Jälle jäid mul kindlasti paremad postitused nägemata, kuna need on suudetud visata juba prügikasti… ja alles jäid, need mis jäid, mis ei ole oleksolooiga? On mul õigus, Kriku? Kuidas mul ei vea... Seega, need mis on alles, on tõesti pädevad, mitte oleksoloogilised postitused, mida võib ja peab arutama? Elu Foorumis on nagu NSVL s: “Rahvahulkade tungival nõudmisel teeme seda ja seda…” Kuigi kunagi ei täpsustatud, mis on see rahvaulk, kus ta oma nõudmisi esitas, kui palju neid on ja miks just nende nõudmistega arvestati. Konkreetika. Algame siis konkreetselt. 3 fakti või punkti, mis minu arvates tähtsad. 1. EL ega NATO tervikuna ei ole katkestanud Venemaaga diplomaatilisi sidemeid, kõik sõlmitud lepingud toimivad. Ka ei ole nad rahvusvahelise õiguse järgi sõjas. 2. Rahvusvaheline õigus, rahvusvahelised lepingud, nendest tulenevad õigused ja kohustused , rahvusvahelised organisatsioonid ei ole kaotanud oma kehtivust antud olukorras. Siia võib veel lisada riikide vahelised lepingud, osalemine riigiülestes organisatsioonides, riikide sisesed õigusaktid jne, jne 3. Sanktsioonid. Ma loodan, et ENAMUS lugejaid saab ikka aru, et sanktsioonid ehk maakeeli ka piirangud, kehtestab riik OMA RIIGI firmadele, asutustele, ministeeriumitele jne, et kõik need piiraksid, kitsendaksid oma suhtlust nö sanktsioonide alla sattunuga, et nad lõpetaksid koostöö firmadega, asutustega ettevõtetega teistest riikidest, antud juhul Venemaa omadega. Eesti riik ei saa kehtestada piiranguid kitsendusi jne Vene riigile, Vene riigis olevatele firmadele jne. ilma et ta läheks vastuollu rahvusvahelise õigusega. Vaata PUNKT 2. Küll aga saab ta kehtestada piiranguid, kitsendusi OMA RIIGI firmadele, ettevõtetele jne, et need piiraksid oma finantsilisi, kaubanduslike või muid tegemisi selle riigi firmade või asutustega.
Sanktsioonid kui sellised, mis kehtestab USA, on ka sellised, mis ära toodud punkt 3 all. Karistada saavad USA firmad, kui nad eiravad neid sanktsioone. Minu küsimus, või mitu küsimust ksf Peetrile, neile, kes arvad ka samamoodi nagu ksf Peeter ja muidugi ka Teile, admin Kriku, kes te toetate ksf Peetri väljaütlemisi. ( Hääl saalist: “Teil on õigus!! Kõik on nii nagu Te räägite!!), et MILLISEID piiranguid peaks Eesti riik oma riigi firmadele, asutustele või ettevõtetele kehtestama, et nende tulemusel Vova Putin Kremlis ütleks: “Sõja lõpp, kõik koju!!” Hästi, Eesti riiki on pisike… Milliseid piiranguid või sanktsioone peab EL kehtestama EL sisestele firmadele, ettevõtetele või asutustele, et Vova Putin ütleks sama?? Ja kehtima jäävad minu esitatud punkt 2 ja punkt 1. Milliseid santsioone? Kui ei sobi EL, äkki siis sobib Saksamaa??? Lugedes foorumit, on kõik spetsialistid Saksamaa alal. Ainult paluks ilma Vareta, ja tema väljaütlemiste omapoolse interpretatsiooniga, ilma Helmutite ja Helgadeta.
Lisaks veel, et must turg moodsate lennukite varuosadele on ikka väga-väga raskeks tehtud. Iga varuosa on seerianumbriga, mis võimaldab kogu tootmisprotessi taasesitleda (nt kui vigane detail/allakukkunud lennuk saab kiiresti tootja/partii jms info kätte). Lennukitootjatel/varuosatarnijatel on loomulikult õigus varuosa müüvaid firmasi suvalisel hetkel auditeerida (seda tehakse pidevalt, et kontrollida kõikide protsesside vastavust kehtestatule). Haihtunud laoseis viiks kohese lepingu katkestamiseni. Vene lennufirmad globaalsel turul väga väikesed tegijad ja ükski tõsisem kohalik "MRO" tüüpi ettevõte ei hakka riskima oma tegevuslitsetsidega, olgu hetkeline kasum ükskõik kui suur. Nagu enne mainisin on ka vahelejäämise risk väga kõrge.
Sanktsioonid teevad oma töö. Nad on tulnud, et jääda. Kuigi nad pole kôikvôimsad, ka Napoleoni Kontinentaalblokaad ei murdnud omal ajal Inglismaad. Venemaale pole samas enam vahet, kas Puutiniga vôi Puutinita. Reparatsioonid ja kontributsioonid tahavad peale alistumist maksmist nii ehk naa, sanktsioonide kestes.
Oligarhidele jälle on vahe suur. Nad vôivad saada osadele oma varadele ligipääsu vôi vähemalt vôimaluse läände pageda. Vôi isegi vôimaluse Venemaal vôimule tôusta. Peale Puutinit saab lääs gaasi ja naftat juba reparatsioonide kujul, üliodavalt. Seega on ukrainlaste varustamine Puutini desarmeerimiseks vägagi tulus investeering, mille moskoviidid pealegi hiljem reparatsioonidega kinni maksavad. Ilma ukrainlaste veenva vôiduta moskoviidid ei alistu ning Puutinit ei kukuta, paljalt sanktsioonidest jääb väheseks.
Ukraina sôjapidamise vôimekust tuleb tunduvalt tôhustada, ükskôik kas tahetakse lühiajalist vôi pikaajalist sôda. Lühiajaliseks sôjaks napib Ukrainal vahendeid ja pikaajaliseks sôjaks notib Ukraina vahendite puudusel orke liiga aeglases tempos. Moskoviidid kaotasid ainuüksi Borodino lahingus Napoleoni vastu ühe päevaga kolm korda rohkem mehi kui sôjas Ukrainaga kahe kuu jooksul.
Viimati muutis Sho, 20 Apr, 2022 14:58, muudetud 1 kord kokku.
Bloomberg tsiteerib kümmetkonda Vene eliidi liiget, kes on asunud kõhklema Putini sõjahulluse läbi majanduse hävitamise mõttekusest. Nad on siiksi veel vähemuses ja ei näe võimalust võimupöördeks.
Peaaegu kaheksa nädalat pärast seda, kui Vladimir Putin saatis väed Ukrainasse, mil sõjalised kaotused on suurenenud ja Venemaa seisab silmitsi enneolematu rahvusvahelise isolatsiooniga, seab väike, kuid kasvav arv Kremli kõrgemaid asjatundjaid vaikselt kahtluse alla tema otsuse sõda alustada.
Võimu tipus olevate kriitikute hulk on endiselt piiratud, nad on levinud kõrgetele ametikohtadele valitsuses ja riiklikes ettevõtetes. Kümme inimest, kellel on otsesed teadmised olukorrast, usuvad, et sissetung oli katastroofiline viga, mis heidab riiki aastateks tagasi. Kõik rääkisid anonüümsuse tingimusel, kuna nad kardavad kättemaksu eest liiga palju, et seda avalikult kommenteerida.
Siiani ei näe need inimesed võimalust, et Venemaa president muudaks oma kurssi, ega väljavaadet, et talle kodus väljakutset esitataks. Nad ütlesid, et Putin, kes toetub üha enam kitsamale kõvade nõunike ringile, on tagasi lükanud teiste ametnike katsed hoiatada teda hävitava majandusliku ja poliitilise kulu eest.
Mõned ütlesid, et nad jagavad üha enam USA luureametnike väljendatud kartust, et Putin võib pöörduda tuumarelvade piiratud kasutamise poole, kui ta peab oma ajaloolise missioonina nägevat kampaaniat ebaõnnestuma. --- President on endiselt kindel, et avalikkus on tema taga ja venelased on valmis kannatama aastaid ohvreid tema nägemuse nimel riiklikust suurusest, ütlesid nad. Rangete kapitalikontrollide abil on rubla taastanud suurema osa oma esialgsetest kaotustest ja kuigi inflatsioon on tõusnud, on majandushäired seni suhteliselt piiratud.
Putin on kindlalt otsustanud võitlust jätkata, isegi kui Kreml on pidanud oma ambitsioone vähendama suure osa riigi kiirest ja laiaulatuslikust ülevõtmisest kurnavale võitlusele Donbassi piirkonna eest idas. Vähemaga leppimine jätaks Venemaa lootusetult haavatavaks ja nõrgaks USA ja tema liitlaste poolt nähtud ohu ees, on see seisukoht.
Peeter kirjutas:Liimets: Sanktsioonid ei peata Veremaa sõjategevust Ukrainas, vaid kinnistab pikajalist konflikti Lääne ja Vere suhetes. (nb see on Eesti Vabariigi välisministri kes just tuli EU-st järjekordselt kokkusaamiselt väljaütlemine. Mõnede akf-ide retoorika järgi lõhnab siin ilgema Verepropa järele.
Mulle tundub, et siin paljudel on ainult lühike vaatepunkt ja pikalt (sügisenigi) ette pole mõeldudki. Aga mina pelgan, et Verelane on. Ta on valinud Euroopaga/Läänega suure majandusliku vastasseisu tee. See peaks olema justkui mõlemapoolne kurnamissõda. Ärgem unustagem, et eelmisel aastal hakkati juba augusti alguses ettevaatlikult lokku lööma, et Gazprom on jätnud gaasi Euroopasse pumpamata, et mis saab külmaga? Siis räägiti, et Gazprom mängib gaasi börsil hinnatõusule läbi varikujude. Vare selgitas tookord juba, et gaasi pumpamine kui tehnoloogiline protsess võtab aega, et kui tuleb külm talv, siis tuleb gaasipuudus ja sellega seoses börssidel megahind kõigile energiakandjatele.
Unustad sujuvalt ära mis erakonnaga proua seotud on? Erakond kus on venemeelseid ja igasugu kahtlaseid Putini käpikuid rohkem kui üheski teises. Nad on koguaeg vastu olnud sanktsioonidele lihtsalt ei julge avaliku arvamuse vastu minna sest siis kaotavad oma viimasedki toetusprotsendid. Samamoodi nagu nad on vastu Eestikeelsetele koolidele jms.
Sa paistad siin teistest selgelt kõvem majandusmees olema, oskad öelda ka et kui putinoidid valmistusid nii kõvasti ja kõikvõimalikult ettenägevalt majanduslikuks vastuseisuks. Siis miks nad hoidsid vägagi suurt rahalist varu USA käeulatuses? On see ilmne lollus või mingi muu kavalus mida meie lääne veikesed peakesed kinni ei võta?
Jah putin saab EU-d pitsitada energiaga aga on võimalik börs ajutiselt peatada. Võtta käibele rohkem tuumaenergiat, põlevkivi jms . Seniks kuni kriis ületatud on. Minu arvates ka Saksamaa saaks ilma putini gaasita hakkama (seda on ka sakslased ise öelnud), asi on lihtsalt tahtmises ja mugavuses. https://www.consilium.europa.eu/en/eu-r ... d-figures/ Kindel et venemaa suudab EU-ga majandus sõda pidada?
Vanemad on jällegi siiani stampides kinni, et venelane on selline, kellele piisabki ainult pudelist viinast ja pätsist leivast. Usu mind, nii oli see Venemaal aastakümneid tagasi, kuid nüüd lähiajal lõviosas kohe kindlasti mitte. Ma olen seal tööga seotult väga palju ringi liikunud, paljude inimestega suhelnud. Seega midagi ikka tean ja olen näinud ka.
Vanemad on üldse kinni mingis veidras Nõuka aja erootikas kus muru oli rohelisem ja taevas sinisem. (Mis sest et see oli okupatsioon eestlastele). Pakun et enamik siinsetest foorumi tarkadest pole ise kunagi venemaal käinud. Kui ehk üle piiri kütust ostmas.
FQxdIlUXMAEO5kU (1)2.jpg (79.03 KiB) Vaadatud 4734 korda
Veel korraks Saksamaa olukorrast,siin on tabel,mis näitab erinevate Saksamaa parteiliikmete meelsust ja Saksas tehtud küsitluste meelsust. Nagu me näeme,siis rohelised sooviks enim valitsusparteidest gaasi ja nafta kraani kinnikeeramist,poolt oleks isegi 71 ja vastu ainult 24 protsenti. Huvitav on see,et nii sotside,kui kristlike demokraatide hulgas on gaasi ja nafta kinnikeeramise poolt enam vähem võrdne kogus pooldajaid.Vastavalt siis 56 ja 55 protsenti.Just neid vastaliste protsente tasub vaadata nende juures.Selleks on 36 ja 40 vastavalt.Just see kogus on minu arust näitaja,kui palju just nende parteide liikmed võivad kasu saada Venemaa äridest,üle kuu aja toimuv sõda peaks siin juba mingi selginemise tekitama. Ja nüüd asi,mis mind pani üllatama,Saksa liberaalide hulgas on üllatavalt palju gaasi ja naftaembargo vastaseid,kuigi,kui vaadata nende majanduslikku ja poliitilist platformi,siis oleksid nad pigem selle reziimi vastased,mis istub Kremlis.Liberaalidele olen ma aru saanud on majanduslik vabadus ehk siis eraettevõtluse soodustamine ja isikuvabadused esmased AfD ei pakkunud üllatust,nagu ma enne mainisin,siis nad on kindlasti Venemaa projekti mingi osa.Kahjuks ka üks Eesti partei peab neid eeskujuks ja loodab nende peale. Huvitavam on aga tabel Saksa rahva arvamusest,Venemaa populaarsus selgelt baromeetri järgi kukub.Märtsiks oli juba pool küsitletutest valmis Vene gaasist ja naftast loobuma,meenutan,et Kiievi alt tulid mõrvade ulatused alles aprilli alguses välja.
... Kindel et venemaa suudab EU-ga majandus sõda pidada?
Pole küsimustki, et ei suuda. Pole isegi rääkida millestki. Majanduslikult on läänega võrreldes tegu kääbusriigiga. Rahvuslik kogutoodang, GDP või SKP
$18.3 trillion European Union $20.9 trillion USA .... $1.7 trillion Russia
Nagu juba kadunud McCain ütles, tuumarelvadega bensiinijaam.
Rahvastiku mõttes, 1,0 miljard NATO riigid, 0,1 miljardit (140 miljonit) VF
Sõjaline eelarve, ma millegipärast julgen kahtlustada, et Saksamaa saab oma kergelt väiksema numbri eest oluliselt rohkem väärtust, sest see läheb päriselt ka Bundeshwerile.
Russia — $61.7 billion Germany — $52.8 billion
Siin ei hakanud totalit panema, sest USA moonutab oluliselt pilti.
toomasv kirjutas:Jälle jäid mul kindlasti paremad postitused nägemata, kuna need on suudetud visata juba prügikasti…
Kindlasti-kindlasti. Veel 6 tk sinnasamusesse.
toomasv kirjutas:Milliseid piiranguid või sanktsioone peab EL kehtestama EL sisestele firmadele, ettevõtetele või asutustele, et Vova Putin ütleks sama?? Ja kehtima jäävad minu esitatud punkt 2 ja punkt 1. Milliseid santsioone? Kui ei sobi EL, äkki siis sobib Saksamaa???
Sellest on ju nii palju juttu olnud, et näiteks loobuma Vene gaasi ostmisest...?
the US Treasury Department said it was also targeting "companies operating in Russia's virtual currency mining industry, reportedly the third largest in the world," noting it was the first time it has "designated a virtual currency mining company." In addition, the State Department is imposing a slew of visa restrictions, going after 635 Russian nationals "who are involved in suppressing dissent in Russia and abroad, who have been involved in activities that threaten the territorial integrity of Ukraine, and who have been involved in human rights abuses in prison facilities and places of unofficial detention in Russia-controlled areas of the Donbas region of Ukraine," three Russian officials "for involvement in gross violations of human rights," and "17 individuals responsible for undermining democracy in Belarus," according to the Treasury.
https://www.youtube.com/watch?v=DSAVj_SikpQ Huvitav ja informaatiline vaade Venemaa enda majandusanalüütiku vaatest: Tema hinnangul kukub Vene majandus ca.10 prossa aasta lõpuks. Venelased ise tunnetavad,et on tagasi aastas 2009,finantskriisi laineharjal. Mehe hinnangul jõuab Venemaa P-Korea ja Kuuba tasemele kahe aasta jooksul. Tema väljendab mõtet,Venemaa lihtsustab oma majandust,et hakkama saada. Tasub kuulata.
toomas tyrk kirjutas:Ei ole ju nii, et sanktsioonid ei tööta. Töötavad. Sellest eespool mitu lk juttu.
Küsimus on selles, et mida sa üritad tegelikult rääkida? Mina aru ei saa.
Ma ühekorra juba selgitasin, et kogu see saaga algas ühest postitusest hoopis teises teemas. Et ma kardan, et Verel on varusid rohkem, kui Lääne poolel teatakse. Et nad on justkui valmistunud selleks vastasseisuks Läänega. See oli konkreetselt Lvivi pommitamise teemas. Edasi tõsteti ja tsiteeriti seda siia ja sinna ja ka minul tekkis küsimusi, milleks seda nendesse teemadesse üldse veetakse. Ja siis pidin selgitama omi seisukohti, sest tõlgendati ja sildistati hoopis teises valguse, kui mina kirjutasin. Ja olen korduvalt öelnud, et loodetakse sanktsioonidele, aga samal ajal jätkub ukrainlaste tapmine ja riigi hävitamine. Et sanktsioonid töötavad, aga nad ei peata sõda. Ma ei ole mitte kuskil öelnud, et majandussanktsioonid ei tööta majanduslikus aspektis, ma olen öelnud, et nad ei peata sõda. Tsiteerisin isegi meie esidiplomaadi Liimetsa sõnu, et need hoopis kinnistavad pikaajalist konflikti. Ja selle peale tuleb jutt, et see on Verepropa või et "ma ei saa aru mida sa öelda tahad!" Nüüd on ka minu kord öelda: Ma ei mõista miks mina ette jäin? Või tahab siin keegi öelda, et ka EV Valitsus paneb segast ja te ei mõista neid tsitaate?
Teie jutust jääb mulje,et sanktsioonid peavad töötama ja kohe ning kui ei tööta,siis pole vaja pingutada. Sanktsioonidega on palju küsimusi aga nagu näha aeglaselt aga kindlalt need on hakanud murendama Vene võimekusi,kuni selleni,et isegi Uralmašhis on tekkinud tootmisraskused. USA lasi NSVLiidu sanktsioonide ja võidurelvastumisega põhja ca.9 aasta jooksul,me oleme uuel reziimil suhtlemisega Venemaaga kõigest 1,5 kuud.Mida sa tahad saada,et ühe kuuga juhtuks sama,mis juhtus NSVliiduga 9 aasta jooksul. Minimaalselt minu hinnangul võtab Venemaa majanduslikult Kuuba tasemele viimine 3-4 aastat aega. Ja ei aita see nafta samuti tänu maailmas toimuvale tehnoloogilisele muudatusele,ma isegi usun,et see kiireneb just tänu Venemaa käitumisele.