Fucs kirjutas:Kokkuvõte Zelenski kõnest Israeli parlamendile.
Olen telefonis, ei tõlgi.
https://t.me/kyivoperativ/91891
Volodymyr Zelenskyy kõneleb Iisraeli parlamendi ees
«Oleme erinevates osariikides ja täiesti erinevates tingimustes. Kuid meil on üks oht – rahva, riigi, kultuuri ja isegi nime täielik hävitamine.
Ma tahan, et te mõtleksite 24. veebruarile, Venemaa sissetungi algusest Ukrainasse. See päev läks ajalukku kaks korda ja mõlemal korral ukrainlaste ja juutide tragöödiana.
24. veebruaril 1920 asutati NSDAP, partei, mis nõudis miljoneid inimelusid, hävitas terveid riike.
102 aastat hiljem, samuti 24. veebruaril anti Venemaale käsk tungida Ukraina territooriumile, tuhandeid inimelusid nõudnud invasioon pani eksiili miljoneid inimesi. Meie inimesed on nüüd mööda maailma laiali ja otsivad turvalisust, nagu teie kunagi otsisite.
Kuulake, mida Kreml ütleb – seal kõlavad isegi Natsi-Saksamaal kõlanud terminid. Teise maailmasõja ajal nimetati seda "juutide küsimuse lõplikuks lahenduseks". Ja nüüd nimetatakse seda Kremlis "Ukraina küsimuse lõplikuks lahenduseks".
Iisraeli inimesed, te nägite, kuidas Vene raketid tabasid Babi Yari, kuhu on maetud üle 100 000 holokausti ohvri. Juba esimesel päeval tabasid Vene mürsud Umani linna, mida külastavad igal aastal kümned tuhanded juudid.
Olen kindel, et iga minu üleskutse sõna teie südames resoneerib valuga, kuid kas te saate selgitada, miks me ikkagi pöördume abi saamiseks kogu maailma poole, isegi teie poole viisa saamiseks? Ükskõiksus tapab, arvutused on sageli valed ja vahendus võib olla olekute, mitte hea ja kurja vahel.
Kõik teavad, et teie raketikaitse on võimas, teie relvad on tugevad, saate kaitsta oma rahva huve ja kaitsta tänaste ukrainlaste elusid, Ukraina juute.
Võib pikalt küsida, miks te pole veel relvi andnud või miks te pole Venemaa vastu sanktsioone kehtestanud? Kuid see on teie valik. Nüüd on teil valik."