Piantkoski andmetel on USA-l kaks ründetuumaalveelaeva varustatud taktikalise tuumarelvaga,ma sain aru,et osad tiibraketid on nüüdseks saanud need korrigeeritava võimega lõhkepead.Minimaalne laks pidi olema 5 kilotonni.Väidetavalt siis raadiusega kuni 2500 km.
Üks tuumakas istuvat Norra ranniku lähedal ja on valmis Murmanskile ja Põhjalaevastikule paugu panema,teine olevat Põhjamere sügavikus peidus ja pidavat katma Vene läänepiiri ja Kaliningradi.
Lisaks väitis mees,et taktikalise relvaga on varustatud nüüdseks ka need Euroopasse toodud B-52 pommitajad(samuti tiibrakettidega taktikalised tuumalõhkepead).Tundub,et vahemalt 2-3 on pidevalt ka õhus.
Ma ei tea,kuidas Eestis aga siin Norras minu linnavalitsus sai korralduse kaks nädalat tagasi üle vaadata varjendite seisukord.Ma pulli pärast vaatasin ka ametlikud varjendid linnas üle via internet,mulle tuli isegi teave sellest eelmine aasta telefoni.
Lähim on haigla lähedal,suurim aga linna jäähallis.Ega suurt kiita pole,osad on ametlikult ammu juba kinni.Jäähalli oma on muidugi muljetavalda koos spordikompleksiga,mis kaljusse rajutud ja saab kasutada varjendina.Isegi pommikindlad uksed on olemas ja torkavad koheselt silma,kui siseneda.
Linna apteekides on jooditabletid meil siin läbi müüdud.