Pihkva tüübid
Oma vägede promomine ei ole Venemaalt kuhugi kadunud
http://www.youtube.com/watch?v=0rAHrHd2lcw
Laulja ise pole küll sõjaväelane, aga autasustatud üsna kummaliste tiitlitega
http://www.youtube.com/watch?v=0rAHrHd2lcw
Laulja ise pole küll sõjaväelane, aga autasustatud üsna kummaliste tiitlitega
Награждён: Орденом Почёта, Орденом "Знак Почёта Украины" I степени, почётным знаком "За содействие МВД России", нагрудным знаком "Спецназ России", медалью Министерства обороны РФ "За укрепление боевого содружества", Знаком отличия Министерства обороны РФ "Главный маршал артиллерии Неделин". За оказание содействия войскам и за шефскую работу в "горячих точках" награждён грамотами и имеет благодарности от Президента России, Министерства обороны РФ, ФСБ и МВД Российской Федерации
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
Küll ikka toimuvad meie vabariigis koledad asjad - teisi rahvuseid ei võigi enam justkui nende hüüdnimede järgi kutsuda! Või ehk peakski nii ametlikes dokumentides kui ka ajalooraamatutes ka näiteks sakslasi kutsuma fritsudeks, juute itskedeks või kongninadeks, prantslasi konnasöödikuteks, soomlasi põtradeks, rootslasi svenssoniteks, lätlasi kuue varbaga värdjateks, ukrainlasi hohollideks, grusiine kitsenikkujateks jne.
Lõukoer, kas sa selle peale ei ole kunagi tulnud, et nimetades venelasi venelasteks, vasjadeks või sihvkasööjateks, solvad sa sellega nende miljonite venelaste mälestust, kes nii Vene kodusõjas kui ka Teises maailmasõjas kaotasid oma elu, võideldes relvaga kommunismi vastu. Ja kui me räägime Vabadussõjast, siis ärme unustame neid kümneid tuhandeid venelasi, kes nii Eesti kaitseväe kui ka Loodearmee koosseisus bolševike vastu võitlesid. Nagu näiteks Aleksandr Sobolev, kes Vabadussõja ajal oma üksusega Punaarmeest üle jooksis, EKVs teenis ja Teise maailmasõja ajal Eesti Diviisi suurtükiväerügementi juhtis. Kas tema oli sihvkasööjast venelane?
Lõukoer, kas sa selle peale ei ole kunagi tulnud, et nimetades venelasi venelasteks, vasjadeks või sihvkasööjateks, solvad sa sellega nende miljonite venelaste mälestust, kes nii Vene kodusõjas kui ka Teises maailmasõjas kaotasid oma elu, võideldes relvaga kommunismi vastu. Ja kui me räägime Vabadussõjast, siis ärme unustame neid kümneid tuhandeid venelasi, kes nii Eesti kaitseväe kui ka Loodearmee koosseisus bolševike vastu võitlesid. Nagu näiteks Aleksandr Sobolev, kes Vabadussõja ajal oma üksusega Punaarmeest üle jooksis, EKVs teenis ja Teise maailmasõja ajal Eesti Diviisi suurtükiväerügementi juhtis. Kas tema oli sihvkasööjast venelane?
Olen ise ka asja üle mõelnud. Vist ei ole mõtet üldistada. Oman vene rahvusest häid tuttavaid, kellest ükski sihvkasid ei söö kui sõna-sõnalt võtta. Vahest teevad nad seda salaja. Ei tea! Küll aga tean paljusid eesti rahvusest noori, kes sihvkasid närivad nii söögi alla kui söögi peale. Jumala loomaaed on kirju käib ka eestlaste kohta!
Venelastel on nimelt see probleem, et alates bolševike võimuletulekust hävitati süstemaatiliselt neid, kes sihvkasööjad ei olnud- kõrg- ja keskklass. Venemaa ääremaadel iseseisvunud rahvusriikides leidsid vähesed pääsenud omale uue kodumaa, mille eest paljud neist ka sõdisid, paraku oma endise kodumaa vastu.
Praegu domineerib meil hoopis teise meelsusega vene seltkond nn. sihvkasööjate järeltulijad- neobolševikud ja šovinistid. See ei tähenda, et normaalse mõttelaadiga venelasi meil poleks. Nende poolpunaste kitsa silmaringiga jobude kohta võiks hoopis mingi vänge keeleuuenduse teha. Foorumis ju küllalt rikka keelepruugiga rahvas. See teema läks vist nüüd ka propagandasse.
Venelastel on nimelt see probleem, et alates bolševike võimuletulekust hävitati süstemaatiliselt neid, kes sihvkasööjad ei olnud- kõrg- ja keskklass. Venemaa ääremaadel iseseisvunud rahvusriikides leidsid vähesed pääsenud omale uue kodumaa, mille eest paljud neist ka sõdisid, paraku oma endise kodumaa vastu.
Praegu domineerib meil hoopis teise meelsusega vene seltkond nn. sihvkasööjate järeltulijad- neobolševikud ja šovinistid. See ei tähenda, et normaalse mõttelaadiga venelasi meil poleks. Nende poolpunaste kitsa silmaringiga jobude kohta võiks hoopis mingi vänge keeleuuenduse teha. Foorumis ju küllalt rikka keelepruugiga rahvas. See teema läks vist nüüd ka propagandasse.
???
Pildi peal kõik kena. Kuna endal võimalus vaadata päris mitut vene kanalit, siis vanast harjumusest saab nädalavahetusel, kui aega on , vaadata saateid a'la "Teenin Nõukogude Liitu". Sedagi rohkem huvist, et oma "sõpru" võiks ju teada. Saadetes tunnistavad Vene ohvitserid, et vaatamata kõikvõimalikele meelitamistele ja lubadustele, ei suudeta diviisi lõpuni komplekteerida, sest suur protsent neid, kes on nõus "palgaarmeesse" astuma, ei sobi teps mitte. Kes on kõik unustanud, kes on krooniline alkohoolik, kellel aga lihtsalt tervis käest ära... Ühesõnaga, ka sellise eliitüksuse täitmisega suuri, suuri probleeme. Ja see, et keegi on langevarjuga hüpanud, ei tee temast super sõjameest, keda võib, või peab tõsiselt võtma. Ise ka langevarjuga lennukiuksest kordi välja astunud, no ikkagi kuidagi ei muutu võitmatuks Ramboks! Aga, eks kindel on see, et Pihkva diviisi mehed parem materjal, kui lontkõrvalised ajateenijad. Lõppkokkuvõttes ei saa üks Pihkva mees vastu meie tublile kaitseliidu mehele, kes valdab relva sama hästi ja tunneb oma kodukanti...
minu arust kehtib t.ibla siiski ühe, üsna selgelt määratletud inimgrupi kohta ja siinkohal julgen tunnistada, et olen ka mõnda rahvuskaaslast selle nimega õnnitanud, kui on selgunud, et ta klassifikatsiooni mahub. minu arust polegi tegu niivõrd naaberrahva esindaja üldnimetusega kuivõrd misiganes okupandi ja temale omase mõttemaailma kandja aunimetusega.
siiski-siiski. Minu jaoks lahterduvad "t.ibla" kategooriasse nõukogudeliku Eesti riigi vaenulikkuse ning eesti rahva põlastajaliku suhtumise esindajad, kellede jaoks ei tähenda meie riigi kodakondsus mitte ühtegi kohustust, küll aga lõputult õigusi, arvestades sinna hulka ka kõiksugu diskrimineerimissüüdistused meie riigi tõeliste kodanike suhtes.Satakas kirjutas:minu arust kehtib t.ibla siiski ühe, üsna selgelt määratletud inimgrupi kohta ja siinkohal julgen tunnistada, et olen ka mõnda rahvuskaaslast selle nimega õnnitanud, kui on selgunud, et ta klassifikatsiooni mahub. minu arust polegi tegu niivõrd naaberrahva esindaja üldnimetusega kuivõrd misiganes okupandi ja temale omase mõttemaailma kandja aunimetusega.
Lisaks sellele, ei tea ka ise miks, on minu jaoks see T.ibla ka ikkagi eestlasega võrreldes täiesti kultuuritu tegelane. Lihtsaim näide: Vaadakem tänavapilti. Eestlased räägivad, t.iblad lärmavad.
Teemasse:
See puuduliku laulmisandega härrasmees sinise barretiga jättis mulle suhteliselt kustumatu mulje: Iga hääliku ajal pingutuvad kaelalihased, millede liikumisest ning näoilmest õhkub selget sadistlikku suhtumist.
Hämmastama pani see, et video ei olnudki NII ülespuhutud, kui ma eelnevalt arvasin. Tavaliselt on venelased ikka täieliku suurusehullustusega meelde jäänud...
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
aga teeb ju suht sama väljaJux kirjutas:siiski-siiski. Minu jaoks lahterduvad "t.ibla" kategooriasse nõukogudeliku Eesti riigi vaenulikkuse ning eesti rahva põlastajaliku suhtumise esindajad, kellede jaoks ei tähenda meie riigi kodakondsus mitte ühtegi kohustust, küll aga lõputult õigusi, arvestades sinna hulka ka kõiksugu diskrimineerimissüüdistused meie riigi tõeliste kodanike suhtes.Satakas kirjutas:minu arust kehtib t.ibla siiski ühe, üsna selgelt määratletud inimgrupi kohta ja siinkohal julgen tunnistada, et olen ka mõnda rahvuskaaslast selle nimega õnnitanud, kui on selgunud, et ta klassifikatsiooni mahub. minu arust polegi tegu niivõrd naaberrahva esindaja üldnimetusega kuivõrd misiganes okupandi ja temale omase mõttemaailma kandja aunimetusega.
Lisaks sellele, ei tea ka ise miks, on minu jaoks see T.ibla ka ikkagi eestlasega võrreldes täiesti kultuuritu tegelane. Lihtsaim näide: Vaadakem tänavapilti. Eestlased räägivad, t.iblad lärmavad.
Suutsin vist mõttel lasta kaduma minna nendes toretsevates liitsõnades.Satakas kirjutas: aga teeb ju suht sama välja
Ei tee ikka sama välja. Kuigi, tõesti, ka mina ise ütlen vahel oma sõpradele, kes avalikus kohas liiga kõvasti räägivad või teisi häirivad "Ole vait. ega sa mingi kuradi t.ibla pole", ent siiki t.iblaks olemise üks eeldusi, vähemalt minu jaoks, on vene rahvus. Isegi kui passis on neil kirjas eestlane, siis nende mõttemaailma kohta loe mu eelnevast postist.
Tekkis ka üks teemakohane küsimus:
Selle lembelauliku barretil oli märgata punast viisnurka... Kas Venemaa siis tõesti jätkuvalt kasutab nõukogude liidu sümboolikat ka tänapäeval?
Ma ei räägi relvadel "kvaliteedimärgetena" ilutsevatest viisnurkadest, vaid just sellistest kergestimuudetavatest nähtustest, nagu see barrett ja muu laadne.
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline