Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas ktamm »

Täna oli kuskil meedias pealkiri, et Narva hotellis tuleb telekast täispakett Vene propagandat.
Neile kes ei tea - Narvas saab Vene kanaleid vaadata antenni ja mingi boksiga. Antennimüük tõenäoliselt edeneb.
Cyberbear
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Cyberbear »

Killuke reaalsust ühest K-Järve kogukonnagrupist:

Aleksandr Viira
У меня вопрос к директору гимназии,с какого хрена у нас директора школ ведёт агитацию в пользу другого государства?! А своим нуждающимся слабо помочь? Пенсионерам например,инвалидам.
VastaJagaKuva tõlge1 nädalat
Rene Kundla
Aleksandr Viira Toetage, keda ise soovite. Meil vaba maa.
VastaJaga1 nädalat
Aleksandr Viira
Rene Kundla больше не vaba maa,вы свою vaba maa потеряли когда в ЕС и НАТО вступили.
Rene Kundla
ÜROs oleme ka
VastaJaga1 nädalat
Aleksandr Viira
Rene Kundla помоги своим вначале.
Igor Novikov
Aleksandr Viira слава богу. Иначе путлеровские вежливые люди уже давно были бы здесь.
Aleksandr Viira
Игорь Новиков ещё один кастрюлиголовый. Если так страшно,едь на запад.
Igor Novikov
Aleksandr Viira мне, ватничек, как раз не страшно в мирной Эстонии. А ты бы как раз мог выехать в обожаемую Россию.
Aleksandr Viira
Игорь Новиков не трясись от страха салоед.
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

https://www.facebook.com/1341023632/vid ... 1795397357
Saulusest on Paulus saanud? :)
Iseenesest ju positiivne....kui nii on.
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
mangust
Liige

Re: Georgi lint

Postitus Postitas mangust »

Selline arvamus ajakirjanduses,ainult maksumüüri taga : https://epl.delfi.ee/artikkel/96131787/ ... aliseerida
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
muruniiduk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muruniiduk »

mangust kirjutas:Selline arvamus ajakirjanduses,ainult maksumüüri taga : https://epl.delfi.ee/artikkel/96131787/ ... aliseerida

Kross kiidab heaks, aga...

Marek Jürgenson, riigikogu õiguskomisjoni esimees (Keskerakond):

Minule isiklikult tundub emotsionaalselt, et tegemist on nagu õige algatusega. Aga kui järele mõelda, siis isegi vene viisnurka ega haakristi pole seni kriminaliseerida õnnestunud. Lisaks on Z lihtsalt üks ladina tähestiku täht ja kuidas seda saab ära keelata?

Veel, kui Z ära keelata, siis tuleks ka V-täht ära keelata, sest osa vene lahingutehnikat kannab just V tähte. Olen aru saanud, et Z tähistab nn rahvuskaardi üksusi ja V on regulaarväe tunnus. Lõpuks on täitsa võimalik, et sõjatandrile ilmub veel sarnaseid märgistusi. Ühesõnaga minu arvates on see mõte aateliselt õige, aga praktikas rakendamiseks veel toores.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

See asi tuleb keelata ja kõik.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Veel, kui Z ära keelata, siis tuleks ka V-täht ära keelata
See arutelu on totter. Ära ei tule keelata mitte kasuistlikult üksikuid tähti või sümboleid, vaid üldiselt vaenu õhutavad ja häirivad avalikud esinemised - ja ongi kogu lugu.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Tasub lugeda tema lehel lahti läinud diskussiooni. Seal selgitab väga asjalikult kohalikele vatnikutele asja. Kui Eestis elad, pead olema valmis Eestit kaitsma. Ja ta on ka isiklikult tegev paljude Ukraina põgenike aitamisega Eestisse.

https://www.facebook.com/andrei.vesterinen
Viimati muutis NGolf, 11 Mär, 2022 13:17, muudetud 1 kord kokku.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Neid saulus-pauluseid on veel. Näiteks Tallinna meer va karate kid. Ragistab ajusid ja võimalusi, kuidas ukraina põgenikele inimväärseid võimalusi leida. (See on teise teema jagu, et kõik nad tahavad pärast koju tagasi). Igasugune nutt ja hala "vene maailma " pärast on meeril kadunud - võib olla enam kui kindel, et kuulnud ja kuuleb piisavalt ukrainlaste isiklikke ja muid lugusid. Katri Raik ja kindlasti on neid VIP tasemel veel veel, kel on pärale jõudnud, et mingit "unistuste helget vene maailma " pole olemas.

Maria šarapova sai instagrammis hakkama filigraanse sõnastusega sõnavõtuga - kutsus üles Ukrainat aitama ja sõda hukka mõistma nii, et ühtegi "putini seadust " sinna juurde ei rikkunud ja seega mingit põhjust pole vene võimudel tema sõnumit blokkida.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Õigusriigis ongi keeruline meelsust reguleerida (õigem oleks vist "jõustada"). Iga selline asi võib halduskohtusse jõuda ja riigi raha muudkui kulub (halduskohtu riigilõivud on võrreldes kuludega täiesti tühised).
Vabalt võib olla, et parim regulaator ongi ühiskonna/kaaskodanike halvakspanu, olgu siis tühjade rehvide või katusele maandunud mädamuna näol. Sellise "meetme" ohver võib ju politseisse minna ja isegi kui seal menetlust alustada, siis "tühine kahju", "avaliku huvi puudumine" jms võlusõnad jätaks menetluse kiirelt soiku.

Siinkohal on ehk kohane meenutada K-kohukese lugu.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Tänavune 9. mai punaorgia pronksjunni juures tuleb kindlasti ära keelata.... Sest see on lihtsalt hingesittumine eestlastele igaaastaselt. Ukraina lipuvärvides linti ei tohiks nagu kanda, aga tõõbljäädide iga-aastane kamaaruska on igati OK?

https://www.postimees.ee/7473862/maardu ... itte-kanda
«Meie koolis õpivad ja töötavad eri rahvustest inimesed. Oluline on, et praegusel keerulisel ajal tunneksid kõik koolipere liikmed, olenemata rahvusest ja kodukeelest, ennast turvaliselt. Kool ei ole poliitika tegemise koht, püüame seda igakülgselt vältida. Seetõttu palume koolimajas hoiduda sümbolitest, mis võivad kellelegi haiget teha,» seisis selle nädala algusest kahe Maardu kooli kodulehel.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Venekeelsetega suhtlen ikka üle keskmise palju. Sealjuures tundub, et tegelikult pole mitte enamikel "ümbermõeldutel" silmad avanenud Putini, venemaa vms osas.

Lihtsalt on saadud aru oma kohast maailmas. Narvas saav tegelane saab aru, et venemaa vabastusretke järel on Narva nagu Harkiv ning gradi rakett ei küsi, kas toetad Putinit. Kui jääd ka ellu, siis jääd virelema edasi Donbawe stiilis.

Eks oma valiku on nad juba ammu teinud, siia jäämisega. Ülejäänud on lihtsalt ... möla.

Muidugi rohkem veendunut kaadrit see väga ei mõjuta aga neid tegelikult vähe.

Eks noorema kaadri seas on veendunud Putiniste vähe, ega meil siin miski muu ei aita kui põlvkondade vahetus ja vene koolide kinnipanek (kuid see rohkem kivi eestlaste kapsaaeda, et sellega kuidagi hakkama ei saada).
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Levila käib ikka Narva kandis ringi.
“Mina vaatan Youtube’ist,” ütleb naine triibulises. Aga tema häält ei taheta väga kuulda ja jätkatakse temast üle rääkides: “Enne, kui mingid kanalid veel kuidagi töötasid, siis tuli veel mingit infot, ühed rääkisid küll ühte, teised teist, kolmandad aga hoopis midagi muud. Me vaatasime ka välismaa omi, ka Eesti asju. Kõiki, mis olid vene keeles. Seal oli mingi kanal Dva Pluss, aga seal oli kogu aeg üks ja sama. Mul on tunne, et see kõik ei ole tõsi, mis nad räägivad.”

Desinformeeritud naine vastab: “Mul siin näiteks ei ole internetti ja kodus pole mul aega kuskil juutjuubis ringi ekselda.”

Kas Venemaa kaitseb ennast või peavad nad ikkagi sõda võõra riigi territooriumil?

“Mis enesekaitse, kõige naturaalsem sõda käib – seal tapetakse noori inimesi. Poisse. Venemaa sõdureid on hukkunud üle kuue tuhande.”

Kõrvalt hõigatakse, et see ei ole õige: “Ira, täpne arv on 496.”

“Ära aja jama jah, viissada on neid, hommikul öeldi ju nii,” kinnitab ka kolmas selle fakti Irale üle.

Lisatakse, et ega Venemaal ei ole ju idioodid, et läheksid lihtsalt niisama kallale. Ju siis oli seda ikka tarvis. Targad inimesed on seal ja nad teavad täpselt, mida teevad. Kuigi liigub ka infot, mis on väga vasturääkiv ja kuulujutte on palju. Puudu on tõesest informatsioonist.

Aga millist infot te siis ikkagi usaldate?

“Ausalt öeldes usaldan mina Vene oma.”

Teine naine kinnitab sama. Kolmas ütleb, et ta tegelikult ei tea, kuigi mulle tundub, et ta siiski arvab end teadvat, aga tahab jätta mulle teist muljet.

Nad kordavad: “Millest me üldse räägime, kõik kanalid pandi ju kinni. Isegi ETV+ on maas.”

Esitan uuesti väite, et see, mida Venemaa teeb, on ikkagi sõttaminek iseseisva riigi vastu!

Selle peale tuleb pikk ja hinnanguline ohe ning öeldakse seda, mida olen juba kuulnud: “Aga kas see siis ei olnud agressioon, mis kaheksa aastat ukrainlaste poolt toimus? Kuidas seda siis nimetada?”

Ütlen, et see on valetamine ja propaganda, mida teeb Vene televisioon.

“Kas tohib veel paar sõna vahetada?” küsin naiselt triibulises futbolka’s. Ta mõtles teistest erinevalt ja taandus eelmisest vestlusest kümne meetri kaugusele oma müügileti taha. Ta vaatab tabletka’st/tahvelarvutist Ehho Moskvõd. See oli üks vähestest Vene sõltumatutest kanalitest, mis küll minu teada äsja suleti.

“Näete, siit tuleb kogu informatsioon. Praegu ütlesid just, et Ukraina palub Venemaalt, et viige ära oma laibad, neid on tuhandeid,” ütleb naine ja viitab käega jälgitavale. “Mina olen seisukohal, et Venemaa tungis sada protsenti kallale.”

Ira aga jätkab: “Kas te olete sellega kursis, et hiljaaegu ÜRO Inimõiguste Nõukogu foorumil, kus olid 170 riiki kohal, tõusid kõik peale kuue püsti, kui Lavrov rääkima hakkas? Kui nii tehti, keda me siis uskuma peaksime?” Teine üritab vaielda, aga mõistus saab otsa: “Aa, seal olid ju need sanktsioonid… ”

Ira annab ka hinnangu inimeste meelsusele Venemaal. Seal lähevad need samuti pooleks – Moskva ja Piiter on kindlalt vastu, vanaemad ja vanaisad aga poolt.

Leti taha ilmunud Ira mees Sergei (57) on kategooriliselt sõja vastu, see tuleb tema sõnul kohe lõpetada. Teatab, et me ei ole kaugeltki kursis sellega, mis tegelikult toimub. Heal juhul teame sellest kümnendikku. Ütleb, et on sõja asjus diletant, aga arvamusi tal jagub.

Venemaa võib küll Ukraina territoriaalselt vallutada, aga marionettvalitsus ei suuda inimesi ohjes hoida, ütleb ta. Seal algab kodusõda. Okupeerimine pole tõsiseltvõetav, seal elab üle 40 miljoni inimese. Vähe sellest, kes hakkab Ukrainat taastama, küsib Sergei. Kes ehitab üles uue logistika ja infrastruktuurid? See nõuab miljardeid, aga Venemaa elab ise vaeselt.

“Me võime sinuga pudeli taga arutada, kui halvasti on asjad siin, aga Venemaal on pension näiteks 9000–12 000 rubla, mis teeb praegu kursiga 77–102 eurot. Akadeemikud teenivad 27 000–32 000 rubla, see on 230–273 eurot. Tavaline töötaja saab 20 000–22 000 rubla (170–187 eurot). Ja arvestada tuleb sellega, et seal on inflatsioon, hinnad tõusevad ja rubla kukub veelgi,” selgitab Sergei.

“Ma imestasin, kuidas Euroopa ja Ameerika ühinesid, see on väga hea! Ja tegutsesid kiirelt ja kohe, molodtsõ! Ukraina armee ei ole kõige tugevam, aga tuli välja, et neil on võimsam hing ja tahe!”

Ta räägib, millised on inimeste arvamused siin: “Osad on adekvaatsed, osad on kahevahel ega oska poolt valida. Need, kes on propaganda mõju all, nad ei tea, mis seisukohta võtta – tahaks olla nagu Putini poolt, aga nad väga ei saa. Samas ei usalda ka seda, mis tuleb lääne poolt – NATOst ja Euroopa Liidust. Täna tegi Narva linnavalitsus avalduse, milles teatas, et kedagi ei saadeta välja, ka neid, kes on Vene Föderatsiooni kodanikud, Inimesi tuli rahustada, sest sellised kuulujutud olid linna peal levima hakanud.”Kui oleme kõik koos väljunud, et minna kodudesse, ütleb kokk lõpetuseks: “Ma väga armastan Eestit. Armastan teda rohkem kui oma elu. Ja kui meil peaks siin midagi juhtuma, siis mina lähen võitlema Eesti eest. Ma ise pean ennast venelaseks, ei häbene seda öelda. Ma olen alati olnud Putini ja Ühtse Venemaa vastu ja alati meie eest!”

https://www.levila.ee/raadio/mis-meelt-on-narva/2-osa-vastasseis-narva-turul?fbclid=IwAR0tvsLknH7wgX29ZwdzPLy-N6IyaDpc5sQsyg2xjJ9GH4iNVI8m4RnO5qM
Cyberbear
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Cyberbear »

Meie eestikeelse- ja meelse koduküla kogukonnagruppi tekkis postitus sõjaõudustest. Venelased on seda paar viimast päeva raporteerinud. Ei võta maha, raisk.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Tundub, et siinsest arutelust telekanalite üle oli kasu - YLE1 ilmus tänasest mulle põhipaketti. Ukraina24 peaks ka vähemalt vabalevisse kohe-kohe tekkima (või on äkki juba olemaski, ei viitsi praegu digiboksi, antenni ja vana telekaga möllama hakata). Loodetavasti jõuab see kaabel TV paketti ka.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist