Vene MOBILISATSIOON

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
taavi013
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas taavi013 »

Ei ole otseselt majanduse ja sanktsioonide teema, aga annab ehk mingi ettekujutuse meelsusest ja sellest, kui äkki see võib muutuda.

Julia Latõnina:
Putini põhisõnum Venemaa elanikkonnale on siiani olnud selline: see on sõjaline erioperatsioon, see on teist kaugel, see ei puuduta teid. Minge, kodanikud, kinno, sööge jäätist. No võib-olla on seal midagi kallinenud ja midagi on defitsiitseks jäänud, aga need on neetud lääne intriigid. Nüüd seisab peaaegu iga Venemaa pere silmitsi tõsiasjaga: iga hetk perepea, vend, isa, poeg - nad kõik võivad Luganski lähedal surra. "Mis rindele meid viiakse, poeg?" "Ma ei tea, isa, mind poliitika ei huvita."
ja viimane. Nüüd sõltub palju sellest, kuidas Ukraina neid mobiliseerituid kohtleb. Nad ei sõlminud lepinguid. Nad ei tapnud Buchas. Nad aeti lihtsalt rindele ja neil polnud raha ära maksta. Jah, tänapäevases sõjas pole lihtne alla anda. Aga kui Ukraina loob võimalused massiliseks alistumiseks ja Sberbanki keskmine töötaja mõistab, et ainus usaldusväärne viis sõja eest põgenemiseks on minna rindele ja seal vangi saada, siis lõpeb sõda palju kiiremini, kui kõik arvavad.
Allikas: https://novayagazeta.eu/articles/2022/0 ... ilizatsiia
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Fucs »

Veel

.
21.09.2022 VUS2.jpg
21.09.2022 VUS2.jpg (53.46 KiB) Vaadatud 8933 korda
.

ВУС
100 — стрелковые подразделения
106 — подразделения войсковой разведки
107 — части и подразделения специального назначения
113 — танковые подразделения
121 — специальности боевых машин пехоты
123 — специальности гусеничных бронетранспортеров
124 — специальности колесных бронетранспортеров
125 — специальности бронетранспортеров воздушно-десантных войск
131 — специальности артиллерийских орудий
166 — инженерно-саперные подразделения
247 — специальности бортовых средств радиоэлектронной борьбы
878 — санитары
879 — медики
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Telefonivestlus Peskovi pojaga – kuulake, see on huvitav.
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 9364040710
Dmitri Peskovi pressisekretäri poeg Nikolai Peskov. Nizovtsev ütles sõjaväekomissari sildi all, et saadeti kohtukutse ja käskis tal järgmisel päeval kell 10 arstlikule läbivaatusele tulla. «Te peate mõistma, kui teate, et ma olen härra Peskov, kui vale on mul seal olla. Ühesõnaga tegelen sellega teisel tasandil,» vastas Peskovi poeg. Vestluse käigus ütles ta, et ei tule sõjaväeteenistusse ega andnud nõusolekut vabatahtlikuks värbamiseks. «Ma pean üldiselt aru saama, mis toimub ja millised õigused mul on. Et nad mind homme ära viiksid – usu mind, seda pole vaja ei sinul ega minul. Mul pole probleemi oma kodumaad kaitsta - aga pean mõistma oma sinna ilmumise otstarbekust, räägin teatud poliitilistest nüanssidest,» lisas ta. Peskov juunior ütles ka, et teda ei tohiks dokumentides vabatahtlikuna nimetada. «Teen, mis kästakse. Kui Vladimir Vladimirovitš ütleb, et ma pean sinna minema, siis ma lähen. Ma ei ole reamees.»
https://theins.ru/en/news/255290
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

wk2 kirjutas: 21 Sept, 2022 17:46 Telefonivestlus Peskovi pojaga – kuulake, see on huvitav.
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 9364040710
Dmitri Peskovi pressisekretäri poeg Nikolai Peskov. Nizovtsev ütles sõjaväekomissari sildi all, et saadeti kohtukutse ja käskis tal järgmisel päeval kell 10 arstlikule läbivaatusele tulla. «Te peate mõistma, kui teate, et ma olen härra Peskov, kui vale on mul seal olla. Ühesõnaga tegelen sellega teisel tasandil,» vastas Peskovi poeg. Vestluse käigus ütles ta, et ei tule sõjaväeteenistusse ega andnud nõusolekut vabatahtlikuks värbamiseks. «Ma pean üldiselt aru saama, mis toimub ja millised õigused mul on. Et nad mind homme ära viiksid – usu mind, seda pole vaja ei sinul ega minul. Mul pole probleemi oma kodumaad kaitsta - aga pean mõistma oma sinna ilmumise otstarbekust, räägin teatud poliitilistest nüanssidest,» lisas ta. Peskov juunior ütles ka, et teda ei tohiks dokumentides vabatahtlikuna nimetada. «Teen, mis kästakse. Kui Vladimir Vladimirovitš ütleb, et ma pean sinna minema, siis ma lähen. Ma ei ole reamees.»
https://theins.ru/en/news/255290
Ma usun,et Navalnõi meeskond hakkab seda Vene kanaleid kasutades igal pool ketrama.Sellel Solovjovil pidi ka poegasid olema,peaks neile ka sama nalja tegema.Usun,et vastus on sama.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Soome-Orkistani piiril 35km järjekord :D ja see kasvab iga tunniga.
Breaking: just in - The traffic jam at the border with #Russia/#Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine.
https://twitter.com/stavridisj/status/1 ... 2102344705
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Mobiliseeritakse Venemaa kõige magusamast osast, see mis on kõige vähem siiani sõjaga kokku puutunud: https://twitter.com/nexta_tv/status/1572619961201311744

EDIT: Kui elad selles piirkonnas, oled läbinud ajateenistuse või ülikoolis saanud ohvitseriks, siis on tõenäosus saada mobiliseeritud ca 30-35%.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Mobiliseeritute laenumakseid ei peatata. See tõstab kindlasti motti!
Pilt
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Xender kirjutas: 21 Sept, 2022 17:00 Ma arvan, et see 300K tuleb asjaolust, et Venemaa võtab aastas keskmiselt ajateenistusse umbes 260000 tegelast. Ma kahtlustan, et heal juhul on võimalik mobiliseerida neist vast pooled või isegi alla selle, kes jalga lasknud, kes töötab kusagil politseinikuna, kes hoiab eemale jne ehk siis 100K aastakäigu peale ning veel 3 aastat peale ajateenistust, vast pole vaja väga palju hakkata asju meelde tuletama.

Kuidas see asi hakkab päriselt välja nägema, eks näha ole.
Ma ise seletaks nii, et tahetakse saada kokku 100 tuhat ja selleks saadetakse kutseid 300-le tuhandele. Taoline õppekogunemiste taks oli ka meil mõningad aastad tagasi tavapärane.

Selle 300 tuhande relvastamisega tekib probleem, ilmselt sõidavad tendiveokitel ja saavad kuskilt laost AK74d.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Miks te neid sisetarbimiseks mõeldud 300 tuhandet nii tõsiselt võtate? Nad mopivad nii palju kui vähegi saavad ja kui on veel vaja siis jätkavad. Ega keegi reaalselt ju mobiliseerituid üle ei loe. 300 number pandi lambist lihtsalt selle jaoks et lammastel lootus viimasena sureks ja nad vahepeal kõik jalga ei laseks.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Heakene küll, kamandavad püssi alla mingi koguse sõjaväeteenistuse läbinud seltskonnast, annavad kiivri, vatijope, samovari ja korralduse viivitamatult kangelaseks saada. Ja saavad ka, asi see siis tükkideks lennata pole- igaüks saab hakkama. Olgu. Aga tankikomandöri kust võtavad -ohvitseri, kes tunneb vaatlusseadmeid, kogu elektroonilist poolt, loeb kaarti ja lokatsiooniseadmeid, kes on saanud koolituse taktikas, mõistab strateegilist poolt ja omab juhikogemust? Mitte kusagilt. Õhutõrjekomplekside ohvitserid, sapöörid, luurajad, radarite operaatorid? Jalavägi tuleb oskuslikult lahingusse viia ja sealt ka tagasi tuua. Kes viib, kes toob? Lenduritest ma ei räägi, need on ilmselt otsakorral niigi, kui alla tulistatud meeste hulgas on 70-sed taadid, siis on asi juba hapu. Lihtsalt massiga lööma ju ei ole mingit mõtet minna. Sõdib siiski tehnika mille sangas on spetsialist, me oleme seda näinud kasvõi HIMARS-ide näitel. Palju neid oligi- alla 20-ne, eksole, aga sõjategevust mõjutasid oluliselt ja lühikese aja jooksul. Kus on vene analooge mitteomavad himarsid ja nende väljaõppinud meeskonnad?
Urams
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Urams »

Nõuka armee stroibatis ütles politruk ,et peksate labidatega NATO lõunaks puruks võite minna Miki-Hiirt keppima ja kokat jooma ei tasu muretseda mingi väljaõppe ja varustuse pärast.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

300 000 leiab vist ikka kinnitust :mrgreen:
307639899_389818806687869_6224992226147597287_n.png
307639899_389818806687869_6224992226147597287_n.png (251.51 KiB) Vaadatud 4960 korda
professional retard
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Sünniaastate järgi võib mõnel õnneseenel eriliselt jopata. Said osaleda teises Tsetseeni sõjas ja nüüd jälle Ukrainasse .
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Siga kirjutas: 21 Sept, 2022 18:59Jalavägi tuleb oskuslikult lahingusse viia ja sealt ka tagasi tuua. Kes viib, kes toob?
Sa oled moskoovia sôjakunstist kuidagi valesti aru saanud.
Peab olema hästi palju tuldsülitavaid torusid ning jalavägi tuleb lihtsalt peale saata, mingit oskust selleks tarvis pole. Jalaväelasi peab lihtsalt olema rohkem kui vastasel kuule. Ning tagasi ei oodata kedagi. Parem, kui kaovad jäljetult, siis ei pea ka kompensatsiooni maksma.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
NGolf
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas NGolf »

Täna keset päeva trendis Venemaal Google järgi üks populaarsemaid otsisõnu: "Kuidas käsi murda"- otsitakse lahendusi, kuidas kõrvale hoida.

https://trends.google.ru/trends/explore ... 0%BA%D1%83

Veterani kanal kiidab, et tühised protestid on laiali aetud:
See ei ole suur asi. Oleks kummaline, kui liberaalid Moskvas ei roniks tänavatele protestima. Nad ulguvad, aga nad lõpetavad. Peaasi on hoida neid rivis... https://t.me/sskarnaukhov/29193

Deklareerin vastutustundlikult, et lollid ja reeturid on Moskva kesklinnas laiali saadetud. Neid oli ainult umbes 100. Praegu ei ole ühtegi. Ainult igavlevad "kosmonautid".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: hjl85 ja 6 külalist