Ma juba mõtlesingi,et kui kaua tuleb oodata seda luukeret kapis ehk BRICS-i.Ja näe tuligi ära.
See on selline põllutopise taoline moodustis,millega kena hirmutada aga lähemal vaatamisel ei suuda ise tegutseda.BRICS-i võime teha midagi või mitte on rohkem seotud Hiina soovide ja tahtmistega,venelased vist ei saa siiani aru,et tegelikult on nad muutumas Hiina jooksupoisteks,nagu on seda osa Aafrika riike ja ka mõningad maad Ladina ja Lõuna Ameerikas.
https://www.youtube.com/watch?v=UwPMtmuuVNwPeter Zeihani,kes on nooremapoolne majandusanalüütik lahkab siin Venemaa kolme suurimat põhjust,sõda ja Hiina reaktsioone.Tasub kuulata.Mees on tõusvast majandus ja geopoliitikast seltskonnast,kes ei ole haridust saanud ja elanud eelmise Külma Sõja ajal ning on nendest ringkondadest,kes enam vähem saavad võimutüüri juurde Läänes peale viimaste vanade tegijate lahkumist.Seega tasub kuulata.Minu arvates,olen teda pikalt jälginud on ta üks tugevama majandusliku ja geograafilise tundmisega analüütikuid Venemaast.Ta on tegelikult majandusgeograafi ja demograafi tausta ja haridusega,mitte politoloog ning lahkab asju nii nagu on.
Venemaa veeremine kuristikku ja miks ta ihaleb vallutusi oleks selle video teema.
1.Venemaal on kolm suurt majanduslikku,sotsiaal ja tervishoiuga seotud probleemi.(alkoholism,suur siiani AIDSI-ga seotud probleem,meditsiiniteenistus,haridussüsteemi meeletu kärpimine ning majanduslikult vaid gaasi-naftamajanduse eelistamine,kuna muus osas on nad võimetud,kompententse managmendi puudulikus või selle täielik puudus,mis toodab meeletut korruptsiooni).
2.Venemaa kallaletung ja sõda Ukrainas.Sisuliselt ütleb ta,et Läänele on tegelikult kasulik Venemaa toss Ukrainas välja lasta ja peaks veelgi rohkem varustama relvadega ja majandusabiga.Sest alternatiiviks on sõda NATO riikidega,kuna selgelt sihikule on võetud Venemaa poolt samuti nii Poola,kui ka Balti riigid.
3.Hiina.Hiina vaatab ja kalkuleerib.Sellelegi riigile tuli savijalgadel toimiv vene armee esitlus üllatusena,kuigi nende arvates viimased 8 aastat Ukrainale kallaleminekut treeniv Vene armee bluffis ennast võitmatuks.Lisaks tuli neile üllatusena Lääne reaktsioon sanktsioonide osas,see on asi mida eriti jälgitakse,kui panna võrrandisse Taivan.
Kui samasugune sanktsioonide laviin tekitataks Hiina vastu,siis oleks väga lühidalt neil nälg majas,just otseselt nälg.