Viktoriin
Jaapani mõõga kasutamise tehnikad lähtuvad sellest, et mõõk on kõver. Lõikab tõesti hästi. Aga mõõk ei ole kõver mitte kasutustehnika pärast, vaid vastupidi, kasutustehnika on selline kõvera mõõga pärast.caudillo kirjutas:äkki on nad kõvarad sellepärast, et lõikavad paremini või läbistavad purustatavat objekti paremini ja lihtsamini ?
Väike vihje oleks see lainjas karastusjoon teramikul.
------------8<--------------
-
- Liige
- Kontakt:
Ratsavõitlust katanadega minu teada eriti harratatud ei ole - olid vist küll mingid pikad kahekäemõõgad, aga marginaalse esinemisega.
Katanasid reeglina ei ristatud, nende tera karastus ei ole selleks sobiv. Rohkem tegeldi põiklemisega ja kui teisiti ei saanud, tõrjuti hoop mõõgaselja või -küljega. Samuti ei püütudki sellega turvist läbistada - pigem osavalt tabada kaitsmata kohti.
Kõhu avamiseks kasutati minu teada lühemaid riistu.
Vihjeks on endiselt laineline karastusjoon - hamon - teral.
P.S.
Ega ma ise nii tark ei ole, ikka intenet, ikka internet.
Katanasid reeglina ei ristatud, nende tera karastus ei ole selleks sobiv. Rohkem tegeldi põiklemisega ja kui teisiti ei saanud, tõrjuti hoop mõõgaselja või -küljega. Samuti ei püütudki sellega turvist läbistada - pigem osavalt tabada kaitsmata kohti.
Kõhu avamiseks kasutati minu teada lühemaid riistu.
P.S.
ottojama kirjutas:Ratsavõitlust katanadega minu teada eriti harratatud ei ole - olid vist küll mingid pikad kahekäemõõgad, aga marginaalse esinemisega.
P.S.
Selgituseks selle "ratsajutu" kohta.
Arvatakse nimelt, et Katana ei ole jaapani algupära relv - see on 7-8 saj sisse toodud Koreast või Mongooliast. Algselt kuulus samurai kui ratsasõdalase varustusse.
Alates 15 - 16 saj pärast kodusõda saab Katanast paraadi ja kultuseobjekt.
Mis sõjategevuseks tegelikult kuigi hästi ei sobi.
See nii rohkem tsitaadi mõttes...
Miks mitte, eriti küll asjast ei jaga - aga tundub, et peensusteni lihvitud võitlustehnikad on tõesti rohkem kahevõitluse kui lahingu tarvis...

Mina kui insener ikkagi - võiks arvata, et kui Katana taolise ristlõikega tera karastada on metalli sisepingete tõttu paine "selja poole" vältimatu.
Kui seda just mingite erivahenditega ära ei hoia.
Aga see pole vastuse mõttes.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Mitte vastuse mõttes vastus kipub õige olema. Lisaks veel juurde, et katana viimane karastus tehti savikestas, mis oli tera pool õhem või hoopis puudu - sealt see "hamon".Karuke kirjutas: ...
Mina kui insener ikkagi - võiks arvata, et kui Katana taolise ristlõikega tera karastada on metalli sisepingete tõttu paine "selja poole" vältimatu.
Kui seda just mingite erivahenditega ära ei hoia.
Aga see pole vastuse mõttes.
Karuke saab küsida.
sorri, õigus sul on.uusmario kirjutas:Esimene Mogadishusi lahing toimus siiski 3. ja 4.oktoobril 1993.aastal, 1991.aastal ei olnud seal veel rahuvalveüksusi ega ka ameeriklasi.

aga, peaaegu õige vastus, ainult et vahistada taheti teisi isikuid, nimelt Aidid alluvaid.
Siiski, küsimuse järk sinu kätte uumario.
Pro patria, pro liberate, pro grex!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline