Vene kaitseministeerium ametlikult ütles, et Izjumi ruumist taandumine oli kõik üks kaval plaan.
üks venepoole blogija on selle jutu peale kole verine ja toob välja, et 1942. aastal samast kohast taandumist kommenteerides oli Punaarmee juhtkond ausam:
Selgub, et Harkivis ei olnud lüüasaamist, see oli väga "kaval plaan"
Venemaa kaitseministeeriumi ametlik avaldus olukorra kohta Harkivi suunal:
SAFi eesmärkide saavutamiseks otsustati väed Balakleja ja Izyumi piirkonnas ümber grupeerida, et suurendada jõupingutusi Donetski suunas. Kolme päeva jooksul veeti Izyum-Balakleya väegrupp tagasi ja paigutati ümber KRDV territooriumile.
Vägede tegeliku tegevuse tähistamiseks viidi läbi mitmeid diversiooni- ja demonstratsioonitegevusi. Selleks, et vältida kahju tekitamist RF vägedele, tabati vaenlast võimsa tulega, kasutades lennuväge, raketivägesid ja suurtükiväge.
Vene relvajõud hävitasid kolme päevaga üle kahe tuhande Ukraina ja välismaa võitleja ning üle 100 soomustehnika ja suurtükiväe.
Kommentaar. Ja mulle ütlesid eile targad inimesed, Yur, et te levitate paanikat, see ei ole lüüasaamine, see kõik on väga kaval plaan. Aga ma ei uskunud seda ja asjata.
See on, kui ma saan õigesti aru, mida ma ütlesin, ja ma ei saa MITTE uskuda MoDi, eks? Tuleb välja, et kõik, mis juhtus 7.-10. septembrini, oli lihtsalt väga kaval plaan, et saada Vene armee Balaklejast, Izyumist ja Kupjanskist välja.
Kahju, et sadu tuhandeid inimesi, kes meid usaldasid, ei teavitatud sellest plaanist ja Harkivi VGA-d, keda ilmselt ei teavitatud ka selle plaani üksikasjadest, ja seetõttu jooksis ta eile õhtul Kupjanskist ära, nagu öeldakse "ainult pükstes", ja Vene armee, nagu ma aru saan, jättis täielikus kooskõlas plaaniga Izyumi lähedale suured kogused kütust ja BC-d, mida nüüd VSA valduses (nagu ma peaksin aru saama), kooskõlas selle sama plaaniga, kasutab meie vastu oma kavatsetud eesmärgil.
Kas ma jätsin midagi vahele? Kas ma sain Konašenkovi sõnumis kõigest õigesti aru?
Kuid 1942. aastal oli Sovinformburo ausam (alates 25. juunist 1942):
"25. juuni jooksul jätkasid meie väed võitlust Harkovi suunal edenevate vaenlase vägedega. Pärast visa lahinguid lahkusid meie üksused Kupjanskist".
P.S. Muide, kui ma oleksin kaitseministeeriumis, siis ma hakkaksin juba ette valmistama kindral Konašenkovile kõnet, mille plaani kohaselt loovutatakse väga varsti (seda on varsti vaja) ka Harkovi oblasti kirdeosa.
PP.S. Ja mind paluti väga isiklikus suhtluses Hersoni elanike poolt, et kui RF kaitseministeerium hakkab ellu viima oma vägede planeeritud üleviimise plaani Hersonist Donbassi (muidugi "NWO eesmärkide saavutamiseks"), siis las kaitseministeerium ei pea seda probleemiks ja hoiatab sellest vähemalt paar päeva ette.
See on kõik, mida ma saan öelda Venemaa kaitseministeeriumi ametliku avalduse kohta seoses olukorraga Harkivi suunal.