Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
NGolf
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

Vanem Edda ja Andrey Medvedev
Mida ma saan nüüd Hersoni kohta öelda? Jah, ka mina ei ole vaimustuses, nagu paljud teistki.
Jah, ma mõtlesin ka, et tuleb teistsugune lahendus. Et linnast tehakse linnus.

Kuid vaevalt, et see on kindral Surovikini otsus. Ma arvan, et seda otsust ei oleks tehtud ilma ülemjuhataja heakskiiduta. Mulle ei meeldi see otsus eriti. Aga me oleme sõjas. Ja sellises olukorras ei ole kombeks ülemkohtu otsuseid vaidlustada. Venemaal, nagu meie ajalugu näitab, lõpeb see halvasti.

Aga ma olen juba kirjutanud. Oma südames ei saa ma seda fakti aktsepteerida. Otsuses on kahtlemata sõjaline loogika. Jah, rühmituse varustamisel on raskusi, võimalus väeosade ümberpiiramiseks paremal kaldal. Kindlasti on loogiline vasakule kaldale taganemine ja võitlusvõimeliste üksuste säästmine.

Milliseid riske, nagu ma aru saan, nägid sõjaväelased? Linna on võimalik muuta suureks kindlustuseks, samas on logistilisi raskusi. Seda on võimalik isegi kaitsta. Ainult et see on tõsised tsiviilohvrid ja personaliohvrid, sealhulgas mobiliseeritavad.
Nagu näete, oli valida kahe halva variandi vahel. Nad valisid selle, millel oli vähem verd. Ja kuidas vähem...
Natsid pidid igal juhul kätte maksma neile, kellele maksti isegi rublades.
Jah, paljud lahkusid. Kuid neid on alles sama palju.

Ja ma ütlen seda veel kord. Kaasaegsed sõjalised konfliktid ei ole ainult lahingud rindejoonel. See on ka vastaspoole ideoloogia ja psüühika. Taganemine Hersonist, eriti Kirill Stemnusovi traagilise surma taustal, on meile tõsine informatsiooniline löök. Ja nüüd hakkavad Lääs ja Kiiev seda keerutama kui Ukraina tingimusteta võitu.

Linn, millest hiljuti sai Venemaa uue piirkonna pealinn, on äkki hüljatud. Vaevalt, et keegi siin nüüd seda positiivsena näeb. See tähendab aga, et varem või hiljem pöördume me tagasi Hersoni.

Kuid inimesed ootavad praegu selgitust. Mis on järgmine ja kuidas me praegu elame. Ma kordan: riik, kellele te ikka veel mõnikord midagi ei osanud seletada, jäi veebruaris maha.

Ilmselt tuleks otse välja öelda, et see oli esimese kuue kuu jooksul tehtud vigade summa, mis viis selle otsuseni. Kuid vähemalt minu jaoks on ilmselge, et miski ei ole lõppenud. Ja see ei lõpe homme, kuue kuu või aasta pärast. Meie võitlus kestab kaua.

Need inimesed, kellega saatus on mind viimase üheksa kuu jooksul kokku viinud, on endiselt oma kohtadel. Kaevikutes, lennukites ja helikopterites. Tegelikult põhjustavad taganevad üksused praegu veel kahju vaenlasele. Ka need vennad ja mõttekaaslased, kellega koos me töötame rindehangete kallal, ei kavatse alla anda. Ma ei kavatse seda ka teha. Minu jaoks ei ole miski lõppenud.

Minu jaoks on täna raske, must päev. Kuid see on vaid üks etapp meie teekonnast. Tee võiduni. Meil ei ole muid võimalusi. Nad ei lase meil alla anda, nad hävitavad meid lihtsalt.
Seepärast peame me jätkama võitlust. Läbirääkimisi ei toimu, see on ilmselge. Millest ja kellega nüüd rääkida? Jah, me peame keskenduma, et taastada reservid ja varustuskaotused. Ja valmistume uuteks lahinguteks.

Me ei tohiks kaotuse päevadel meeleheitel olla ja ei tohiks rõõmustada väikeste võitude päevadel. Ja selliseid ja selliseid päevi on meil palju ees.

"Olge kindlad ja julged, ärge kartke ega ehmatage, sest Issand, teie Jumal, on teiega, kuhu te ka ei läheks.

Venemaa kas võitleb või Venemaad ei ole olemas.
Ma loodan, et see arusaam on olemas kõigil tasanditel.
Ja jah, Herson on ka Venemaa.
Seepärast oleme kohustatud selle tagasi võtma.
172.0K vaated
18:36
NGolf
Liige
Kontakt:

Don Don:
Ma nõustun täielikult härra Prigozhini seisukohtadega Surovikini otsuse kohta. Jevgeni Viktorovitš märkis väga täpselt, et Surovikin päästis tuhandeid sõdurit de facto ümberpiiramisel.
Kaaludes kõiki plusse ja miinuseid, tegi kindral Surovikin raske, kuid õige valiku mõttetu ohverdamise valju avalduste nimel ja sõdurite hindamatu väärtusega elude päästmise vahel.

Herson on väga raske piirkond, kus puudub võimalus stabiilseks regulaarseks laskemoonavarustuseks ja tugeva, usaldusväärse tagala moodustamiseks. Miks seda ei tehtud erioperatsiooni esimestest päevadest alates? See on teine küsimus. Kuid selles keerulises olukorras tegutses kindral targalt ja ettenägelikult - ta evakueeris tsiviilelanikkonna ja andis käsu ümbergrupeerumiseks.

Seega ei ole vaja rääkida Hersoni "loovutamisest". "Loobus" koos võitlejatega. Ja Surovikin säästab oma sõdureid ja võtab strateegiliselt soodsama positsiooni - mugav, turvaline.
Kõik teadsid, et Herson oli raske lahinguväli juba erioperatsiooni esimestest päevadest alates. Ka minu üksuste sõdurid teatasid, et selles piirkonnas oli väga raske võidelda. Jah, seda saab hoida, mõningaid laskemoona saab tuua, kuid selle hinnaks on palju inimelusid. Ja selline prognoos ei sobi meile.
Seepärast arvan, et Surovikin käitus nagu tõeline lahingukindral, kes ei karda kriitikat.
Ta vastutab inimeste eest. Ta teab kõige paremini.

Aitäh, Sergei Vladimirovitš, et hoolitsete nende eest! Me täidame ülemjuhataja käsku. Me ei lõpeta vaenlase peksmist ja me ei väsi.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Huviline78
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Huviline78 »

SEPKA: Snihurivka peaks olema ukrainlaste käes nüüd.

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 7178999814
Viimati muutis Huviline78, 09 Nov, 2022 20:59, muudetud 1 kord kokku.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Fucs kirjutas: 09 Nov, 2022 18:59 VF allikad
Prigožin vägede väljaviimisest Dnepri paremkaldalt.

«Otsus vägede väljaviimiseks Dnepri paremkaldalt ei ole lihtne, kuid räägib väejuhatuse valmisolekust võtta vastutus sõdurite elude eest. Vägede minimaalsete kaotustega väljaviimine on Surovikini saavutus, mis ei tee Vene relvadele au, kuid rõhutab komandöri isikuomadusi, kes käitus nagu vastutust mitte kartnud mees. Oluline on mitte piinata, mitte paranoias tülitseda, vaid teha järeldusi ja töötada vigade kallal. Ja siis mõista, kellel on õigus, kes eksib ja mis on probleemi olemus.
Krt midagi siin ei klapi.
Prigožin kah kaagutab kaasa, et täitsa ok...
Ei klapi. Mingi suurem, uus, pettus on teise, väljatõmbamise vale, sees või umbes nii.
- See avalik lahkumisest teatamine ei kõla usutavalt, ei ole loogiline. Miks peaks seda tegema, presenteerima.
- Alles nädala eest, satelliitide info pealt, kärutati tehnikat juurde. Mida tänased, homsed satelliidi pildid näitavad. Ei tea.
- Venelane ei jäta, ei saa jätta tehnikat paremkaldale - seda on tuhandeid ühikuid.
- Kordi on öeldud, rõhutatud, et Hersonis olevad väed on armee nö. parimad, võitlusvõimalisemad.
- Mis point on olnud nende tsiviilriiete kokku röövimisega, korteritesse elama asumisega, jne. Tsiviilide massilise evakueerimisega.
Netist -“Kui ma oleksin "venelane" riietaksin oma elukutselised väed tsiviilriietesse. Ukraina väed tulevad sisse, tsiviilisikud hakkavad nende pihta tulistama....
2 senti, et miskit pidi tahab vene olukorda ära kasutada, ehitades Ukraina tarbeks lõksu ja seda just Hersonis.
Samas eri luurete sati pidid järgnevatel päevadel, nädalatel peaksid andma adekvaatse vastuse taganemise kohta.

Lisatud
Vene vägede väljaviimine Hersonist: ekspert hoiatas lõksu eest ja tõi analoogia Tšetšeenia sõjaga - https://riam.tv/news/303426/otvod_rossi ... chney.html
NGolf
Liige
Kontakt:

Krimmi põhjaosas rajatakse kaevikuliine, siin ikka kenasti siksakis.
Pilt
Pilt
https://twitter.com/COUPSURE/status/159 ... 84/photo/2
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Plahvatusi kuulda Hersonis ja Nova Kahhovkas
Explosions can be heard around Kherson city and Nova Kakhovka
https://twitter.com/WarMonitor3/status/ ... 5165504512

Võimalik vaid Orkistanis. Steremousovi surmast rääkiv video tehti 2 tundi ENNE tema surma teatavaks saamist.
According to Metadata, the video of the governor of russian-occupied Kherson region where he confirms the death of Kirill Stremousov, was recorded two hours before the first news about the accident.
https://twitter.com/Faytuks/status/1590352180665790466

Orkide propagandist Kots sõitis dessantpraamiga vasakule poole Dneprit-näha Antonovski silla kahjustused
https://twitter.com/Tendar/status/1590391688719396868
Teine video teiselt poolt Antonovski silda
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 1409634304
Viimati muutis ruger, 09 Nov, 2022 23:22, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kullionu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kullionu »

Saturn kirjutas: 09 Nov, 2022 17:12 SEPKA. Venelastel korraldused paremalt kaldalt lahkuda

Shoigu ordered the withdrawal of troops from Kherson.

The most expedient option is to take up defense along the left bank of the Dnieper - Surovikin.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/15 ... 2593641474
See meenutab juttu piibliraamatust, kud kirjeldati, kuidas Mooses vaarao armee hävitas. Tuleb meelitada ja siis lasta uppuda.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Turist 47 kirjutas: 09 Nov, 2022 20:41
Netist -“Kui ma oleksin "venelane" riietaksin oma elukutselised väed tsiviilriietesse. Ukraina väed tulevad sisse, tsiviilisikud hakkavad nende pihta tulistama....
Mis selle sõjakavaluse suurem mõte peaks sellisel puhul olema? Territooriumi kaotavad nad niikuinii. Tsiviilriietesse riietatud elukutselised kaotavad nad täies koosseisus samuti. Ainus mis saavad on mõningased üllatusmomendi läbi tekitatavad kaotused vastasele ning propagandakisa, mida keegi peale venelaste endi niikuinii ei kuula ega usu.

Ja pealegi ei ole ukrainlased lollid, ning nende ja liitlaste luure ka ei maga.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Pikem lõim koos sat fotode jms kus ja kuidas orkid Khersoni juures kola üle jõe viivad
https://twitter.com/nlwartracker/status ... O8XOlfRuLQ
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Sellel ei olegi mingit mõtet. Kogu see vene agressioon on ilma mõtteta.

Lihtsalt, pärast tänast venelaste "ametlikku teadet" tekkis tohutult versioone toimuvast.
Näiteks , hilisõhtulgi teatas Kaitsevägi Hersoni elanikele, et nad evakueeruks - olevat tõenäoline , et venelane tahab Hersoni, teiselt kaldalt "maatasa tulistada".

Huvi korral.
- Hästi koostatud artikkel. " Kuidas Herson muutus peamisest saagist lõksuks " - https://www.pravda.com.ua/articles/2022/11/9/7375683/
- Venelased salvestasid video sellest, kui "kurb" oli neil Hersonist lahkuda - https://www.youtube.com/watch?v=xXiZgsjvId8&t=1s
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Turist 47 kirjutas: 10 Nov, 2022 0:09 - Venelased salvestasid video sellest, kui "kurb" oli neil Hersonist lahkuda - https://www.youtube.com/watch?v=xXiZgsjvId8&t=1s
Veider video - samal ajal, kui Hersonist peaks hull taandumine käima (=ülekoormatud ühendusteed, ummikud, jms), kärutavad paar mees tühjavõitu praamiga üle Dnepri ja teevad videoselfit.
Hukatus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hukatus »

aksel90 kirjutas: 10 Nov, 2022 0:31
Turist 47 kirjutas: 10 Nov, 2022 0:09 - Venelased salvestasid video sellest, kui "kurb" oli neil Hersonist lahkuda - https://www.youtube.com/watch?v=xXiZgsjvId8&t=1s
Veider video - samal ajal, kui Hersonist peaks hull taandumine käima (=ülekoormatud ühendusteed, ummikud, jms), kärutavad paar mees tühjavõitu praamiga üle Dnepri ja teevad videoselfit.
Tundub puhas näitemäng propavideo eesmärgil.
Sõitu alustati vene poolelt Hersoni suunas ja siis paarisaja meetri pärast ots ringi ja tagasi. Miks ma seda järeldan?
1. Videos on näha silla purustatud osa, mis jääb ida kaldale.
2. Pargastest orgunnitud pontoonsild asub Antonovi sillast ülesvoolu.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Vene propaganda on pidevalt kinnitanud,et neil on või oli Herzoni tandril paremini varustatud väeosad.
Vene propaganda kinnitas,et Herzon on või kohe kohe muudetakse Stalingradi tüüpi kindlustuseks.
Mida me teame Ukraina ja Lääne luure avaldatud allikatest.
1.Venelased on täiendanud Herzoni grupeeringut mobikute ja Wagneri grupi kriminaalidega,nihutades nad eesliinile.
Nende võitlusvõime on praktiliselt muutumas nulliks,kui vaadata vangilangenute videosid ja twiite.
2.Tehnika juurdekärutamine.Pakun,et suuremas osas eriti palju raskemat tehnikat(tankid,suurtükisüsteemid) juurde ei toodud,sest puht füüsiliselt ei ole Vene grupeeringul peale silla hävitamist ja ka ajutise pontoonsille käibelt ära viimist eriti palju võimalusi.Seega vahest toodi juurde autodega nii palju,kui võimalik moona ja toitu.
3.Tsiviilide evakueerimine.Minu arust kasutatakse tsiviilelanikonda kilbina,et neid praame kaitsta,mis veavad toitu,moona ja ka evakueeritavaid sõdureid.
Niisiis puht minu arvamus.
Ukraina omab väga head luurealast infot,nii NATO-lt,enda allikatest,kui ka partisanidelt.Mingist lõksust jutt minu arust ei ole.Venelased hakkasid aru saama,et need mobikud ja kriminaalid tehakse lihtsalt hakklihaks ja vaadates viimaseid trende mobikute baabadega,kes on side katkemisel meestega hakanud väeosasid,kus mehi saadeti Ukrainasse blokeerima,siis tundub,et Kreml esimest korda maandus reaalsusesse.Kui hakklihaks oleks läinud tuhanded mobikud ja baabad protestima,siis nn.süvarahva meelsus oleks oluliselt kahanenud Putleri kahjuks.Seda esiteks.
Teiseks nn.uue Stalingradi tegemine oleks nõudnud korralikku õhukatet ja võimekust katta jõgi korraliku praamiliiklusega.seda aga venelased teha ei suuda.Peale seda uut Sevastoopoli fiaskot paar nädalat tagasi usun Musta Mere Laevastiku tunnistas,et nemad ei suuda sellele kaasa aidata,kuigi neil peaks olema madala süvisega dessantpraame varustamise tagamiseks.
USA abi.Jutud pikema maa rakettidega varustamisest on kestnud juba pikemat aega ja tundub,et ukrainlased on neid nüüd saamas.See aga looks venelastele lisaks HIMAR-sile ja Ukraina enda toodangule lisaks veel ka probleemi kogu selle varustusbaasi kindlusest,mida nad peaks kasutama,kui tahetaks jätkata varustamist.Nad ei ole endas kindlad,et okupeeritud alade elanikud ja partisanid ei suuda infot edaspidi Ukraina armeega jagada.
Seega lihtsam on taanduda,tehes mingit konksuga infot ja mõeldes lausa ulmelisi vabandusi Simonjan and Co. saadetes.
Ma usun,et täiesti võimalik on see,et kvaliteetsemad üksused viiakse ikkagi üle Dnepri ja mobikute ning kriminaalide punt,kes sinna siiani saadeti,need lihtsalt hüljatakse.
sass2401
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sass2401 »

https://t.me/O_Arestovich_official/2863 Äraviimine justkui toimub, mineeritakse taganemisteid, õhitakse sildu ja rajatakse pontoonsildu ootamatustes kohtates.
Viimati muutis sass2401, 10 Nov, 2022 10:39, muudetud 1 kord kokku.
Trump lubas sõja lõpetada 24 tunni pärast, kuid me ei täpsustanud, mis päeval – Trumpi Ukraina erisaadik Kellogg
https://t.me/c/1352726486/94576
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: goga66 ja 1 külaline