aitähh hea sõna eest! pole milnetis ühtegi teemat alustanud, ikka solkinud teiste teemasid; aga moderaatorid ajasid mind kättemaksuks nurka; Frantzuse nurka! vot nüüd ma olengi nagu rott nurgas! kuidas see Tigu ütleski: muudkui Rooma ja Rooma; aga tegelikult tahaks Pariisi saada!!!
tegelikult tahaks täitsa uue teema avada, aga ei oska

.
nimelt teemaks oleks "kuritahtlik käsk". militaarses mõttes muidugi.
vaadates neid vangi võetud sõdalasi Ukrainas kes ikka puhta poisikesed; andku allah neile armu sest nad ise ka ju ei teadnud mida nad teevad; ja samas ka ohvitserid kes vangi võetud. kui arvate et Frantzusis peidus mingi "gumanist" siis eksite; aga mingi empaatia on vast ikka olemas. olen oma silmaga näinud Termezi tsiviillennujaamas kui kopterist tiritakse lihakehi välja kanderaamile et GAZ-66 küüdis Termezi hospidali vedada; ja ei saa aru kus on haavatu pea ja kus jalad kanderaamil; hea tava järgi ju jalad ees elavaid ei transpordita. paraku kanderaamil olid nad nagu muumiad

. aga mitte sellest ei tahtnud kribada. kena on vaadata kui on vangilangenud(ellujäänud), ja pole vahet kas sõdurid või ohvitserid; esmane emotsioon et peksta tuleb ikka anda neile, ja korralikult! aga vot nüüd läheme edasi teemas, vang on vang; jätame selle raisa ellu! aga tema süü??? militaristid vast saavad aru kuhu ma tüürin. sõjavägi seisnebki ainult subordinatsioonil; nn käsutäitmisel. aga millisel hetkel muutub see käsk kuritahtlikuks mida täitma ei pea?? nendest nn "õppustele" minejatest soldatitest saame aru; aga samas nooremohvitserid saavad ka ainult päevakäsu et liigu punktist a punkti B! ja nemad on ka sõdurid ju, isegi vande andnud! vanemohvitserist lendur, kes on ka ju sõdur; läheb pommitama mitte haiglat-koolimaja vaid etteantud koordinaate! täidab käsku vastavalt subordinatsioonile ja lahingülesandele; ja paraku ta ei tea mis nendel koordinaatidel on; ja tekibki küsimus reamees frantzusil et mis tasemel hakkab pihta nn"kuritegelik" käsk mida ei pea täitma nn "ustaavi" järgi? kas see on igal sõdalasel isiklik tunnetus või suurem vastutus langeb ikka kõrgemale poole kes käske annab?
ikka väga segaselt oskasin vasaku käega kribada aga mingi point selles on, nn mõttekoht militaristidele. austet moderaatorid tehku selle mõtteavaldusega mis vaja; ei pane pahaks kui päris ajaloo prügikasti lendab. aga sellist teemapüstitust pole milnetist leidnud; aga ega ma pole otsinud kah

. vabandan ette ja taha;
reamees frantzus
P.S. olen oma nurgas kribanud õppustest. olen kindel et 80% sõdalastest ei saanudki pihta et nad olid turkmeenias õppustel! frantzus muidugi teadis sest oli igati abiks väeosa kõrgemale koosseisule orienteeriumisel sõjaväe topograafiliste kaartide järgi.
eks ma tean seda isegi et olen sõjakurjategija; aga kuni Nürnbergi automessile ei kutsuta hoian madalat profiili.