REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas loomake »

Kas see Tartu naiiv ei ole mitte see kuur Emajõel? Kas seal kannatab miinuskraadidega õhtul sees olla?
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

"Naiiv" oli vanasti ikka Vallikraavi tn.
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

praegu tundub, et kõigi tõnäosusreeglite kohaselt järgmisest nädalast hakatakse järelejäänud piiranguid leevendama või värskendatakse leevenduste teekaarti.
Ses suhtes tundub nende baaride ennaktempos uste avamine rohkem lamemaalaste seas feimi otsimise ja sihtrühmas positsioneerimisena.

Päriselus on ikka väga paljud kohad de facto kontrollidest ammu loobunud (jõusaalid, restoranid jne).
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

gooligan kirjutas:praegu tundub, et kõigi tõnäosusreeglite kohaselt järgmisest nädalast hakatakse järelejäänud piiranguid leevendama või värskendatakse leevenduste teekaarti.
Ses suhtes tundub nende baaride ennaktempos uste avamine rohkem lamemaalaste seas feimi otsimise ja sihtrühmas positsioneerimisena.

Päriselus on ikka väga paljud kohad de facto kontrollidest ammu loobunud (jõusaalid, restoranid jne).
Niipalju kui ma spaades, söögikohtades, spordilubides käinud olen siis pole kuskil ilma tõendit (ja enamasti ka pildiga dokumenti) näitamata pääsenud. Erandiks on üks konkreetne söögikoht (suht tavaline kus lõunatan) kus tõesti pole kordagi keegi ju käest tõendit küsinud, ei küsita ka teiste käest - statistiliselt olen seal söömas käinud umbes 30x alates tõendi esitamise kohustuslikuks muutmisest ja ilmselgelt ma jätan selle söögikoha nime/asukoha mainimata...
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Turist 47 kirjutas:Haiglas on 627 koroonapatsienti, ööpäevaga suri 8 koroonaga nakatunut https://www.delfi.ee/artikkel/96078901/ ... -nakatunut
Lihtsalt, info. "Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6426 testitulemust, millest 3311 osutus positiivseks. Kahe doosiga 63,1%."

On tekkinud selline mulje, et iga uue laine alguses on haiglaravile sattujate hulgas vaktsineerimata patsiendid selges ülekaalus, laineharjale jõudes on vaktsineeritud tublisti järgi võtnud ja kui vaktsineerituid hakkab vaktsineerimata patsientidega suurusjärgus võrdselt olema, on oodata taudi taandumist.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

affa kirjutas:
Turist 47 kirjutas:... Lihtsalt, info. "Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6426 testitulemust, millest 3311 osutus positiivseks. Kahe doosiga 63,1%."

On tekkinud selline mulje, et iga uue laine alguses on haiglaravile sattujate hulgas vaktsineerimata patsiendid selges ülekaalus, laineharjale jõudes on vaktsineeritud tublisti järgi võtnud ja kui vaktsineerituid hakkab vaktsineerimata patsientidega suurusjärgus võrdselt olema, on oodata taudi taandumist.
Siin on kindlasti ka see, et nakatumiste langust mõjutab testide arvu vähendamine.
Paar asja veel -
a) 2 doosiga vaktsineeritute kaitsevõime alaneb ja kui kolmandat juurde pole antud, siis praegu juba tõenäoliselt "olematu";
b) haigus jõudis vanemaealiste juurde, kus vaktsiini tõhusus on niigi nõrgem ja seega haiglasse sattumise tõenäosus suurem.

Haiglate koormus jääb veel mõneks ajaks kestma ja vanemaealiste arvel võib isegi natuke tõusta.
Isiklik arvamus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

2korda2 kirjutas:Ma prognoosisin siin teemas mõned nädalad tagasi, et statsionaarsete hulk peaks jääma alla 600. Tegin seda pärast seda, kui riskirühma nakatunute hulk nädalal 07.02-13.02 tegi läbi märkimisväärse languse (4604 -> 3922). Pisut hiljem avastasin, et tagantjärgi on andmed muutunud. Nüüd teame, et hospitaliseeritute hulk on üle 600. Hakkasin vaatama, mis mul valesti oli ja avastasin, et vahepeal on taas andmed muutunud :(
Esmase prognoosi aluseks olnud viimase nädala (07.02 - 13.02) riskirühma nakatumiste arv on nüüdseks korrigeeritud 4289 peale ja esialgsest olulisest langusest on saanud "pisut alla tulnud". Muutunud on ka keskmine haiglapatsientide hulk ja seda kohe päris mitme nädala jagu. Viimasest päris aru ei saa, miks peaks seda tagantjärgi korrigeerima (selgub nädalaid hiljem, et mõni stats. patsient oli positiivne?).
Materjal siin.
Ma olen sellest siin korduvalt kirjutanud, et toimub pidev erinevate näitajate-andmete tagantjärgi muutmine. Mis selle põhjused ka on, kas subjektiivsed või objektiivsed, aga fakt jääb faktiks: meil toimub pidev andmete tagantjärgi korrigeerimine. Kui ma sellest siin kirjutasin, siis ei pälvinud see mingit tähelepanu, umbes nii, et "no ja mis siis, kui stattiga susserdatakse?" Tundub, et nüüd oled avastanud ka sina ise anomaaliad näitudes.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas:
2korda2 kirjutas:Ma prognoosisin siin teemas mõned nädalad tagasi, et statsionaarsete hulk peaks jääma alla 600. Tegin seda pärast seda, kui riskirühma nakatunute hulk nädalal 07.02-13.02 tegi läbi märkimisväärse languse (4604 -> 3922). Pisut hiljem avastasin, et tagantjärgi on andmed muutunud. Nüüd teame, et hospitaliseeritute hulk on üle 600. Hakkasin vaatama, mis mul valesti oli ja avastasin, et vahepeal on taas andmed muutunud :(
Esmase prognoosi aluseks olnud viimase nädala (07.02 - 13.02) riskirühma nakatumiste arv on nüüdseks korrigeeritud 4289 peale ja esialgsest olulisest langusest on saanud "pisut alla tulnud". Muutunud on ka keskmine haiglapatsientide hulk ja seda kohe päris mitme nädala jagu. Viimasest päris aru ei saa, miks peaks seda tagantjärgi korrigeerima (selgub nädalaid hiljem, et mõni stats. patsient oli positiivne?).
Materjal siin.
Ma olen sellest siin korduvalt kirjutanud, et toimub pidev erinevate näitajate-andmete tagantjärgi muutmine. Mis selle põhjused ka on, kas subjektiivsed või objektiivsed, aga fakt jääb faktiks: meil toimub pidev andmete tagantjärgi korrigeerimine. Kui ma sellest siin kirjutasin, siis ei pälvinud see mingit tähelepanu, umbes nii, et "no ja mis siis, kui stattiga susserdatakse?" Tundub, et nüüd oled avastanud ka sina ise anomaaliad näitudes.

Miks sa sellele küsimusele siit vastust otsid?
Tee ametlik järelpärimine Terviseametile ja jaga meile ka, mis nad vastavad.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Päris "tore" suhtumine meie ettevõtjatelt: meile reeglid ei meeldi, x päevast neid ei täida ja millegi osas läbi rääkima kah ei hakka. Vaat ei taha korda täita ja ei täidagi, kõik.

Huvitav, kas nad nt oma köögipoolel sanitaareeskirjadesse kah sedasi suhtuvad - et peavad nt musti küünealuseid või WC järel kätepesu kah mõttetuks reegliks ja las kokad teevad süüa edasi...?

Loodetavasti on riigil tugevust sellistele ultimatiivses toonides sõnumitele mitte järgi anda ja vajadusel eeskirju jõustada.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas:Miks sa sellele küsimusele siit vastust otsid?
Tee ametlik järelpärimine Terviseametile ja jaga meile ka, mis nad vastavad.
Mina tahtsin lihtsalt tähelepanu osutada. Ma ei lootnudki ega arvestanudki, et siit vastuseid tuleb. Lihtsalt tahtsin tähelepanu osutada eeldades, et siit loevad seda ka ametnikud. Kui ma eelmine kord juhtisin tähelepanu, et see protsentuaalne esitamine ei vasta matemaatilisele loogikale ehk on "pisut meelevaldne", siis mõne päeva jooksul see trend korrigeerus just niimoodi, et asi justkui läheks matemaatiliselt loogilisemaks. Oli see nüüd siin lugemas käimisest, või mitte, aga peale seda toimusid muutused.
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

Selline kurb fakt, et surmade arvult miljoni inimese kohta oleme vahepeal juba Rootsi seljatanud.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Viimaste päevade üle 10 koroonasurma päevas näitavad veel süngemat kogusuremust kui eelmisel aastal.
stat.ee.png
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

ambur123 kirjutas:Päris "tore" suhtumine meie ettevõtjatelt: meile reeglid ei meeldi, x päevast neid ei täida ja millegi osas läbi rääkima kah ei hakka. Vaat ei taha korda täita ja ei täidagi, kõik.
Loodetavasti on riigil tugevust sellistele ultimatiivses toonides sõnumitele mitte järgi anda ja vajadusel eeskirju jõustada.

Riik saab neid soovi korral pehmelt represseerida. Terviseamet ja muud organisatsioonid peale saata ning las ajavad määrustes näpuga järge ja kontrollivad nende täitmist.
Elvisel olid tööl nn "vabatahtlikud". Maksuamet võiks nendega tegeleda.

Edit. Akf ambur123 soovitusel palun lugeda sõna represseerida asemel kontrollida.
Viimati muutis an2, 07 Mär, 2022 12:36, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Täiesti õige. Ent sõna "represseerimine" pole siin täpne, sest see ei ole mitte tagakiusamine vaid korra jõustamine. Samamoodi ei saa repressiooniks pidada nt politsei tehtavat roolijoodikute kontrolli maanteel :)
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Tartus oli Lidli tulek ja avamine. Täna mõtlesin ka kaema minna ja kaubamajani jõudes pöörasin otsa ümber.. Läbi akende tundus nagu ilmatusuures kaubamajas oli kaks ostlejat ruutmeetri peale. Turvad majandasid välisukse juures - seal oli sissesoovijatest elav järts ja 2 turvat asjatasid veel parklas.. :dont_know:

Huvitav saab olema näha Tartu linna nakatumisnäite nädala pärast..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 1 külaline