Küsitlus - kas Sina tuled kui kodumaa kutsub?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta

Kas sina, kodumaa kange poeg, tuled ja ajad vajadusel selja sirgu?

Jah, kindlasti, tingimusteta
172
72%
Jah, kui on kindel et NATO mobiliseerub
17
7%
Jah, kui saan pere ära saata
40
17%
Ei, püüan valget laeva
3
1%
Ei, jään äraootavale seisukohale
3
1%
Vabatahtlikult küll mitte
5
2%

Hääli kokku: 240

Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Rändur kirjutas:Ei loo erilisi illusioone, et idanaaber ambitsioonideta ja täpselt nagu 1939., arvan et ka nüüd oleme nimekirjas, üksta puha kas hoiaksime ahju taha või sõidaksime ahju seljas lahingusse. Nagu elu näitas, oleks tasunud võidelda, hiljem leiti niigi ots kas sõjas või vangilaagris, kui saatus või jumal nii määras.
Üks paremaid kommenteid sellest asjast - minu arust.

Arvan kah, et märk kõvasti küljes niigi ja teema alguses püstitatud küset sellisel kujul ka minu jaoks ei eksisteerigi. Käibima hakkavad hoopis vanad hea rahvatõed nagu:

- surm siin või siberis :twisted:

- kui minna siis lauluga :twisted: :twisted:

PS - põhiseaduse sätetesse siin ka nagu eriti ei usu. Seadus niigi nõrgavõitu; iga rott, kel vähegi pappi advokaadile, elab nagu ise tahab... Mis siis veel seaduskuulekusest peaks saama, kui vandi sõjamasin tõega tuleb...??
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Borja kirjutas:...

PS - põhiseaduse sätetesse siin ka nagu eriti ei usu. ...
Masendav... masendav...

Eks ole üldist kõlbelist allakäiku iseloomustav seegi, et siinses arutelus pole ükski Kaitseliidu liige isegi meenutanud kaitseliitlase pühalikku tõotust...

Või ei "usuta ka sellesse eriti"?

Kindlasti hakkavad nüüd vanemad ja elukogenumad kaaslased kõva häält tegema, et mida ma siin räägin rahvusromantismi perioodi jäävatest mõistetest (nagu sõdurivanne jne), tänapäeval on reeglid hoopis teised.
Pealegi on mees oma sõna peremees: tahab, annab sõna; tahab, võtab tagasi...

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

Kogu teemat ei ole hetkel mahti läbi lugeda aga omaltpoolt ütleks nii palju, et see ju loomulik, et peab oma maa - Eesti eest seisma. Kasutades selle hüvesid, tuleb ju ometigi astuda samme ka selle kaitsmiseks, mitte seelikusaba taha põgeneda.
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas okaloka »

pidasin just eile ühe esitluse EKL turunduse teemal. küsimuste voorus läks aga auditooriumiga vaidlemiseks hoopis kummalistel teemadel. nimelt mõned eesti inimesed on kuidagi jõudnud arvamusele, et riigikaitset ja kaitseväge pole üldse vajagi - sest me niiehknaa ei suuda vastupanu osutada. siinkohal peaks patsutama õlale jürgen ligile ja paljudele teenekatele fsb agentidele, kes on suutnud vene väe nii võimsaks luuletada. seda on siin foorumites ikka kapten trumm pidevalt rõhutanud, et miskipärast levib vene vägede mütoloogiline ületähtsustamine. vaat.. kõige raskem on mul motiveerida ennast kaitsma kedagi, kes kaitset ei soovi.

PS. teema algatus tuleneski sellest, et kaitseliidu aktiiv (mille hulka ka ennast lugeda julgen) läheb ju ikka. vanne antud, a ja b on ammu selged jne. aga mida teeb ülejäänud reservistide seltskond - sellest pole mul aimugi.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

minu arutelu ühe ajateenistusest kõrvalehoidjaga...
Üks tühine kutse mind küll kuidagi ei häiri.

Vastused muudele punktidele:
1) Isegi olles ajateenistuses käinud, ei lähe ma ohukorral sõjaväkke. Tühja sellest seadusest. Lastakse maha, siis lastakse. Samas olen ma küllalt skeptiline taolise tegevuse elluviimises. Ainuüksi juba seetõttu, et Eestis surmanuhtlus ei kehti. Karistusseadustiku järgi saaksin maksimaalse karistusena viieaastase vangistuse.

2) Kaasmaalased ning kodumaa on minu jaoks puhtad sõnakolksud, mis tähendavad ainult teatud nimesid paberil ning kodu on mul seal, kus olen mina. Mis puudutab sõpru, siis on võimalik, et ma ehk tõesti mõne inimese puhul muretseksin. Samas on see nendi oma valik, kui nad siia jäävad ning selles suhtes pole mul neile midagi ette heita. Lisaks, arvestades, et ma tõenäoliselt ikka tunnen oma sõpru ning tean enam-vähem, kuidas nad taolises situatsioonis käituksid, olen erinevad versioonid oma lahkumise ajaks juba läbi mõelnud ning samuti nendega teatud määral juba harjunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kõva mees alles - kutsele ei reageeri, aga enda maha laskmisega nahahaoidmise eest on nõus :lol: :lol: :lol:

Seda ta vist ise päris hästi aru ei saanud, mida ta kirjutas ja et ta iseendale vastu räägib. Nagu Enn Kalmu kaks mina umbes :lol:

Mis mind ennast puudutab, siis kuulun selle 16 000se käputäie hulka (nimetatakse operatiivstruktuuriks), kes esimesena lahingusse lähevad. Vot.

Mis puudutab neid interneti ulmejutte võitmatust N. armeest, siis oleks ammu aeg riigikaitsetundidesse ja SBK koosseisu lülitada aine nimega "võimalike agressorite sõjaväe tegelik võimekus", siis omajagu seda lolli mula lõpeks ära.
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

mõni link palun kuhugi, kus vene sõjaväe müüti kummutatakse.
Another bites the dust
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Leidsin delfist tõelise sõjanduseksperid kirjutatud pärli :lol:

Ivan to JB, 22.01.2007 23:50
Aga see Sind absoluutselt ei heiduta, et teisel pool Narva jõge on Leningradi sõjaväeringkonnas Arhangelskist kuni Pihkvani 24 tunni jooksul valmis oma torud meie poole pöörama 350 000 vene dessantnikku-jalaväelast, raketiväelast, soomusväelast-tankisti, ründe-hävitus ning pommituslendurit ja OMON-last + 150 000 mereväelast Punalipulise Balti ning Põhja Laevastiku allvee- ja pealveelaevastikust? See on tühiasi, eks?...
See ei ole irw!!! Kui neid tõesti sealt korraga siia sisse tuleb,siis on tühiasi küll!Minek on kindel-mida siin enam pabistada

Sedasi need lollid jutud tekivad.
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas okaloka »

jah, ja siinkohal oleks paslik teha veel igale taolisele kommentaarile kerge taustauuring, alustades ip aadressi sidumisest nime ja näoga, ja siis juba nime ja näo sidumisest konkreetse infoallikaga. kahtlustan allikatest järgmisi a) fantaasia b) desinformatsioon vene meedias c) desinformatsioon mis levib suust suhu ja mille alguspunktiks saaks välja peilida ilmselt vene tänava saatkonnas töötava "koristaja", "arveametniku" vms
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kui ikka aktsiooniks läheb... Kuhu mul ikka minna on. Sõjavägi mind ei tahtnud, kaitseliitlane ei ole, aga relv siiski on ja kuni elu sees ja padruneid jätkub, vaenlasele armu ei anna. Ja kui ka padrunid otsa saavad, ütlevad viimase sõna saksa tääk ja sapöörilabidas. 8) Lõpuks, surm siin või siberis - eelistaks kodumaa mulda siis parem juba...
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Tegelikult tekkis mul ka küsimus, et milliste kindlate faktide põhjal võite te need väited Venemaa sõjalisest võimekusest ümber lükata?
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

huvitav on see,et alati minnakse öhku täis,kui räägitakse venemaa söjalisest mittevöimsusest.alati hakatakse ajama - töestage ära.

ei pea ja ei taha töestada.

vaadake lähiajalugu - Tsetseenia söjad.Maailma poolt hüljatud ja mitte tunnustatud väikeriik södis nii kui jaksas venemaaga ja suurriik kandis kövasti kaotusi.riik,kus pole öiget söjaväge ja struktuuri,andis vastu näppe ja oli meelsuselt kövasti üle.
venemaa dedovsiina,alamakstud ja korrumpeerunud ohvitserid,pidevalt surma saavad ajateenijad.
kunagi kroonus olles pidas meile peastaabi üks ohve loengu vene armeest,öeldes,et 40 prossa tehnikast on utiliseerunud ja sama palju södureid panevad plehku rindelt.

nüüd kartis ta Gruusiaga kokku minna ja venemaa teab väga hästi,et neid oodatakse siin..kui ajalugu kordub,tuleb oi kui palju eestimaa mehi välja...venemaal vöib ju oodata ei-tea-kui-palju dessantnikuid,aga katsuge see kontingent köigepealt narva piiri äärde liigutada,ilma,et maailm seda kosmosest ei märkaks...ja selle ajaga oleme ka meie mopi kokku saanud..ja selge on see,et vasjale antakse nii palju,kui torust tuleb ja rohkem ka.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Maximus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maximus »

Lõukoeralt hästi öeldud :twisted: .
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Täiesti ammendav vastus minu küsimusele :)
Ma ei ole kunagi uskunud seda Venemaa kõikvõimsust, ent samas ei usu, et ta ka päris abitu oleks, sellest tingituna ka minu eelmine küsimus. Puhas uudishimu :oops:
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
Manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manstein »

Mhmh raskeks läheks kül, peamiselt ilmselt meie õhu ja tankitõrje puudulikkuse pärast, jalaväepõhise sõja puhul arvan et vast viis Ivani ikka ühe Eestlase kohta, noh eks sellised kaotused on ka ründava üksuse puhul põhjendatud, pole enam päris täpselt meeles aga Venemaa on arevestanud suhtega 1:3 ja sakslased kas 1:5 või oli see 1:7. Ja jah müstilistest numbritest on tõesti mõtetu rääkida, keegi on siin varemgi rääkinud et Narva jõe ületamisel lihtsalt juba logistilistel põhjustel pole võimalik hakata siia mehi nagu rooma leegione saatma pigem ikka toetutakse rohkem tehnikale. Ise läheks, muidugi omal soovil ja lisaks sellele on ka lepingule alla kirjutatud nii et minna tuleb nii või teisiti . Kuna tööalaselt olen mehhaniseeritud luurerühma kuulipildur, siis peaksin ka üks esimestest langenutest olema juhul kui see pole mitte mõni Viru pataljoni luureüksus ja nojah piirivalvurid kellel kui ma ei eksi pole mingeid muid relvi peale käsitulirelvade.
Dulce et decorum est pro patria mori.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: erkilo, mongol, Qwerty226 ja 2 külalist