Ukraina TSIVIILKAOTUSED, elanikkonna kannatused

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Ukraina TSIVIILKAOTUSED, elanikkonna kannatused

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas oleeg »

Mariupolis käivitasid vene uskmatud liikuvad krematooriumid ja asusid põletama nende tulistamiste tagajärjel surnud linnaelanike surnukehi.

Mariupoli linnavolikogu teatel andis Venemaa kõrgeim juhtkond korralduse hävitada linnas kõik tõendid oma armee kuritegude kohta pärast seda, kui kogu maailm nägi Buchas Vene okupantide toime pandud julmusi.

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/situac ... 31569.html

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
VMO
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VMO »

16-aastase Mariupolist pärit Katja kiri
https://youtu.be/J27bH_s9a0M
Teate seda tunnet, kui on valus? Ma kunagi armusin poissi, aga tema minusse mitte ja ma arvasin, et see on valus.
Aga selgus, et valus on näha kuidas su ema sureb sinu silmade all.
Ja vennake läheb kogu aeg tema juurde ja räägib:“ Emake, ära maga, sa saad külma“. Ja me kunagi ei saa minna ta hauale. Ta jäigi sinna niiskesse ja pimedasse keldrisse.
Me käisime tualetis, magasime, sõime toidujäänuseid ühes keldris. Korra püüdis onu Kolja tuvi, see oli vist viiendal või kuuendal päeval, ja me tahtsime ta ära süüa ja nii me ta küpsetasime ja sõime. Ja siis me kõik oksendasime.
Ema pidas lõpuni vastu, aga kolm päeva enne evakueerimist ta suri. Ma ütlesin vennale, et ta magab sügavalt ja teda ei maksa äratada. Kuid ta sai ilmselt kõigest aru. Sai juba siis aru kui suri meie naaber, aga me ei saanud teda välja viia ja ta hakkas lõhnama. Siis jäi vaikseks ja onu Kolja viis ta välja ja ise hukkus püünismiinil. Ema nuttis väga. Peale isa surma oli onu Kolja kõige lähedasem inimene.
Laibad nii haisevad. Nad olid seal igal pool. Ma katsin venna silmad ema salliga, et ta seda ei näeks. Kuni me jooksime pidi mul paar korda süda pahaks minema.
Mu ema kunagi, kuulete, kunagi ei teinud midagi halba. Ta koguni ei jätnud onu Koljat isegi enne abiellumist ööseks teise tuppa. Ta käis kirikus ja palvetas tihti. Onu Kolja jättis isegi suitsetamise, et ema ei närveeriks, et see patt. Papp-batjuška rääkis mulle, et ema hakkab nüüd Jumalat teenima. Aga parem oleks kui ta teeniks siin meid kasvatades.
Ma vihkan venemaad. Mu onu on seal. Teate, mida ta mulle täna telefonis ütles? „Katja? Milline Katja? Neiu, ma tunne teid. Mis sõda, mis Katja?“ Pärast aga kirjutas teiselt numbrilt – "Katjake, ära kirjuta mulle. Mulle ja minu perele on see ohtlik. Ega ema see enam tagasi ei too." Ma vihkan neid! See oli ta oma lihane õde! Kuidas nii võib?
Teate, ma arvan, et ma tulen Mariupolisse tagasi. Ja elan samas kohas. Ja hakkan iga kord ühel ja samal päeval minema uue maja keldrisse ja panema sinna lilli.
Ja on veel hirmus kui lapsed nutavad, aga ei või. Ei või, et kuuldaks. Need värdjad leidsid keldritest inimesi ja tapsid. Need, kes ellu jäid, rääkisid, et vene sõdurid võisid vägistada ka lapsi ja vanakesi ja isegi laipu. Ma ei taha enam elada.
Nüüd meid ilmselt lahutatakse. Ja võimalik, et ma enam ei näe oma venda. Miks? Miks see putin meid päästis? Miks ta meid ründas? Me elasime ju hästi, isegi auto ostsime. Onu Kolja lubas mind sõitma õpetada. Aga nad panid ka masina põlema. Ja korterit pole. Ma tahan surra, aga ei saa.
Kallistage oma lapsi. Kui teid enam pole, ei mäleta nad teie lõhna. Kui ma vastu pean ja mul tulevad lapsed – ma kallistan neid kogu aeg.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Psühhopaatia jätkub: okupandid poosid Vorzelis kanad pesunöörile

Venelastel on normiks see, mida tsiviliseeritud maailm nimetab psühhopaatiaks. Vene "sõjaväelaste" liialdustel pole piire. Nad tulistavad, vägistavad, tapavad jõhkralt inimesi ja loomi. Niisiis poosid Vene uskmatud Vorzelis kanad pesunööridele peapidi. Sellest räägiti organisatsioonis Uanimals. Loomakaitsjate sõnul on venelastel tsiviliseeritud maailmas nn psühhopaatia norm. Nagu Kommentarii teatas, rääkis Borodjanski kogukonna juht Georgi Jerko Vene uskmatute poolt külas toime pandud julmustest. Tema sõnul lasid Vene uskmatud oma kolonnide läbimisel tsiviilisikuid kohapeal maha. Elanike pihta tulistati kuulipildujatest, tankidest ja soomustransportööridest
.
https://kyiv.comments.ua/news/society/a ... belya.html

Täpselt ei saa ka piltidelt aru - kas poosid või riputasid...

terv
o
Frederic Manning
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

oleeg kirjutas:... Täpselt ei saa ka piltidelt aru - kas poosid või riputasid...
Sõnal "повесили" on mõlemad vasted - riputama, pooma - õiged, lihtsalt tähendus sõltub kontekstist.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

mart2 kirjutas:
oleeg kirjutas:... Täpselt ei saa ka piltidelt aru - kas poosid või riputasid...
Sõnal "повесили" on mõlemad vasted - riputama, pooma - õiged, lihtsalt tähendus sõltub kontekstist.

Nojah, seepärast jäingi kahevahele... andsin nö huvilisele valikuvõimaluse...

Aga no ei saa ma aru sellisest käitumisest...

terv
o
Frederic Manning
Hukatus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hukatus »

Kriku kirjutas:https://twitter.com/huvorzel1/status/1511641132186411009/photo/1

Koera käpad. Vene maailm.

Mitmes vahele võetud telefonikõnes rääkisid vene sõdurid, et kätte saadud koerad söödi suure näljaga ära.
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas wk2 »

Mariupolis asusid sissetungijad tapetud tsiviilisikute surnukehi põletama, et varjata nende veriste kuritegude jälgi. Sellest teatas Mariupoli linnavolikogu.
Pärast Bucha genotsiidi laialdast rahvusvahelist avalikustamist andis Venemaa kõrgeim juhtkond teadaolevalt korralduse hävitada kõik tõendid oma armee kuritegude kohta Mariupolis. Selleks hakkasid linnas tegutsema Vene liikuvad krematooriumid.
Vene agressiooni ohvrite täpne arv Mariupolis on siiani teadmata. Arvestades linna suurust, katastroofilisi hävinguid, blokaadi kestust ja karmi vastupanu, võivad kümned tuhanded Mariupoli elanikud saada sissetungijate ohvriteks.
Linnavolikogu märgib, et sel põhjusel ei kiirusta agressorriik Türgi missioonile ja teistele algatustele Mariupoli päästmiseks ja täielikuks evakueerimiseks rohelist tuld andma. Lisaks üritavad nad filtreerimislaagrite kaudu tuvastada kõiki sissetungijate julmuste võimalikke tunnistajaid ja neid hävitada.
Pealtnägijate sõnul põletavad "linnapea" Konstantin Ivaštšenko juhitud jõugu "DNR" liikmed Mariupoli elanike surnukehi.
"Maailm pole näinud Mariupoli tragöödia ulatust pärast natside koonduslaagrite olemasolu. Rashistid on muutnud kogu meie linna surmalaagriks. Kahjuks saab kohutav analoogia üha enam kinnitust. See pole enam Tšetšeenia ega Aleppo. See on uus Auschwitz ja Majdanek. Maailm peaks aitama karistada Putini fanaatikuid,” ütles linnapea Vadim Boytšenko.
https://www.kavkazcenter.com/russ/conte ... rstv.shtml
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ivankivisse tehti eile ajutine sild ning ka seal on väidevatavalt asjad koledad: https://twitter.com/danriversitv/status ... 6608817158
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Butša / Irpini massimõrv

Postitus Postitas ruger »

Venelased Mariupolis korraldavad inimjahi safari retki laste jahiks tulirelvadega.
In an intercepted call, a Russian soldier tells his wife about a “safari" hunt for children in Mariupol. The soldier shares stories of invasion forces chasing a little Ukrainian girl, shooting her in the legs – just for fun.
https://twitter.com/GicAriana/status/15 ... 4462561283
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Tapetud vene sõduri juurest leiti kellegi kuldhambad
https://twitter.com/pmakela1/status/1511738373500772355
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Avakov ütleb, et Mariupolis võib olla 30 tuhat tsiviilisikut hukkunud.
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 9334452226

Julija Latõnina
https://twitter.com/YLatynina/status/15 ... 3395885066
Смерть Жириновского прошла незаметно. Он потерялся среди трупов Бучи
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Ja see on, "Putini kolme päeva sõja", alles 42. päev :evil:
Hetkeks, mõni päev tagasi, jäi annetus Ukraina tarbeks nö. kripeldama - olin ihne, mis muud. Täna kahetsust, kõhklust ei tunne.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Venemaa plaanib hakkata sõjaaladele ja mujale sattunud Ukraina lapsi Vene peredele andma
Putin's party United Russia "proposed to place Donbas orphans in the families of Russians" - so that's not just kidnappings from the occupied territory, but also a state-run effort to assimilate Ukrainians
https://twitter.com/loogunda/status/1511923044775825411
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: KaruMaru ja 5 külalist