Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II

Postitus Postitas Kilo Tango »

Lemet kirjutas:
...Boeingi ja Airbusi jaoks loodetakse varuosi saad läbi sõbralike kolmandate riikide... 

Kuivõrd selline asi ülepea reaalne on, varuosade tarneahel peaks olema riigist sõltumatult jälgitav tehaseväravast konkreetsele lennukile paigutamiseni ning igasugu skeemitamine peaks suuresti välistatud olema.

On olemas ka selline asi, nagu võltsvaruosade turg. Tulevad koos kõigi sertidega kenasti. Ainus asi, et kunagi ei saa olla kindel, kuidas need serdid saadud on. Sellise kraami pärast on lennukeid ikka alla kukkunud üsna mitmeid. Kõige kuulsam juhtum vast see: https://en.wikipedia.org/wiki/Partnair_Flight_394

An FAA study concluded that, from May 1973 to April 1996, unapproved parts contributed to 174 aircraft accidents and minor incidents, causing 39 injuries and 17 fatalities.

https://en.wikipedia.org/wiki/Unapproved_aircraft_part

Venelastel on kõik muidugi poohhui.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Venelastel on kõik muidugi poohhui.

Pooh on kolmanda lennuki allakukkumiseni, peale seda hakkavad tööle džunglitrummid ja sarafanraadio ning kunded tuleb enne lennukissekarjatamist kooma joota...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Peeter »

aksel90 kirjutas:Ma vaidlesin vastu sinu esimesele lausele, justkui läheks seniajani kõik venelaste plaanide järgi.
Ma pidasin silmas, et verelane on otsustanud sõjaga vallutada Ukraina, või siis hävitada kui riigi ja rahvuse ja ka kui konkurendi. Verelane on/oli arvestanud, et selle teo eest saab ta kaela mingid sanktsioonid. Arvestuses oli, et võtab riigi ära ja organiseerib nii ruttu "rahva lilledega ja palava vastuvõtu", et lääs jääks oma sanktsioonidega võialikult lolli olukorda maailma silmis. Ta on nende sanktsioonidega arvestanud ja selle läbi töötanud. Sanktsioonid on ta nüüdseks saanud, aga Ukrainat on vallutamata. Aga see on eesmärk ju! See tähendab, et sõjalise eesmärgi saavutamiseks tuleb nüüd teisi variante kasutada. Ja vat selle teiste variantide valiku põhjuseks pole teps mitte sanktsioonid, vaid ukrainlaste vaprus. Ma veelkord ütlen, et minu arvates pole sanktsioonid pannud verelast omi plaane muutma, vaid ukrainlaste vaprus koos lääne relvatoega ja iseenda saamatus. Analüüsides vere tegevust suhetes läänega tundub nüüd panus olevat pandud sügisele: energiakandjad (st nafta, gaas, jne) Verest versus humanitaar ja/või spetsiifilised meditsiinitarned Eurost. Kummal poolel on valusam. Lisaks veel toiduprobleem Põhja-Aafrikast (vili), mis tõstab survet migratsioonilainele EU-sse. Samal ajal tapab ja hävitab Veremaa Ukrainat. Ja see kõik kokku panebki mind ütlema, et sanktsioonid on verelasel läbi mängitud ja need ei pane teda ei oma plaane muutma ega Ukrainas märatsemist lõpetama. Suhetes läänega läheb Verel nii, nagu nad eeldanud on, erilisi üllatusi pole lääs veel talle genereerinud. Sõjalises aspektis häirib teda loomulikult relvade tarnimine läänest, aga majanduses siiani suuri üllatusi pole. Sinul võib olla hoopis teine arvamus.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Gazprompanki endine asejuht lasi oma pere maha ja iseennast ka
Bodies of former vice-president of Gazprombank Vladislav Avayev, his wife and daughter was found in his residence in Moscow in suspected murder-suicide https://russia.liveuamap.com/en/2022/18 ... -vladislav #Russia

Gazprombank is a key bank in Kremlin's gas-for-rubles scheme
https://twitter.com/Liveuamap/status/15 ... 2386763782

Praegune majandusmudel rublades maksmisel
Pilt
https://twitter.com/Liveuamap/status/15 ... 0142660612
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Peeter
Liige
Kontakt:

Tegemist polnud seal kohe võltsvaruosadega, vaid sertifitseerimisega ilma kontrollprotseduure teostamata. Selle käigus sattus turule palju kahtlase päritoluga varuosi, samuti ka kahtlase kvaliteediga. Sama pull, st alusetu sertifitseerimine oli ka kasutatud lennukivaruosade turul. Tagajärjeks oli suuremahuline varuosade eemaldamine turult ja uute sertifitseerimiste algatamine. Põhjuseks sellele probleemile toodi, et sertifitseerimine kui protseduur oma reeglitega võis tõsta varuosa hinda isegi kuni 500 korda, oli suur ahvatlus soetada varuosasid ilma sertifitseerimata ja selle käigus soetati ka nõuetele sobimatud detaile . (Seda sertifitseerimiseäri kirjeldasin siin ka koroona-maskide teemas millalgi kui maskide ümber ilgem möll käis). Verelasel on sellest nii pohlad, tehakse lihtsalt mõni aparaat doonoriks. Või ostetakse kuskilt aasia kaudu kasutatud osi. Pohhui need serdid varuosade nõuetele vastavuse kontrollimisel. Peaasi, et detail korras on.
Otokas
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Otokas »

Peeter kirjutas:
aksel90 kirjutas:Ma vaidlesin vastu sinu esimesele lausele, justkui läheks seniajani kõik venelaste plaanide järgi.
Ma pidasin silmas, et verelane on otsustanud sõjaga vallutada Ukraina, või siis hävitada kui riigi ja rahvuse ja ka kui konkurendi. Verelane on/oli arvestanud, et selle teo eest saab ta kaela mingid sanktsioonid. Arvestuses oli, et võtab riigi ära ja organiseerib nii ruttu "rahva lilledega ja palava vastuvõtu", et lääs jääks oma sanktsioonidega võialikult lolli olukorda maailma silmis. Ta on nende sanktsioonidega arvestanud ja selle läbi töötanud. Sanktsioonid on ta nüüdseks saanud, aga Ukrainat on vallutamata. Aga see on eesmärk ju! See tähendab, et sõjalise eesmärgi saavutamiseks tuleb nüüd teisi variante kasutada. Ja vat selle teiste variantide valiku põhjuseks pole teps mitte sanktsioonid, vaid ukrainlaste vaprus. Ma veelkord ütlen, et minu arvates pole sanktsioonid pannud verelast omi plaane muutma, vaid ukrainlaste vaprus koos lääne relvatoega ja iseenda saamatus. Analüüsides vere tegevust suhetes läänega tundub nüüd panus olevat pandud sügisele: energiakandjad (st nafta, gaas, jne) Verest versus humanitaar ja/või spetsiifilised meditsiinitarned Eurost. Kummal poolel on valusam. Lisaks veel toiduprobleem Põhja-Aafrikast (vili), mis tõstab survet migratsioonilainele EU-sse. Samal ajal tapab ja hävitab Veremaa Ukrainat. Ja see kõik kokku panebki mind ütlema, et sanktsioonid on verelasel läbi mängitud ja need ei pane teda ei oma plaane muutma ega Ukrainas märatsemist lõpetama. Suhetes läänega läheb Verel nii, nagu nad eeldanud on, erilisi üllatusi pole lääs veel talle genereerinud. Sõjalises aspektis häirib teda loomulikult relvade tarnimine läänest, aga majanduses siiani suuri üllatusi pole. Sinul võib olla hoopis teine arvamus.

Vabanda Peeter, kuid sinu kirjatükk kõlab vähemalt poole ulatuses nagu Venemaa propa. See sanktsioonid on venelastel läbimängitud ja majanduses suuri üllatusi pole on küll puhas huumor. See, et hull oma toimetamist selle peale ei muuda tuleneb pigem soovist kuidagi võimule ehk ellu jääda, kui sellest, et pole üldse valus, üllatusi "0" ning läheb veel paremini kui enne. Kuna sanktsioonid kehtestati peale sõja uue aktiivse faasi algust, siis oleks päris ulmeline juhtum, kui need oleks sõja ära jätnud ehk aja 23. veebruari tagasi keeranud. Jutt, et läheb plaani järgi, kuid tuleb hakata kasutama teisi variante ehk plaane B ja C ning suure tõenäosusega kuni Ü-ni välja, ei kõla ju loogiliselt, kui ise ka loed, vähemalt siinpool Narva jõge. Siin me oleme harjunud, et kui tegime plaani A ja läheb plaani järgi, siis see tähendabki plaani A järgi. Seda, et iga natukese aja tagant ei tule mitte plaani täpsustus vaid uus plaan teha, sest eelmine jooksis rappa, ei kutsuta enamasti plaani järgi toimetamiseks.
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Ma ei ole nõus sellega, et see on Vere propa. Ma leian hoopis, et sanktsioonid pole piisavad Veremaa sõjategevuse peatamiseks. Kui sa loed seda propaks, siis on see sinu seisukoht.
Kuidas ja mida nad läbi on mänginud, see on nende asi, aga iga päevaga paistab, et majandussaktsioonid ei ole teps mitte mingit mõju sõjarditele (veel) avaldanud. Veremaa märatseb Ukrainas edasi. Sanktsioonid ei ole pannud teda oma tegevust üle vaatama ja tagasi tõmbuma. Alles laias Putler, et Lääne sanktsioonid on läbi kukkunud, ja ka meie siin imestame, et millel küll see vererubla kurss püsib ja isegi taastub. Ka mina eeldasin, et tänaseks on ruts minimaalselt 150 taga. See, et siseriiklikult keegi piima ei jõua osta, see on Vere riigi arvates tema isiklik probleem, sõjamasin veereb ikka edasi ja naftaeurod kõlisevad. Kogu see pull käib ukrainlaste eludega hinnaga edasi, ja EU arutab järgmise sammuna, et ehk keelaks veoautode müügi Veresse? Ja nüüd nimetad mind Vere propaganda tegijaks?
Ja kordan veelkord: sõjalist plaani muudetakse sõjaliste asjaolude pärast, mitte sanktsioonide pärast. Sanktsioonide peale sealsed erinevad kihid laias laastus (veel) irvitavad. Arestigu jah oligarhide jahte, mis see meid kotib? jne. Enamus neid pole lennanudki lennukiga ja neil pole mingit vahet palju neid õhus on, kõlama jääb jutt, et 900 lennukiga saatsime need kuradi kapitalistid puutaha jne. Me võidame sõja, sest seda, et Veremaa kaotaks pole võimalik üldse arutadagi jne Za Putina jne. Juba üle 85%.
Täna rääkisin oma Piiteri sõjaväekaaslasega. IT-valdkond. Ütles, et järgmine nädal otsustab lahkumise Verest. Oluliseks saab tööandja elamisloaorgunn kuhu. Ütleb et õhkkond on nii masendav, et tänavale protestima minek tundub mõttetu ja lootusetuna. Kõik on peast vatnikud. Nentis, et jah tulevik on prognoosimatu. Et sealt poolt vaadates Vere poolepealt see heaga ei lõpe.
Viimati muutis Peeter, 18 Apr, 2022 23:50, muudetud 1 kord kokku.
norsu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas norsu »

vabandust, aga sanktsioonid ei saagi kohe töötada kui hull lihtsalt oma riiki hukatuse poole saadab...
Mis puudutab rubla kurssi, siis sul on valeandmed, Kreml ise teatas, et rubla ei ole enam vabalt konventeeritav ja kurss on just selline nagu Kreml ülteb. Misa sa tõesti arvad, et selle kursiga saab inimene Moskvas rublasi vahetada?
Margus Kiis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Margus Kiis »

Peeter kirjutas:Ma ei ole nõus sellega, et see on Vere propa. Ma leian hoopis, et sanktsioonid pole piisavad Veremaa sõjategevuse peatamiseks. Kui sa loed seda propaks, siis on see sinu seisukoht.

Mul on tunne, et lähtute euroopalikust ratsionaalsest mõtlemisest. Et mingi teatud hulk sanktsioone on võiks selle sõja peatada. Nagu sel sõjal oleks mingeid ratsionaalseid tagapõhju, nagu see sõda oleks kuidagi seotud mingite teatud kasulike eesmärkidega ja teatud majanduslikud sanktsioonid võiks muuta sõja mõttetuks, kuna kasum jääb saamata. Aga kahjuks see nii ei ole. See sõda on läbinisti irratsionaalne, lähtub mingist totakast kvaasireligioossest ideest ja Putini egost, seega on täiesti ajuvaba. Seega seda sõda ei saagi mingite majanduslike sanktsioonidega kohe peatada. Saate aru?
Sõda vajub ära juhul, kui Venel jääb võitlusvõimelisi mehi ja tehnikat alla teatud piiri. Igasugu suvaliste inimestega ei sõdi lihtsalt. Peavad olema kogenud ja oskustega sõjamehed ning vajalikud riistad. Kui nende arv kukub teatud piirist allapoole, siis aktiivne sõda kukub ära.
Peeter
Liige
Kontakt:

Margus Kiis kirjutas:
Peeter kirjutas:Ma ei ole nõus sellega, et see on Vere propa. Ma leian hoopis, et sanktsioonid pole piisavad Veremaa sõjategevuse peatamiseks. Kui sa loed seda propaks, siis on see sinu seisukoht.

Mul on tunne, et lähtute euroopalikust ratsionaalsest mõtlemisest. Et mingi teatud hulk sanktsioone on võiks selle sõja peatada.
Vastupidi, ma arvan täiesti konkreetselt, et sanktsioonid seda sõda ei peata. Sest tegemist on maailmavaatelise sõjaga: kas kõik või mitte midagi. Ma arvan, et ainult jõud peatab. Sanktsioonid teevad lihtsalt elu Veremaalsitemaks.
Ja kui Ukraina on inimjõuna valmis oma sõjamehi selleks andma, siis putlerismi tagasitõrjumiseks/lõpetamiseks Lääne asi on neid relvastada, mitte arutada kuidas sügiseks pisut-tiba vähem gaasi osta.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Meditsiinis on kulumaterjalidega kitsas, eriti kinnastega, kuna 80% on import.
Kuid silma jäi soovitus arstidele, kokkuhoiu eesmärgil kanda kinnast ainult selle käel, mis on patsiendiga kontaktis
https://www.kommersant.ru/doc/5316437
Медперсонал рассказал о дефиците расходных материалов
Дарья Горякина, заместитель генерального директора лабораторной службы «Хеликс», рассказала, что доля импортных расходных материалов, используемых в основной деятельности компании, составляет порядка 80%, российских — 20%.

Ранее в СМИ появилась информация, что столичным и подмосковным медикам стали выдавать меньше зарубежных перевязочных материалов и советовали надевать перчатку только на ту руку, которая непосредственно производит манипуляции с пациентом.

Venemaast võib saada viies riik, kes toetab terrorismi.
https://fakty.com.ua/ru/ukraine/2022041 ... yzmu-cnn/#
Госдеп США рассмотрит возможность признать Россию государством-спонсором терроризма
В настоящее время США называют только четыре страны государственными спонсорами терроризма: Северная Корея, Иран, Куба и Сирия.
seiraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas seiraja »

Kuidas ja mida nad läbi on mänginud, see on nende asi, aga iga päevaga paistab, et majandussaktsioonid ei ole teps mitte mingit mõju sõjarditele (veel) avaldanud. Veremaa märatseb Ukrainas edasi. Sanktsioonid ei ole pannud teda oma tegevust üle vaatama ja tagasi tõmbuma. Alles laias Putler, et Lääne sanktsioonid on läbi kukkunud, ja ka meie siin imestame, et millel küll see vererubla kurss püsib ja isegi taastub. Ka mina eeldasin, et tänaseks on ruts minimaalselt 150 taga. See, et siseriiklikult keegi piima ei jõua osta, see on Vere riigi arvates tema isiklik probleem, sõjamasin veereb ikka edasi ja naftaeurod kõlisevad. Kogu see pull käib ukrainlaste eludega hinnaga edasi, ja EU arutab järgmise sammuna, et ehk keelaks veoautode müügi Veresse? Ja nüüd nimetad mind Vere propaganda tegijaks?
Ja kordan veelkord: sõjalist plaani muudetakse sõjaliste asjaolude pärast, mitte sanktsioonide pärast. Sanktsioonide peale sealsed erinevad kihid laias laastus (veel) irvitavad. Arestigu jah oligarhide jahte, mis see meid kotib? jne. Enamus neid pole lennanudki lennukiga ja neil pole mingit vahet palju neid õhus on, kõlama jääb jutt, et 900 lennukiga saatsime need kuradi kapitalistid puutaha jne. Me võidame sõja, sest seda, et Veremaa kaotaks pole võimalik üldse arutadagi jne Za Putina jne. Juba üle 85%.

See ju ongi kõige ehtsam vene propaganda, mida sa siin kordad. Sanktsioonide mõju on juba ilmne - igasugune tööstus (sõjaline kaasa arvatud) on Venemaal juba peatunud või kohe peatumas, hinnad tõusevad, kaubad ja teenused kaovad, maailma olulisemad sadamad on nende laevade jaoks suletud, igasugune kaubavedu sisuliselt blokeeritud jne jne. See, et Putin rahva lollitamiseks rubla kurssi valuutareservi abil kunstlikult üleval hoiab, ei kesta kaua ja kukkumine saab olema valus. Siis jõuab ehk venelastele lõpuks kohale, kuhu Putin nad vedas. Mis sõjalisse vahekorda puutub, siis muutub Ukraina olukord järjest paremaks, sest läänest voolab kõrgetasemelist relvastust ojana, samas kui Venemaa on sunnitud oma muuseumid tühjendama. Nii et ma ei oleks nii pessimistlik, seda enam, et kogu maailm on Ukraina poolt ja Venemaa poolt ainult Lukašenka (ja sedagi poolikult, sest oma vägesid ta Ukrainasse ei saada).
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Peeter kirjutab: "Alles laias Putler, et Lääne sanktsioonid on läbi kukkunud, ja ka meie siin imestame, et millel küll see vererubla kurss püsib ja isegi taastub".
Selline arvamusavaldus ongi kõige ehedam Kremli jutupunktide edastamine. Tuletame meelde, et enne Ukraina konflikti, 2014 aastal maksis US dollar 30 rubla. Konflikti käigus kukkus kurss väga kiiresti 80- rubla peale dollari eest ja täna ei ole eraisikul üheski lääne maailma punktis- ja ka venemaal- võimalik ametlikult rublade eest dollarit osta. Musta turu kurss on venemaa erinevates paikades nt. vene majandusanalüütik Potapenko andmetel täna 250-300 rubla dollari eest. Langus on kohati 10 kordne ja asuda selgitama sellist olukorda turul kui kursi püsimist või isegi taastumist, on pehmelt öeldes arusaamatu. Sanktsioonidega on katkestatud vene sõjatööstuse tarneahelad nii logistiliselt kui ka materiaalselt. Paljusid kaasaegseid elektroonilisi komponente sisaldavaid sõjapidamisvahendeid ei ole venemaa enam võimeline tootma. Tegelikkuses ei saa nad toodetud isegi kõige tavalisemat KAMAZ-i, tehas seiskus paljude asendamatuteks osutunud lääne detailide puudumise tõttu. Nii et siis: Meie siin ei imesta tegelikult sellisel kombel nagu Peeter kirjutab. Ma arvan, et Peetri järeldused ja väited on erinevate infoväljade tarbimise tulem ja sanktsioonid selles sõjas töötavad selgelt Ukraina huvides.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Ma leian hoopis, et sanktsioonid pole piisavad Veremaa sõjategevuse peatamiseks.
Muidugi ei ole. Mis siis?
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:Ma leian hoopis, et sanktsioonid pole piisavad Veremaa sõjategevuse peatamiseks.
Muidugi ei ole. Mis siis?
Ma ütlesin ju juba oma arvamuse: Sest tegemist on maailmavaatelise sõjaga: kas kõik või mitte midagi. Ma arvan, et ainult jõud peatab. Sanktsioonid teevad lihtsalt elu Veremaal sitemaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tauri_J ja 19 külalist