Zelenski õhtune pöördumine
President Volodymyr Zelensky õhtune kõne pärast 64. sõjapäeva tulemusi
Üksikasjad: „Vene armee Ukrainas tallas pärast Teist maailmasõda sihilikult ja kahtlemata jalge alla kõike, millel põhines globaalne kord. ÜRO põhikiri, rahvusvahelised konventsioonid ja deklaratsioonid, inimeste ja riikide õigused... Kõik, mis peaks tagama maailmas vabaduse ja julgeoleku, on Venemaa agressiivse tegevusega lihtsalt hävitatud. Venemaa löögid Mariupolile ei lakanud ka siis, kui ÜRO peasekretär Moskvas kõnelustel viibis. Ja täna, kohe pärast meie kõneluste lõppemist Kiievis, lendasid linna Vene raketid. Viis raketti. Ja see ütleb palju Venemaa tõelise suhtumise kohta globaalsetesse institutsioonidesse. Venemaa valitsuse katsetest ÜRO-d alandada ja kõigest, mida organisatsioon esindab.
Seetõttu nõuab see piisavalt võimsat reageerimist. Venemaa raketirünnakud Ukrainale – Kiievile, Fastovile, Odessale, Hmelnitskile ja teistele linnadele – annavad taas tunnistust: me ei saa veel lõõgastuda. Ei saa arvata, et sõda on juba läbi," sõnas president.
Вечернее обращение Президента Владимира Зеленского по итогам 64-го дня войны
Детали : «русская армия в Украине сознательно и без сомнений растоптала все, на чем был основан глобальный порядок после Второй мировой войны. Устав ООН, международные конвенции и декларации, права людей и государств... Все, что должно гарантировать свободу и безопасность в мире, просто разрушено российскими агрессивными действиями. российские удары по Мариуполю не прекращались даже тогда, когда Генеральный секретарь ООН был на переговорах в москве. И сегодня, сразу после завершения наших переговоров в Киеве, в город улетели российские ракеты. Пять ракет. И это много говорит о подлинном отношении россии к глобальным институтам. О попытках русского управления унизить ООН и все, что Организация олицетворяет.
Следовательно, это требует соответствующей мощной реакции. российские ракетные удары по Украине – по Киеву, Фастову, Одессе, Хмельницкому и другим городам – еще раз свидетельствуют: еще нельзя расслабляться. Нельзя думать, что война уже заканчивается» - сказал Президент .
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9092624537