Rügaja kirjutas:Venelaste tunnetuse osas võib omajagu õigus olla Raivo Varel, kes arvas, et 2/3 rahvast ei saa sanktsioonidest suurt arugi, kuna nende elukvaliteet oli ka enne nüüdseid sanktsioone pehmelt öeldes s-tt ehk pigem Aafrika tasemel.
Rikkam 1/3 saab kõvasti pihta ja nuriseb köögis, aga avalikult protestida ei julge.
Ülirikaste protsendike on osa oma varast ära peitnud ja nende käekäik sõltub sellest, kui palju üles leitakse, kui otsida viitsitakse.
Ma ei tea küll millal härra Vare viimati Venemaal käis aga ma ei oleks selle "2/3" osas sugugi päri. Venelaste linnastumise osakaal on kaunis suur. Ainuüksi Moskvas elab ametlikult 12+ mil inimest, Moskva oblastis 8+ mil inimest ja väidetavalt lisaks sellele elab seal ca 8+ mil "illegaali", st inimesi kes ei ela püsivalt seal , ntx mingi osa üliõpilasi ning ilma sissekirjutuseta "musti töölisi". Lisaks Peterburg ja teised "vähemarenenud linnad" (ntx Pihkva). Ametliku sissetuleku osas ma statistikat ei usaldaks sest suur osa palkadest/ärist liigub sulas. Nutitelefon koos internetiühendusega on saanud inimõiguseks (VKontakte, Telegram jms), kaubavalik (toit, tehnika, tööriistad, kalastustarbed, jne) on samamoodi Venemaa "au ja uhkus", mis sest, et import.
Pakun, et 80-90% rahvast tunneb otseselt sanktsioonide mõju, suurem osa "jääb elama" aga moraalne löök on justament "au pihta". Linnarahvas ja linnas käiv rahvast on harjunud teatava elukvaliteediga ja impordi/järelturu teel omandatud "sotsiaalset staatust rõhutavate vidinatega". Oligarhid krigistavad hambaid mitte niivõrd rahakaotuse tõttu vaid tegevusvabaduse piiramise pärast zagranitsu ja selle pärast, et "geivropa" ja "amerika" neid sisuliselt kukkedeks alandas (venemaal arusaadavat žargooni kasutades).
Mis puudutab siin antud soovitust naiste hügieenisidemed ja laste mähkmed pestava marliga asendada siis mis te arvate palju seda marlit apteekidele jagub? Suure sõjaga pole keegi arvestanud ja haavatute sidumine vast kasutab suure osa olemasolevast kodumaisest tootmisvõimsusest ära.
Ed: Väiksemaid rahaasju ajavad venkud Euroopaga läbi KoronaPay. Pidi täiesti probleemidevabalt toimima (üleeilsed andmed).