidetakse Javeline ja NLAWe, räägitakse ootamatutest varitsusrünnakutest aga kuskil pole mainitud (vähemalt pole silma hakanud) U. tankide edukat sõdimist?
Siit minu küsimus--kui vajalik ja mõttekas on üleüldse meie tingimustes mingi nn soomusvõimekuse tekitamine?

Sul on mõned asjad pisut segaseks jäänud. Soomusvõimekus ei tähenda tanke.
Soomusvõimekus on üldnimetaja.
Kuna ma ei ole kellegi fänn ega austaja, siis ei oska kaasa rääkida.
PS. Mul on abikaasa kodus ja teisi ei vaata... :scratch:

terv
o
Frederic Manning
tavaline
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas tavaline »

rahvuslik aare kirjutas:sõjauudiseid Ukrainast lugedes loetakse üles hävitatud vastase tehnikat,kiidetakse Javeline ja NLAWe, räägitakse ootamatutest varitsusrünnakutest aga kuskil pole mainitud (vähemalt pole silma hakanud) U. tankide edukat sõdimist?

Eks tanke on alati kiidetud, aga Leopardid, Abramsid on meie maastiku jaoks liiga rasked. Kõige paremad ehk ongi need CV90 masinad, automaatkahuriga ja head vastased vastase soomukitele. Mina loodan sellele, et see Putini avantüür lammutab ära Venemaa ja algab desarmeerimine, st mingiks pikaks ajaks oleks rahu majas. Kõik need sõjakahjud mida nad maksma peavad, ei anna neile ruumi relvi toota ja ega nad enam ei suudagi.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Mingeid adekvaatseid järeldusi me praegu teha ei saa, sest me näeme ainult väikest killukest sellest, mis tegelikult toimub. Ilmselgelt ei filmi ega räägi keegi kusagil Twitteris sellest, kuidas Ukrainlased oma soomukeid, kaudtuld ja jalaväge kasutavad. Seetõttu jõuab meieni ainult moonutatud pilt. See, et lääne uuema põlvkonna TT raketid on ülimalt efektiivsed, on ilmselt tõsi, kuid tankide efektiivsuse osas hetkel vastused puuduvad.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

oleeg kirjutas:
mutionu kirjutas:Ukrainas toimuvat vaadates ei saa ma üle ühest küsimusest.

Kingiseppast Tallinnasse on ca 240 km. T-72 operational range on 460 km, kiirus 60 km/h.

Mida on siin Ukrainast õppida?

Ukrainast on palju õppeda... Algatuseks võiksid sedasinast foorumit lugeda: ka siin on lahingkogemuste näitel selgunud asjaolu, et tank ei sõida seda maad ühe jutiga...
Loomulikult võiksin seda Sulle oma kogemustest rääkida, kuid Sul on võimalus seda ise lugeda.

Tank pole auto. Ei pea vastu 240 km mööda asfalti... Vähemalt need tankid... Ja kütust võid kõrval kõndides ämbrist valada...

Lühidalt: loe- vaata - pane kõrva taha.

terv
o

Kui ma unustaks hetkeks ära asjaolu, et VF vedas oma rauda Ukraina piiri taha pikkade kuude jooksul, Flightradar näitas pidevalt kuidas NATO liikmesriikide luurelennukid ja droonid sõelusid mitteliikmesriigi õhuruumis, lääne ajakirjandus kirjutas üsna detalselt Vene eriteenistuste toimetamises Ukraina suunal, siis see T-72 kolonni kiire ja võidukas sööst liikmesriigi pealinna peale tunduks täitsa usutav. Kui me selle vana info jooksvate uudiste voo alt välja otsime, siis tundub selline üllatusrünnak vähetõenäoline.
mikks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mikks »

nimetu kirjutas:
See, et lääne uuema põlvkonna TT raketid on ülimalt efektiivsed, on ilmselt tõsi, kuid tankide efektiivsuse osas hetkel vastused puuduvad.

Kusjuures, ma olen näinud küll NLAWsid, Ukraine enda toodangut ja ka vanema põlve kraami, aga pole näinud Javelinide kasutamist.
Aga vōinalik et Javelinid on antud SOF-i või muude kogenumate üksuste kätte, kes niipalju oma tegemisi ei reklaami ega filmi.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

nimetu kirjutas:

Mingeid adekvaatseid järeldusi me praegu teha ei saa, sest me näeme ainult väikest killukest sellest, mis tegelikult toimub. Ilmselgelt ei filmi ega räägi keegi kusagil Twitteris sellest, kuidas Ukrainlased oma soomukeid, kaudtuld ja jalaväge kasutavad. Seetõttu jõuab meieni ainult moonutatud pilt. See, et lääne uuema põlvkonna TT raketid on ülimalt efektiivsed, on ilmselt tõsi, kuid tankide efektiivsuse osas hetkel vastused puuduvad.

Kuna ukrainlased on väga osavad praeguses infosõjas, siis mis hoiab neid tagasi tanki seljas ratsutavaid ja tiibmanöövreid sooritavaid võitlejaid Twitterisse postitamast? CNN sõitis ju ka tanki seljas Lahesõtta! See oleks ju jõhker energialaks pöidlahoidjatele, selle asemel, et näidata vaid suitsevaid vrakke lakoonilise kommentaariga Javelini või NLAW-i kohta. Veider. Hakka või ukrainlaseid tagasihoidlikkuses süüdistama :D
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

kaur3 kirjutas:
nimetu kirjutas:

Kuna ukrainlased on väga osavad praeguses infosõjas, siis mis hoiab neid tagasi tanki seljas ratsutavaid ja tiibmanöövreid sooritavaid võitlejaid Twitterisse postitamast? CNN sõitis ju ka tanki seljas Lahesõtta! See oleks ju jõhker energialaks pöidlahoidjatele, selle asemel, et näidata vaid suitsevaid vrakke lakoonilise kommentaariga Javelini või NLAW-i kohta. Veider. Hakka või ukrainlaseid tagasihoidlikkuses süüdistama :D

8)
Miski ei peta paremini kui pilt...
Kõike ei maksa uskuda.
Kui usute, siis olge valmis vastama küsimusele: mis on puudu?

kaur3 just küsis selle küsimuse, ma esitan teise juurde - kus on kaitserajatised?

Ilmselgelt ei näe maailm kõike.
Teatud asjade pildistamine-filmimine on keelatud.
Äsja võeti kinni raada ( meie riigikogu) liige kes pildistas...

terv
o
Frederic Manning
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Praeguse pildi juurest on puudu see allpool olevas artiklis kirjeldatud osa. Julgen arvata, et see on mõjutanud toimuvat palju. Kindlasti saavad Eesti kaitseplaneerijad meie tarbeks selle osa kohta õiged ja ausad vastused ning tehakse vastavad järeldused.
Samas, tont seda teab, võib-olla on ukrainlased ise nii targad, et ootavad õige lennuvälja juures ja ristmiku läheduses. Seda peaks neilt küll kiiremas korras õppima :roll:

https://www.nytimes.com/2021/12/23/us/p ... biden.html
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Ausalt öeldes ma imestaks kui Ukraina õhutõrje imeväärne vastupidavus on õnnestunud osalt tänu lääne luurevahenditele. Lennukid on pidevalt õhust ja väidetavalt hakati hiljuti JSTARS infot nendega jagama. Esimene raketilöök võttis mitmed radarid maha, kuid kui sul on liitlaste vahendid õhus (mida venelased ilma eskalatsioonita maha ei saa võtta), siis see polegi nii kriitiline. ÕT üksused saavad viimase sekundini eetrivaikuses istuda ja siis õigel hetkel raketid teele panna.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Ühest asjast ei saa aru... :dont_know:

Sõda käib üle nädala, Iskanderi ja Kalibri laskekaugused on teada, kuid ikka on kuulda, kuidas tabamuse on saanud statsionaarsed sõjaväeosad ning nendes tulelöökides on hukkunud sõjaväelased. Kas ei suudeta või ei taheta muuta tegevuse rutiine?
:wall:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
AndrusP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndrusP »

nimetu kirjutas:Ausalt öeldes ma imestaks kui Ukraina õhutõrje imeväärne vastupidavus on õnnestunud osalt tänu lääne luurevahenditele. Lennukid on pidevalt õhust ja väidetavalt hakati hiljuti JSTARS infot nendega jagama. Esimene raketilöök võttis mitmed radarid maha, kuid kui sul on liitlaste vahendid õhus (mida venelased ilma eskalatsioonita maha ei saa võtta), siis see polegi nii kriitiline. ÕT üksused saavad viimase sekundini eetrivaikuses istuda ja siis õigel hetkel raketid teele panna.

Isiklikult arvan, et luuretoetus on kogu aeg olemas. Iseasi, kuidas see kõikidele üksustele jõuab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tauri_J, ugandiklubi, varikasutaja ja 17 külalist