oleksoloogiaga väga tegelema ei hakka aga mõned hinnangud lisan. Kirjutaks küll põhjalikumalt, paraku pole Putin mulle saatnud senini Krimmi sildade tööjooniseid ja kõikvõimas

- Autotee saab selliselt hävitada nii pealmise kui alumise plahvatusega. Pealmisega selliselt et plahvatuse lööklaine on suunatud üles, tekitades ava keskel ülekoormuse, see selgitaks ka miks kõrval asuv liiklusrada jäi terveks, aga võis kahjustada kõrvalolevat rongi. Ajastus peab olema täpne - plahvatus toimub näiteks ette antud gps koordinaatide kohaselt. Autojuht ei pruugi midagi teada, pealegi ta ei saanud surma, surma said kõrval sõiduautos olijad. Altpoolt samamoodi, aga siis ei usu et see plahvatus oleks süüdanud kõrvaloleva rongi. Raketiteooriat ka ei usu.
- Kahjustustest. Raudteesillal - liiprid, rööpad. Asendatavad. Eile just rääkisin tuttavatega Rail Baltic teemadel ja raudtee ehituskiirus saab olema 1 km päevas kui muldkeha on valmis. see paarsada meetrit tehakse ära mõne päevaga kui tõsisemad kahjustused. Sillatalad ilmselt jäid terveks - jällegi, mul pole jooniseid aga sellise silla korral on talade peal veel eraldi (tavaliselt r/b) künamis on täidetud ballastiga ja sealt ei levi kuumust nii palju allapoole et terase pehmeks muudaks.
- Autosillal. Terveks jäänud osa on ilmselt kasutatav, esialgu koormuspiirangutega. Sat fotode järgi ka piisavalt lai et saaks teha 1+1 liikluse. Kahjustatud osas... 3 ava sildeavadega 40..50 m visuaalselt hinnatuna. Kui kiirkorras teha siis loomulikult ei taasta esialgset projektlahendust kuid sahtlitest olevatest tuhandetest tüüpprojektidest otsitakse kõige sobivam ja siiski - IMHO mõned kuud kulub sinna. Väga ajutine lahend, kui on selleks ette valmistatud - nädal, kaks. Sambad ju jäid terveks.
- Kes on süüdi? Kui see rong poleks süttinud siis usuks rohkem Venemaa süüd, ja kui Ukraina plaan oli ühe autopommi plahvatusega hävitada selliselt 2 silda mis peaaegu läks õnneks - siis müts maha. Ei taha praegu oletada, liiga vähe andmeid.
- Hoolimata kes süüdi... Vene võimalik vastulöök... Ma olen ammu mõtelnud et mis võiks järgneda sellisele rünnakule... ja ka et miks pole juba varem ette võetud, aga nüüd kui on tehtud terroriakt "Vene territooriumil" (õrnahingelisemad akf-id võiks jutumärke õiges kontekstis lugeda) peaaegu kultusliku infrarajatise vastu siis mina panustaks raha et vastulöök mingil hetkel tabab geograafilist punkti "49°04'48.0"N 33°14'59.1"E" (või selle lähiümbrust). Samuti võib ka "49°45'58.4"N 31°28'18.3"E". Lisaks sadamad kust teraviljavedu toimub... gaasitrassid, ja vastu talve üritatakse rivist välja viia ka muu Ukrainat energiaga toitev infra.
- Seda et sellele vastatakse tuumarünnakuga - ma ei usu (aga ma ei uskunud kuni viimase tunnini ka seda et Venemaa üldse Ukrainat ründab), Aga kindlasti vastatakse propagandarünnakuga.