Rasketehnika legendid.
Mõtisklesin et kui Tiiger või T-34 on kultuuriväärtused, siis äkki on need hoopis valmistajamaa väärtused
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=24911
UNESCO Kultuuriväärtuste ebaseadusliku sisseveo, väljaveo ja omandiõiguse üleandmise keelamise ning ärahoidmise abinõude
konventsioon
Artikkel 4 Käesoleva konventsiooni osalisriigid tunnistavad, et vastavalt käesoleva konventsiooni eesmärkidele hõlmab iga riigi kultuuripärand allpool loetletud väärtuste kategooriad:
- - -
c) kultuuriväärtused, mis on omandatud arheoloogiliste, etnoloogiliste ja loodusteaduslike ekspeditsioonide poolt selle riigi pädevate võimude nõusolekul, kust väärtused pärinevad;
Ja kui oleks sõda siis kehtiks:
Relvakonflikti korral kultuuriväärtuste kaitse 1954. aasta Haagi konventsioon https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=24872
Artikkel 4. Kultuuriväärtuste austamine
3. Kõrged lepinguosalised pooled kohustuvad lisaks sellele keelama, ära hoidma ja kui vaja, siis tõkestama kultuuriväärtuste varguse, röövimise või ebaseadusliku omandamise mis tahes akte ükskõik missuguses vormis, samuti mis tahes vandalismiakte nimetatud väärtuste suhtes. Nad keelavad teise kõrge lepinguosalise poole territooriumil asuvate liikuvkultuuriväärtuste rekvireerimise.
Küllap liikuvkultuuriväärtuste all mõeldaksegi tanke

UNESCO Kultuuriväärtuste ebaseadusliku sisseveo, väljaveo ja omandiõiguse üleandmise keelamise ning ärahoidmise abinõude
konventsioon
Artikkel 4 Käesoleva konventsiooni osalisriigid tunnistavad, et vastavalt käesoleva konventsiooni eesmärkidele hõlmab iga riigi kultuuripärand allpool loetletud väärtuste kategooriad:
- - -
c) kultuuriväärtused, mis on omandatud arheoloogiliste, etnoloogiliste ja loodusteaduslike ekspeditsioonide poolt selle riigi pädevate võimude nõusolekul, kust väärtused pärinevad;
Ja kui oleks sõda siis kehtiks:
Relvakonflikti korral kultuuriväärtuste kaitse 1954. aasta Haagi konventsioon https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=24872
Artikkel 4. Kultuuriväärtuste austamine
3. Kõrged lepinguosalised pooled kohustuvad lisaks sellele keelama, ära hoidma ja kui vaja, siis tõkestama kultuuriväärtuste varguse, röövimise või ebaseadusliku omandamise mis tahes akte ükskõik missuguses vormis, samuti mis tahes vandalismiakte nimetatud väärtuste suhtes. Nad keelavad teise kõrge lepinguosalise poole territooriumil asuvate liikuvkultuuriväärtuste rekvireerimise.
Küllap liikuvkultuuriväärtuste all mõeldaksegi tanke

Viimati muutis Uitaja, 29 Dets, 2006 0:39, muudetud 1 kord kokku.
No vaidleks siiski veel vastu. Kui tegemist on peitvaraga siis seda pole mitte rasketehnika.
§ 103. Peitvara mõiste
(1) Peitvara on maasse kaevatud või muul viisil peidetud raha või väärtasi nagu kalliskivid, pärlid või väärismetallid, mille omanikku ei saa kindlaks teha.
(2) Peitvara kuulub isikule, kelle kinnis- või vallasasjast see leiti.
Seega see on see PEIDETUD kellegi poolt.
Jah ma rääkisin, et sa pole omanik, kuid asja valdaja. Omanikuks võid sa saada aasta möödudes kui sa oled teatanud leiust riigile. See on ka ainus asi millega saab sulle keegi külge hakata. Lisaks veel, et kuskil seaduses oli kirjas, et pead lubama väljakaevamist. OK siis las kaevavad välja ja hüvitavad sulle selle. Aga mis saab edasi? Äravedu? Teadupärast on meil teedel lubatud autorongi täismass 40 tonni ja see tankiga koos ületab selle. Eri loa saab väljastada riigi teedele, mitte eravalduses olevale teele või põllule. Jällegi kui omanik seda ei luba, pole ka midagi teha. Kui nii edasi läheb siis polegi enam eravalduse omanikul midagi öelda. Päris nii see ka pole. Minumeelest oli kuskil öeldud, et leidja peaks pool asja hinnast saama ja ma ei teha uskuda, et riik oleks huvitatud selle väljamaksmisest.
§ 103. Peitvara mõiste
(1) Peitvara on maasse kaevatud või muul viisil peidetud raha või väärtasi nagu kalliskivid, pärlid või väärismetallid, mille omanikku ei saa kindlaks teha.
Seega see on see PEIDETUD kellegi poolt.
Jah ma rääkisin, et sa pole omanik, kuid asja valdaja. Omanikuks võid sa saada aasta möödudes kui sa oled teatanud leiust riigile. See on ka ainus asi millega saab sulle keegi külge hakata. Lisaks veel, et kuskil seaduses oli kirjas, et pead lubama väljakaevamist. OK siis las kaevavad välja ja hüvitavad sulle selle. Aga mis saab edasi? Äravedu? Teadupärast on meil teedel lubatud autorongi täismass 40 tonni ja see tankiga koos ületab selle. Eri loa saab väljastada riigi teedele, mitte eravalduses olevale teele või põllule. Jällegi kui omanik seda ei luba, pole ka midagi teha. Kui nii edasi läheb siis polegi enam eravalduse omanikul midagi öelda. Päris nii see ka pole. Minumeelest oli kuskil öeldud, et leidja peaks pool asja hinnast saama ja ma ei teha uskuda, et riik oleks huvitatud selle väljamaksmisest.
Muideks lahe foorum on see 

Sõjatehnikat on tõesti peitvara hulka raske arvata kui just keegi seda spetsiaalselt pole ära peitnud aga sel juhul peaks see olema tõestatav. Kuid kas keegi soovib väita, et II ms tehnika ei ole ajalooline asi? Mina väidan, et on ajalooline ja tihtipeale ka teaduslik (ajaloolastele uurimiseks) peremeheta vara. Seega rakendub asjale aõs §105, erilise väärtusega peitvara, ja muinsuskaitseseaduse §30, kus asi on konkreetsemalt lahti kirjutatud. Soovitan veelkord läbi lugeda msks §30, 31, 32No vaidleks siiski veel vastu. Kui tegemist on peitvaraga siis seda pole mitte rasketehnika.
§ 103. Peitvara mõiste
Anton - horridoo!
-
- Liige
- Kontakt:
Vahelduseks saunalavajuttu ka. Aegviitu pilluti kunagi paar pommi ka - raudteejaam ikkagi. No aga turbarabas, mille ääres foorumlane Hillart majakese soetas, oli vana väljaveoraudtee peal varustuserong, mis sai tabamuse ning kaks vagunit vajusid sisse, kus nad olla praegugi.
Seda juttu kuulson ca 1989 aastal. Jutu rääkija kinnitas muidugi, et kõik olla sulatõsi. Paraku turbakaevanduse rööpaid tol kangelaslikul sõjaajal seal enam maas küll polnud.
Seda juttu kuulson ca 1989 aastal. Jutu rääkija kinnitas muidugi, et kõik olla sulatõsi. Paraku turbakaevanduse rööpaid tol kangelaslikul sõjaajal seal enam maas küll polnud.

Küll aga on seal mujal igasuguseid rööpaid maas olnud Aegviidu ümber.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
-
- Liige
- Kontakt:
Aga kas sohuvajunud Tiiger on tegelikult omanikuta vara? Äkki tuleb hoopis Saksa Liitvabariigi kindralstaapi helistada ja käratada "Koristage oma "Tiiger" mu soost ära!":D
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
-
- Liige
- Kontakt:
Miks ma arvan, et nad tuleksid koristaksid selle meelsasti ära?Soobel kirjutas:Aga kas sohuvajunud Tiiger on tegelikult omanikuta vara? Äkki tuleb hoopis Saksa Liitvabariigi kindralstaapi helistada ja käratada "Koristage oma "Tiiger" mu soost ära!":D
Tiiger on ikka niipalju raha väärt ja muuseumieksponaadiks sobiks küll ükskõik millises konditsioonis.
Et siinkohal huvitabki, et T-34 võid ju välja tõmmata, neid igalpool põhimõtteliselt lademetes. Aga kui tõmmata Tiiger välja (suhteliselt haruldane nagu olen aru saanud?), siis kuidas suhtub 3reichi järeltulija?
-
- Liige
- Kontakt:
Sõjaastatest Tiigreid peaks saama ühe(kahe?) käe näppudel ülessse saama lugeda.Fucs kirjutas:Kas keegi üldse teab kui mitu Mark V Tiigrit üldse maailma muuseumides ja erakätes alles on? Aga Königstiger`it? Oleks huvitav teada. Kui neid tõesti paar tükki on siis tegemist ikkagi väga rariteetse asjaga ja iga riik peaks olema huvitatud sellise eksponaadi omamisest.
Eks proovige Saksa LV nimetada kuskil III Reichi järeltulijaks! Vaatame mis siis juhtub! III Reich ja NSVL on kadunud riigid ja nendele kuulunud vara kuulub nüüd omanikuta vara hulka. Aga sellegipoolest tuldaks SLV-st meelsasti Tiigri tükkide järele. Ainult kas on ikka nii väga vaja?Aga kui tõmmata Tiiger välja (suhteliselt haruldane nagu olen aru saanud?), siis kuidas suhtub 3reichi järeltulija?
Anton - horridoo!
FW Anton
Nende levitamine on just nimelt selle järgi keelatud, et Saksamaa on Reichi ametlik mantlipärija ja autoriõigus kuulub Saksa riigile.
Mis Saksamaasse puutub siis kui see nii oleks, annaksin Sulle kohe hea äriidee.
Lase Mein Kampf eesti keelde tõlkida ja proovi seda Eestis müüa.
Huvilisi oleks kindlasti palju, kuid karta on, et varsti käiksid Saksa riigiga kohut.
Seda see ju on. Kui ma ei eksi siis näiteks paljud propaganda filmid, laulud, Mein Kampf jne...Eks proovige Saksa LV nimetada kuskil III Reichi järeltulijaks!
Nende levitamine on just nimelt selle järgi keelatud, et Saksamaa on Reichi ametlik mantlipärija ja autoriõigus kuulub Saksa riigile.
N - Liidu vara puhul see kohe kindlasti nii ei ole.III Reich ja NSVL on kadunud riigid ja nendele kuulunud vara kuulub nüüd omanikuta vara hulka.
Mis Saksamaasse puutub siis kui see nii oleks, annaksin Sulle kohe hea äriidee.
Lase Mein Kampf eesti keelde tõlkida ja proovi seda Eestis müüa.
Huvilisi oleks kindlasti palju, kuid karta on, et varsti käiksid Saksa riigiga kohut.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline