россия полна ненависти к другим народам», - Кулеба
Детали: глава МИД Украины Дмитрий Кулеба отметил что высказывания Лаврова лишь показывают, как глубоко укоренен антисемитизм российских элит:
«Его (Лаврова) отвратительные комментарии оскорбительны для президента Зеленского, Украины, Израиля и еврейского народа. В более широком смысле его слова демонстрируют, что современная россия полна ненависти к другим народам».
Venemaa on täis vihkamist teiste rahvaste vastu,” ütles Kuleba
Üksikasjad: Ukraina välisminister Dmitri Kuleba märkis, et Lavrovi avaldused näitavad vaid seda, kui sügavalt juurdunud on Venemaa eliidi antisemitism:
«Tema (Lavrovi) vastikud kommentaarid solvavad president Zelenskit, Ukrainat, Iisraeli ja juudi rahvast. Laiemas plaanis näitavad tema sõnad, et tänapäeva Venemaa on täis vihkamist teiste rahvaste vastu.
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/16374Израиль вызвал посла россии из-за слов Лаврова о евреях, Зеленском и Гитлере.
МИД Израиля вызвал российского посла из-за интервью козломордой лошади Лаврова по итальянскому телевидению.
Ведущий телеканала Mediaset спросил, как обвинения в нацизме в адрес Украины можно совмещать с еврейской национальностью Владимира Зеленского.
В ответ Лавров заявил: "Он [Зеленский] выдвигает аргумент: какая у них может быть нацификация, если он еврей. Могу ошибиться, но у Гитлера тоже была еврейская кровь. Это абсолютно ничего не значит. Мудрый еврейский народ говорит, что самые ярые антисемиты, как правило, евреи: "В семье не без урода", как у нас говорят".
Эти слова Лаврова, которого цитирует сайт МИД РФ, вызвали скандал в Израиле.
Глава МИД Яир Лапид написал в твиттере: "Высказывания министра иностранных дел оф Лаврова не только простить, они не только возмущают - они также являются ужасной исторической ошибкой. Евреи не убивали себя во время Холокоста. Обвинения самих евреев в антисемитизме - это самый низкий уровень расизма по отношению к евреям".
Iisrael kutsus välja Venemaa suursaadiku Lavrovi sõnade pärast juutide, Zelenski ja Hitleri kohta.
Iisraeli välisministeerium kutsus välja Venemaa suursaadiku Itaalia televisioonis antud intervjuu tõttu kitsenäolise hobuse Lavroviga.
Telekanali Mediaseti saatejuht küsis, kuidas saab ühendada Ukraina-vastased natsismisüüdistused Volodõmõr Zelenski juudi rahvusega.
Lavrov ütles vastuseks: "Ta [Zelenski] esitab argumendi: mis natsism neil võib olla, kui ta on juut. Ma võin eksida, aga ka Hitleris oli ka juudi verd. See ei tähenda absoluutselt mitte midagi. Tark juudi rahvas ütleb, et kõige tulihingelisemad antisemiidid on reeglina juudid ise: "Peres on must lammas," nagu me ütleme.
Need Lavrovi sõnad, mida tsiteerib Venemaa välisministeeriumi veebileht, põhjustasid Iisraelis skandaali.
Välisminister Yair Lapid säutsus: "Välisministri Lavrovi avaldused pole mitte ainult, et andeks antavad ja need pole mitte ainult ennekuulmatud, vaid need on ka kohutav ajalooline viga. Juudid ei tapnud end holokausti ajal. Süüdistada juute endid antisemitismis on juutide vastu suunatud rassismi madalaim tase.
https://t.me/operativnoZSU/22093