Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mumuu
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas mumuu »

hjl85 kirjutas:
Kriku kirjutas:Orjoli kandis tervitab rahvas Ukrainasse suunduvat kolonni: https://twitter.com/Caucasuswar/status/ ... 5631610881

Seal all järgmise video 55 sekundil orkide naised sõduritele: ärge halastage kellegile :evil:
Masendav. Kogu see rahvus on omadega p...s. Ka minu tööandja lõpetas meil töötava orkide kodakondsust omava isikuga lepingu. Kõrgharidus omandatud Euroopas, töötanud UK-s, USa--s, Rootsis ja nyyd Eestis aga ikka, et orkid ei ole midagi teinud, nato alustas jne.
Uurisin, et miks siis fashistide juures ja heaks on terve elu töötanud-sai vihaseks ja kukkus ähvardama, et kyll orkid varsti ka siin.
Valasin õli tulle uurides: et kui orkid Euroopa ka vallutavad siis kust ta hea palgaga koha leiab? No siis läks myrgel lahti. Igatahes lasti ta lahti ja viisa ka seega lõpetatakse.
Vabandust OT eest.

Töötasin sarnaselt ühe idapoolt juurtega tüübiga koos, kelle kodu- ja emakeel oli ikkagi vene keel, enne kui see õudusfilm algas. Tubli mees. Tark. Töökas. Kohusetundlik. Usaldusväärne. Räägib korralikku eesti keelt, inglise keelt kah. Sellisel neli, neli miinus tasemel. Mitte mingi süvalasna suvaline venelane. Kõrval töötas üks Ameeriklane. Nad ikka läksid vaidlema aegajalt. Ja see mis siis sealt suust hakkas välja tulema ..... kratsid kukalt ja mõtled, et täiesti normaalne inimene nagu muidu, kuskohast siis sellised arusaamad kujunenud on ..... Samas kollektiivis töötanud noored valgevenelased ja ukrainased olid väga läänemeelselt meelestatud. Valdkond, IT. Sellest selline rahvusvaheline bande. Enne veel Valgevene rahutusi oli sellinne kliima.

See kõik on ikkagi pikkade aastate jooksul nii ajusse sisse "muditud" et ega sealt seda miski muu enam välja ei aja, kui füüsilise eksistentsi lõppemine viisil või teisel. Ei ole vihakõne, lihtsalt ütlen, et parima prognoosi järgi läheb mitu põlvkonda, enne kui see parima prognoosi järgi isegi teoorias iseneslikult kuidagi "denatsifitseerub". Originaalnatsid said ühe inimpõlvega enamvähem hakkama. Aga no seal idapool on ju "vene värk".

OT. laske ahju, lihtsalt tahtis kuidagi mälestus seest välja pääseda.
Tsivilistinäru
Uudistaja
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Tsivilistinäru »

ruger kirjutas:Saksamaal Frankfurdis toimuvad venelaste meeleavaldused sõja toetuseks...
Pro-Russian demonstration in Frankfurt in Germany. It's not just Putin. Here are people living in a free society, with access to free media, who are supporting the atrocities Russia is committing in Ukraine.
https://twitter.com/andersostlund/statu ... 6236924937

Ka Hannoveris, kuid seal tuli vastumeeleavaldus vahele
In Hannover as well, but there is a counter rally which blocked the train of pro-russian cars
https://twitter.com/volkskamera/status/ ... 3573127168

Meeleavaldustest kirjutab ka AFP
Pro-Russia protesters rallied in Germany on Sunday, with the country's significant Russian-speaking population demanding an end to the discrimination it says it has suffered since war began in Ukraine.

Germany is home to 1.2 million people of Russian origin and 325,000 from Ukraine. Authorities fear the conflict could be imported into Germany and the protests used to promote Moscow's war narrative.

Police have recorded 383 anti-Russian offences and 181 anti-Ukrainian offences since the Kremlin's invasion started on February 24.
https://www.barrons.com/news/pro-russia ... c=afp-news

Ma töötan Tallinna suurimas venelaste kollektiivis ja ütlen, vastutades iga oma sõna eest, et: 99% siinsetest venekeelsetest toetab Ukraina ründamist Venemaa poolt, vihkab südamest eestlasi, Eestit, Natot, USA -d jne.. Ja seda teist 1% venekeelsetest mina oma silmaga näinud ei ole... Olen mõne tuttava sõjaväelase või asjapulgaga sellest rääkinud ja vastuseks on: "Ära muretse, kõigega on arvestatud..." Kas ikka on??? Mõned näited igapäevasest venemeelsest propagandast meie meedias: "Kersti Kaljulaid: tihti kuulen, et eestivenelased olla oht meie julgeolekule. Need väited on minu jaoks solvavad" Meelis Oidsalu: "Kolm neljandikku venekeelsetest on riigitruud ja vajaksid kinnitust, et nad on «omad»" MINA töötan nendega IGA PÄEV koos ja TEAN ja VASTUTAN IGA OMA SÕNA EEST! Slava Ukraini!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

e: "Viietuhande" küsimus

Postitus Postitas ruger »

Njet problemos...
Tsivilistinäru kirjutas:Ma töötan Tallinna suurimas venelaste kollektiivis ja ütlen, vastutades iga oma sõna eest, et: 99% siinsetest venekeelsetest toetab Ukraina ründamist Venemaa poolt, vihkab südamest eestlasi, Eestit, Natot, USA -d jne.. Ja seda teist 1% venekeelsetest mina oma silmaga näinud ei ole... Olen mõne tuttava sõjaväelase või asjapulgaga sellest rääkinud ja vastuseks on: "Ära muretse, kõigega on arvestatud..." Kas ikka on??? Mõned näited igapäevasest venemeelsest propagandast meie meedias: "Kersti Kaljulaid: tihti kuulen, et eestivenelased olla oht meie julgeolekule. Need väited on minu jaoks solvavad" Meelis Oidsalu: "Kolm neljandikku venekeelsetest on riigitruud ja vajaksid kinnitust, et nad on «omad»" MINA töötan nendega IGA PÄEV koos ja TEAN ja VASTUTAN IGA OMA SÕNA EEST! Slava Ukraini!
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Ukraina
Liige

Postitus Postitas Ukraina »

Kui siin keegi juba rääkis koos vene rahvaga töötamisest siis ka mina töötan seldskonnas kus 40%on v rahvusest ja neist 99% on täielikud putinistid ja ootavad millal ukrainlasi tapetaks sest kõik on natsionalistid ja panderlased. Õnneks on tööandja nad tööjures vait pannud kuid omavahel mutkui kiidavad kui kõva mees on puutin.
kana tagumik
Liige

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas kana tagumik »

Ma töötan Tallinna suurimas venelaste kollektiivis ja ütlen, vastutades iga oma sõna eest, et: 99% siinsetest venekeelsetest toetab Ukraina ründamist Venemaa poolt, vihkab südamest eestlasi, Eestit, Natot, USA -d jne.. Ja seda teist 1% venekeelsetest mina oma silmaga näinud ei ole... Olen mõne tuttava sõjaväelase või asjapulgaga sellest rääkinud ja vastuseks on: "Ära muretse, kõigega on arvestatud..." Kas ikka on??? Mõned näited igapäevasest venemeelsest propagandast meie meedias: "Kersti Kaljulaid: tihti kuulen, et eestivenelased olla oht meie julgeolekule. Need väited on minu jaoks solvavad" Meelis Oidsalu: "Kolm neljandikku venekeelsetest on riigitruud ja vajaksid kinnitust, et nad on «omad»" MINA töötan nendega IGA PÄEV koos ja TEAN ja VASTUTAN IGA OMA SÕNA EEST! Slava Ukraini!

Kersti kaljulaid on ise suguluses eestivenelastega, aga vaevalt see midagi määravat on. Riik ei taha oma musta pesu avalikkuses pesta. Ma olen üsna kindel ,et pädevates riigiorganites - on nüüdseks meelsused teada. Küsimus on selles, et... mida teha? Hakata avalikult nuia andma, tähendaks praegu mäsu, mille kõrval pronkssõdur kahvatub. Meil ei pruugi isegi piisavalt sisejulgeoleku ressurssi olla, et seda mäsu kiirelt tagasi peksta. Või nagu ekre pundist öeldakse, meil on niipalju politseid, et käia 200 antivakserit laiali peksmas, venelaste jaoks pole ei jõudu ega julgust ja jõud määrab julguse hulga.

Igasugused jutud koolide eestistamisest praegu ei aitaks, see on pikema perspektiivi teema. HETKEL tjibladel on meelolud üles hetkel köetud. Sellepärast avalikes sõnavõttudes poliitikud pehmendavad ja siluvad, sest teavad, et otseseks tegutsemiseks riigil raha ja inimesi pole ja asi võib käest minna. Pmst sama probleem, kus lääneriigid oma neegrilinnaosade probleeme pigem peidavad ja avalikkuses siluvad, sest otsest vägivalda tänavatel ei taha keegi näha.

Ma olen juba mõelnud üht häirivat mõtet - kõige radikaalsemad putinistid - ütleme nii aasta-paari pärast ei ole mitte venemaal enam, kus sanktsioonid hakkavad põhjustama rahulolematust ja muu selline, vaid igasugused vene enklaavid piiride taga, kes ju otseseid vene sanktsioone oma nahal tunda ei saa nii nagu venelased kodumaal saavad.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

kana tagumik kirjutas:...
Ma olen juba mõelnud üht häirivat mõtet - kõige radikaalsemad putinistid - ütleme nii aasta-paari pärast ei ole mitte venemaal enam, kus sanktsioonid hakkavad põhjustama rahulolematust ja muu selline, vaid igasugused vene enklaavid piiride taga, kes ju otseseid vene sanktsioone oma nahal tunda ei saa nii nagu venelased kodumaal saavad.

:scratch:

Ma ei tea mida Sa sööd aga ... millegipärast olen sama meelt.

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Kolmest kolleegist mu osakonnas, kelle emakeel on vene keel, kaks suhtuvad sissetungi halvasti ja kolmanda arvamust ma ei tea sest ma pole teda isegi kohanud kuigi ta on meiega olnud juba päris kaua. Covid, noh. Üks neist ei sallinud ühtset venemaad ega Putinit juba ammuilma. Tegemist on küll IT-ga. Kuidas meie sinikraede osakondades seis on, seda ma ei tea. Üks IT ettevõtet omav tuttav rääkis ca 2015, et ta firmas oli tööl üks ukrainlane-sakslane (ta enda väitel), kuid vaadetelt oli pigem 100% venelane. Lõpuks lasti lahti, muudel põhjustel.

Igatahes loodan, et 9. maiks on neil suurvene šovinistidel teie töökohtades põhjust kurvastada.

Hakkasin huvi tundma, mida on kaugemad NATO riigid saatnud Ukrainale ja õnneks paneb keegi seda kirja: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_f ... ainian_War
Isegi Itaalia on saatnud käega katsutavat sõjalist abi. Hispaania näpuotsaga.

Samas, vaatan et me oleme saatnud üle 200 mEUR eest. Itaalia oma on selle kõrval pisku.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Vastasin teises teemas, aga siia ka
mina kirjutas:Mul on venekeelseid ja ka Venemaal elavaid sõpru ja Facebooki "sõpru" kokku paarkümmend. Neist mitte ükski ei ole väljendanud oma poolehoidu Putini aktsioonidele mitte ühelgi moel. Enamus neist (kes on väljastpoolt Venemaad) on väljendanud oma vastumeelsust sellele tegevusele. Ja enamgi veel. Aktiivselt osalevad vastutegevuses.

Need, kes on Venemaal, on lihtsalt vait.

Ma muidugi tean ka teistsugust reaktsiooni näidanud inimestest. Aga see selleks. Tuleb vaida, kellega suhelda.

Kindlasti ei ole aga küsimus mingis 99%:1% võrdluses.

Ja -mida teha?

Tegelikult Ukraina otsustab ka selle küsimuse. Kui Ukraina Võidab - polegi midagi vaja teha. Vastutegelaste baas kaob.

Kui aga see baas ei kao, siis tuleb see ühel või teisel moel ära lõigata.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Suurem probleem tekib siis, kui Venemaa otsustab, et NATO antud abi on piisav, et neile ka kallale minna. Praegune retoorika on juba sellel teemal piisavalt üles aetud. Iga päev tuleb avaldusi, et Venemaale ei meeldi saabuv NATO relvaabi. Siis vaadatakse ka meie venekeelse rahva otsa. Piisab mõnest ajupestud tegelasest, et asi tõsiseks ajada. Selgelt mõjub sellele ka UKR järgmise 1 kuu vastupidamine. Et Venemaa ei suudaks 9-ks maiks midagi suurt saavutada, on kogu Euroopale oluline. Selge on ka see, et lähimad 1 kuu on väga oluline ka meile, kui piiririigile.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

ruger kirjutas:Suurem probleem tekib siis, kui Venemaa otsustab, et NATO antud abi on piisav, et neile ka kallale minna.

Eee??

Sry, aga see on Venemaa enesetapp. Isegi tuumarelva kasutamise korral.

Päris absurdseid teooriaid ikka ka ei maksa pakkuda.
Tsivilistinäru
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tsivilistinäru »

toomas tyrk kirjutas:Vastasin teises teemas, aga siia ka
mina kirjutas:Mul on venekeelseid ja ka Venemaal elavaid sõpru ja Facebooki "sõpru" kokku paarkümmend. Neist mitte ükski ei ole väljendanud oma poolehoidu Putini aktsioonidele mitte ühelgi moel. Enamus neist (kes on väljastpoolt Venemaad) on väljendanud oma vastumeelsust sellele tegevusele. Ja enamgi veel. Aktiivselt osalevad vastutegevuses.

Need, kes on Venemaal, on lihtsalt vait.

Ma muidugi tean ka teistsugust reaktsiooni näidanud inimestest. Aga see selleks. Tuleb vaida, kellega suhelda.

Kindlasti ei ole aga küsimus mingis 99%:1% võrdluses.

Ja -mida teha?

Tegelikult Ukraina otsustab ka selle küsimuse. Kui Ukraina Võidab - polegi midagi vaja teha. Vastutegelaste baas kaob.

Kui aga see baas ei kao, siis tuleb see ühel või teisel moel ära lõigata.

"Tuleb vaida, kellega suhelda"...

Minu töökaaslased on jah, tavalised töötajad - seega 99% aga vahet pole: https://arvamus.postimees.ee/4361801/iv ... ditsiinile + mu enda elukogemus (59) + jutuajamised vene rikkuritega ( mõnedel nimed taga!)

Hoiatus sinisilmsetele!: Ma hiljuti võtsin sel teemal ühendust vastava riigiasutusega... ja kui ma sest samast asjast rääkisin neile... ma kõne ajal sain aru ja ka kuulsin, et - samal ajal kui ma ma meie vatnikute meelsust neile tutvustasin - ta minu jutu ajal igavusest lobises kellegagi minu rääkimise ajal ja lasi mul lihtsalt "tüütut loba ajada"...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Tsivilistinäru kirjutas:Hoiatus sinisilmsetele!: Ma hiljuti võtsin sel teemal ühendust vastava riigiasutusega... ja kui ma sest samast asjast rääkisin neile... ma kõne ajal sain aru ja ka kuulsin, et - samal ajal kui ma ma meie vatnikute meelsust neile tutvustasin - ta minu jutu ajal igavusest lobises kellegagi minu rääkimise ajal ja lasi mul lihtsalt "tüütut loba ajada"...

Enamvähem sama kogemus..

Sest näit VassiLitsi narvavenkarite saidi (vist juba) aastakümnetepikkusest EV-vastasest ussitamisest olen erinevaid kanaleid kasutades "vastavat riigiasutust" informinud läbi aastate ligi pool tosinat korda - tulemuseks oli ümmargune null // vastust kunagi ka ei saanud..

Sest "vastav riigiasutus" teavitab ju meid hetkel, et mingit "viiendat kolonni" Eestis ei ollagi :lol:

kana tagumik kirjutas:Ma olen juba mõelnud üht häirivat mõtet - kõige radikaalsemad putinistid - ütleme nii aasta-paari pärast ei ole mitte venemaal enam, kus sanktsioonid hakkavad põhjustama rahulolematust ja muu selline, vaid igasugused vene enklaavid piiride taga, kes ju otseseid vene sanktsioone oma nahal tunda ei saa nii nagu venelased kodumaal saavad.

100% nõus..

Ja 9.mai tuleb meil sel aastal selge lakmuspaber - missmeelt siis kohalik sõjahullutet vene kogukond TÕELISELT on // loe: kui kaugele nad REAALSELT ON VALMIS MINEMA..

Mina seda täna ei tea - ütleks nii, et ootan selleaasta 9.maid erilise huviga - misson samas ka professionaalse kindralstaableri täiesti kiretu huvi :twisted: :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Mida Te jaurate , meil on siin piisavalt Eesti Kodakondsusega pensioniealisi , kes naudivad Meie sotsiaalkindlustuse ( pension ja ravikindlustus ) hüvesid , sisemas on Ukraina ja Ukrainlaste vihkajad ning putini ning venemaa fanaatilised toetajad , mis siis veel siinsetest vene kodanikest ja kodakondsuseta venelastest arvata .
9. mai saab olema siseturvalisuse eest vastutavatele tõsine katsumus , seda vast isegi mitte massiliste avalike korrarikkumistega , saab ju süsteemi koormata peretülide , joomakaaslaste vaheliste tülidega , erinevate reageerimist vajavate toimingutega ( põlengud jne ) .
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

https://www.delfi.ee/artikkel/96382779/ ... -ukrainaga

..siit 2 x tähelepanekut:
-- "armastatud koronaarst arkaadi" ilmselgelt hämab, kui üritab seda vene-ukraina konflikti tallealluvas haiglas maha vaikida
-- 37a vanemõelt vastu tatti saanud (ja politseile kitsepand) 40a t_blaarst oligi "mees" - selgusetuks jääb, kas talle lõuksi pand "vanemõde" oli ikka naine või oli ka mees.. no vahet pole, respect vanemõele igal juhul :twisted:

https://www.delfi.ee/artikkel/96380681/ ... -karistada

..no äiole ju Eestis viiendat kolonni // kohe mette es ole - ütlib meile KaPo :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Hukatus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hukatus »

No jääme lootma, et sel aastal on eesti riigil mune ennast sel päeval kehtestada ja punastele olukord selgeks teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 3 külalist