http://www.postimees.ee/?id=308733
Et siis juhtus selline paha lugu 136. motolaskurbrigaadi alamatega. Suisa välilaagris sõideti sisse. Ei tea, mis põhjusel nad seal lageda peal rühmatelkides elasid? Kas olid väljaõppel, õppusel või operatsioonil? Prügihunniku järgi otsustades on end üsna hästi sisse seadnud. Kaitstud igatahes piisavalt ei olnud. Tundub, et alles peale matsu oli BMP-3 väravasse paigutatud.
See KPP poom ka hea, mida sõdur videos korra lahti teha vägistab. Mulle meenus sellega meie õppekaitseväe metsalaagrites sageli valitsev tüüpiline teema, kus laagrisse on tehtud "pääsla" koos 5 cm jämeduse puumalakaga, mis peab tõkkepuud etendama. Eriline dekoratiivtõke küll muidugi, aga ajateenijale-sõdurile jääb mulje, et vot sellest piisabki. Olen ikka alluvaid vahel noominud selliste ersatstõkete pärast. Et no mille eest see kepike kaitseb? Pangu midagi konkreetsemat... Muidugi meil soomukeid eriti ei ole ja keegi plekk-autoga sealt tõkkepuu ragisedes läbi ei hakka sõitma (kuigi olen näinud, kui väge täis tsiviilid on sõitnud). Siis selline harjumus...