Sorry. Kibelesin kirjutama ilma artikliga tutvumata.Tõnis Lukas tahab riigikaitseõppe teha gümnaasiumis kohustuslikuks

Sorry. Kibelesin kirjutama ilma artikliga tutvumata.Tõnis Lukas tahab riigikaitseõppe teha gümnaasiumis kohustuslikuks
Miks mitte juba põhikoolis? Kui enamus Eesti noortest oskaks relva ohutult käsitleda ja omaks baasteadmisi tsiviilkaitsest ning esmaabist oleks see suur edasiminek.Tõnis Lukas tahab riigikaitseõppe teha gümnaasiumis kohustuslikuks
Seda tehaksegi, algkoolis ujutakse (kuni tehakse "ujumiseksam" ära), peale seda tuleb jalgrattalubade tegemine ja põhikoolis on talviti suusatamine.
Faktiteadmisena pidid teadma, et kuuli eest kaitseb vähemalt 60 cm toorest puitu, niiet mingite käsivarrejämeduste leppade taha pole mõtet varjuda.
Ma olen tunnis sellist ajugümnastikat teinud - olete soojamaareisil nt Egiptuses ja hommikul ärkate väljas suure kisa ja mürgeldamise peale.Relva käsitsemise oskus on 133-järguline. Õigupoolest meeldiks mulle kui niru väljaõppega kodanikud relvi ei näpiks - sellest on pigem kahju (tõmbavad endale liigset tähelepanu ja saavad kiirelt otsa) kui kasu.
Annad tuppa tunginud "revolutsionäärile" pasunasse ja võtad tema relva/salved...? Ja koridoris ülejäänule juba tina. 10 m pealt mööda lasta on juba keeruline. Arvestades, kuidas kaltsupead relvadega ringi käivad, siis võimalused on tegelikult head.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist