Küsitlus - kas Sina tuled kui kodumaa kutsub?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta

Kas sina, kodumaa kange poeg, tuled ja ajad vajadusel selja sirgu?

Jah, kindlasti, tingimusteta
172
72%
Jah, kui on kindel et NATO mobiliseerub
17
7%
Jah, kui saan pere ära saata
40
17%
Ei, püüan valget laeva
3
1%
Ei, jään äraootavale seisukohale
3
1%
Vabatahtlikult küll mitte
5
2%

Hääli kokku: 240

Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

kohe kui sõda...

Postitus Postitas harri13 »

kohe kui sõda algab lähen otsekohe esimesse mobilisatsioonipunkti
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Ikka.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Valisin esimese punkti, ent nende naiste koha pealt ütleks nii palju:

tegelikult mina ei saa ennast kohe üldse mitte hästi tunda, kui ma tean, et kusagil on naisterahvas, kes on vaenlasele väga haavatav. Kõige hullem asi siin maailmas ongi minu arust vägistamine/naisepeks ning tahes tahtmata, kui meie armees peaks olema ka mõned õrnema sugupoole esindajad, siis nendega õlg õla kõrval sõdides jookseks mul ikkagi pidevalt peas mõte, et minu kõrval on naisterahvas ja minu kui meesterahva kohustus on teda siiski kaitsta. See aga segaks keskendumist tegelikult sõjategevusele ja võiks osutuda häirvaks faktoriks.
Küsitlusest veel nii palju, et tegelikult mõtlesin ka algul selle kolmanda variandi peale, kuna hingele ei anna rahu, kui naine ja lapsed ei ole väljaspool ohtu. Oleks kindel teadmine, et neid miski ei ohusta, tuleks üldiselt enese elushoidmisega tegeleda. See on vähemalt vaimselt kergem :wink:
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Ajalugu on õpetanud, et neutralsus "nui neljaks" ei päästa kedagi. Surm siin või siberis! (juhul, kui Lätiga andmiseks just ei lähe :lol: ).
Teadmiseks eespool kirjutajale. Kui mehed on eesliinil, on naistel võimalus eluga pääseda suurem. Seda orgunnib tagala teenistus. Kodus naise käe hoidmine ei pikenda kellegi elu.

Lähen!
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Ega varianti ei ole.
Minu ainsad tõsised mured seostuvad asjaoludega...
1) Meil pole ministeeriumi poolt ette nähtud rahuldavaks riigikaitseks vajalikku operatiivkoosseisu. Seetõttu kipitab mure, et osutume lihtsalt üksiküritajateks, kellest ei sõideta isegi mitte üle, vaid mööda.
2) Juhtima ei tohiks sattuda mõni autoriteedita ajuvaene, milliseid rahuajal juba piisavalt on nähtud.
3) Käsirelvastust tahaks ise valida. Kobakas aer lendaks esimesel võimalusel autokasti nurka, kui mitte võpsikusse.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

krizz kirjutas: Kodus naise käe hoidmine ei pikenda kellegi elu.

Lähen!
Said minust valesti aru. Koju ei jääks mitte mingi hinna eest. Minu mõte oli selles, et pigem üritan pere iga hinna eest siit minema kupatada, siis endal süda rahul vähemalt. Ise ei läheks kusagile, ainult rindele.
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

PATRIOOT kirjutas:kuidas reageeriksite siis kui saaksite teada et vastase poolel võitlevad meeste kõrval ka näitsikud...??? ütlen täiesti ausalt et mina ei tea... elan seni ikka põhimõtte järgi et ,,naisterahvast ei lööda,,....

patrioot

see, et naist ei lööda.. LOOMULIKULT. a sõjaaeg on midagi muud.. ma küsin sis vastu. kas sinu või su pere tapab kuul erinevalt, kui selle laseb vaenlase vormis mees või naine?
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

võin küll eksida, aga kuidas siinne noorsugu ennast ette kujutaks sõjaolukorras? harry13 (lihtsalt eeldan, et sa oled 13a).
et marsite mopipunkti, saate relva ja kohe kaevikusse, nagu filmist näete? :lol:

üks asi on kodumaa-armastus, aga teine asi see, kui paljud siit tõsiselt võitleksid ja kes KOHE rinde poole läheksid. ses mõtttes, et kes kuuluvad aktiivsesse reservi ja kes teises järgus jne.

Marissa... teadmata su elukutset, sis küsin, et milline oleks sinu panus sis riigikaitsesse? "rindele ja kaevikusse" ja kuidas üldse näeksite naiste osalust sõjas... kas eesliin või tagala...mõlemad?

pisut mõtlemisainet....
caudillo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas caudillo »

Ma olen 19 aastane. vastuseks panin, et läheksin ja tingimusteta. aga rõhutan siiski, et see on hetkeseis. kes teab, mis saaks siis kui asi tõeliselt reaalseks muutub. siis on kõik teisiti.
aga jah, kodumaa eest alla ma ei annaks, tuleb see mis tulema peab, kui võitluseta langeda ei tohi!
Pro patria, pro liberate, pro grex!
Kasutaja avatar
ak47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ak47 »

Ise hetke seisuga läheksin võitlema ja tingimusteta ja peab ka nõustuma eelneva kasutajaga, et kui peaks tulema sõda, siis tulgu mis tulgu, aga võitluseta kodumaa eest alla ei tohi anda.
PATRIOOT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PATRIOOT »

Marksman kirjutas:
PATRIOOT kirjutas:
kuidas reageeriksite siis kui saaksite teada et vastase poolel võitlevad meeste kõrval ka näitsikud...??? ütlen täiesti ausalt et mina ei tea... elan seni ikka põhimõtte järgi et ,,naisterahvast ei lööda,,....

patrioot

see, et naist ei lööda.. LOOMULIKULT. a sõjaaeg on midagi muud.. ma küsin sis vastu. kas sinu või su pere tapab kuul erinevalt, kui selle laseb vaenlase vormis mees või naine?
ei kindlasti mitte... aga küsin omakorda sinult... kui peaks juhtuma et sa satud vastasega nt. maja puhastades kokku... ta on algselt seljaga sinu poole ja vaatab aknast välja, sina hiilid talle seljataha ja teda sihtides karjud: käed ülesse... tulistan.. seepeale keerab too end ümber ja seal on alles 18 aastaseks saanud neiu... automaat käes ning ei täida sinu käsku ja üritab plehku panna...(ok... tuli natuke ebareaalne situatsioon aga ikkagi põhimõttest võimalik). Kas sina oleksid võimeline teda tulistama... tulistamise põhjuseks toome nt selle et oled vastase tagalas ja ei tohi tal lasta enda asukohta reeta... NB!!! sinul on summutiga püstol... :lol: okokok... kell on 0510 ja ma panen segast.... aga saate ehk aru mis ma mõtlen... :lol: :lol: :lol:

patrioot
Sõjas ja armastuses on kõik lubatud....( muidugi seda kõikke genfi konvensiooni piires)
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas harri13 »

marksman kirjutas:võin küll eksida, aga kuidas siinne noorsugu ennast ette kujutaks sõjaolukorras? harry13 (lihtsalt eeldan, et sa oled 13a).
et marsite mopipunkti, saate relva ja kohe kaevikusse, nagu filmist näete? :lol:
pisut mõtlemisainet....
ei, ma ei ühendanud enda arvamust filmidega.Ma kasutaksin igat võimalust, et aitada rinnet.Ja kuna presidendi ja verivärske kaitseväe arvates on Venemaa meie kõige suurem oht (seda siingi) ja kui puhkeks
sõda russidega siis ma teeksin igat asja, et aidata Eesti kaitsestuktuure(eriti veel siis kui ma otseses rindeläheduses olla ei saa), sest et Eesti kaitsestuktuure on vaja aidata küll (katsestuktuuri hullule olukorrale viitab see, et minu teada on meil riigikaitse jaoks ainult 1 helikopter piirivalve lennusalga käes).Ja minu teada on Eestil on vaja vist ainult 60 päeva vastu pidada ja väga hea, et praekuseks on palgaarmee idee on kalevi alla pistetud(ehkki Peaminister seda eile ei väitnud).Ja see kes andis käsu saata Pärnu pataljoni laiali võiks end põlema panna :evil: :!:

Ja filmidest nii palju, et mul on teada ainult 1 juhus (ja seegi raamatust) kus poiss tormab Mopipunkti ja palub saata end rindele (see oli vist nö. ``pioneer-kangelane´´ Voljoda Dubin) kes tormas vist 14 aastasena (olen ise ka juba nii vana) mopipunkti ja seal soovitati tal jääda partisaniks.Vabandan kui lasin end näitata naiivsena, aga need on minu arvamused ja vastavalt põhiseadusele on meil ARVAMUSVABADUS
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

PATRIOOT kirjutas:Marksman kirjutas:
PATRIOOT kirjutas:
kuidas reageeriksite siis kui saaksite teada et vastase poolel võitlevad meeste kõrval ka näitsikud...??? ütlen täiesti ausalt et mina ei tea... elan seni ikka põhimõtte järgi et ,,naisterahvast ei lööda,,....

patrioot

ei kindlasti mitte... aga küsin omakorda sinult... kui peaks juhtuma et sa satud vastasega nt. maja puhastades kokku... ta on algselt seljaga sinu poole ja vaatab aknast välja, sina hiilid talle seljataha ja teda sihtides karjud: käed ülesse... tulistan.. seepeale keerab too end ümber ja seal on alles 18 aastaseks saanud neiu... automaat käes ning ei täida sinu käsku ja üritab plehku panna...(ok... tuli natuke ebareaalne situatsioon aga ikkagi põhimõttest võimalik). Kas sina oleksid võimeline teda tulistama... tulistamise põhjuseks toome nt selle et oled vastase tagalas ja ei tohi tal lasta enda asukohta reeta... NB!!! sinul on summutiga püstol... :lol: okokok... kell on 0510 ja ma panen segast.... aga saate ehk aru mis ma mõtlen... :lol: :lol: :lol:

patrioot
Hmm. Asi toimuks välkkiirusel - aga ideaalmõtteis ma tulistaksin jalga, et peatada.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Minu arvates on väga tore, kui alaealised noored ka riigikaitsest osa tahavad saada, kuid mobilisatsioonipunktis neil vist küll midagi teha pole koos kv ajateenistuse läbinud reservistidega. Samas ei oleks kriisiolukorras päris moraalne nende tahet kodumaa heaks pühenduda tegelikult õiglane eirata.

Mina näen, et eriolukorras võiks kaasata riigikaitsesse (vanemate nõusolekul) ka vabatahtlikke noori, kel vanust 15-17. Nende ametlikuks võimaluseks jääks küll KL, mille koosseisus võiks moodustada igas malevas mingi kergelt relvastatud üksikrühma valve- ja evakueerimisülesannete täitmiseks. Rahu ajal ei saa selliseid rühmasid loomulikult op struktuuridesse panna, kuid neid võiks siiski vaikselt süstemaatiliselt ette valmistada NK egiidi all.

EDIT: Pärnu pati laialisaatmise ettepaneku oli kv juhtkond teatavasti ise teinud, kui aastaid tagasi arenguplaane koostas ja kaminale esitas. Ise pean väeosade arvu vähendamist õigeks, kui pole kavas suurendada ajateeniajte arvu. Suuremas pundis korraga jalaväe väljaõpet tehes tuleb asi ka paremini välja. Samas tuleks Pärnu linnakule siiski kaitseväeline otstarve leida.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Patrioot,ega sa suvel ei juhtunud kuulama seda "Kirjutamata memuaaride"osa,milles kajastati "Narva"veteranide kokkutulekut?Seal paar venda meenutasid,kuidas nende positsioone ründas terve üksus noori näitsikuid ja kutid vaatasid ka-ohhoo,naised!aga kui esimesed eesti kutid tinaoad kerre said,tõmmati mg-dest tuli peale.
päälegi,naised pidid sõjaväljal ning vangide kohtlemisel meestest palju metsikumad olema,nii et- mul on savi,kas mind ründab mees,laps,penskar,loom või minugipoolest Liis Lass-kui ta relva kannab,annan tina.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tegelane5 ja 3 külalist