Вечерняя сводка от Генштаба
❗️Украинские воины продолжают оборонную операцию на Южном, Восточном и Северном направлениях
❗️С начала суток враг сосредоточил основные усилия на продвижении в направлении Кривого Рога и на захвате Николаева. Не оставляет попыток захватить Мариуполь
❗️Оккупанты продолжают накапливать резервы для наступления на Угледар Донецкой области и наносят артиллерийские удары по жилым кварталам города
❗️С целью нанесения ударов по территории Украины из акватории Черного моря там находится в боевой готовности полная корабельная группировка противника
❗️Нарушая нормы международного гуманитарного права, боевики продолжают брать в заложники гражданское население, наносить ракетно-бомбовые и артиллерийские удары по густонаселенным кварталам, школам и детским садам, грабят людей, прибегают к мародерству
❗️По имеющейся информации, враг активизирует деятельность по проведению диверсий на путях передвижения транспортных конвоев с гуманитарными грузами и военной помощью
Õhtune kokkuvõte peastaabist
❗️Ukraina sõdurid jätkavad kaitseoperatsiooni lõuna-, ida- ja põhjasuunal
❗️Vaenlane koondas päeva algusest peale oma põhilised jõupingutused edasitungimisele Krivoy Rogi suunas ja Nikolajevi hõivamisele. Ei jäta ühtegi katset Mariupoli vallutada
❗️Okuandid jätkavad reservide kogumist Vuhledari rünnakuks Donetski oblastis ja suurtükiväe lööke linna elurajoonides
❗️Musta merelt Ukraina territooriumile löögi andmiseks on seal valmisolekus täielik vaenlase laevade rühmitus
❗️Rahvusvahelise humanitaarõiguse norme rikkudes jätkavad võitlejad tsiviilelanike pantvangi võtmist, raketi- ja pommi- ning suurtükirünnakuid tihedalt asustatud linnaosadele, koolidele ja lasteaedadele, inimeste röövimist ja rüüstamisi.
❗️Olemasolevatel andmetel intensiivistab vaenlane tegevust humanitaartarnete ja sõjalise abiga transpordikonvoide marsruutidel sabotaaži läbiviimiseks.
https://t.me/dumskaya_net/32474