https://www.accelerista.com/a-ja-o/auto ... le-piisav/
.Antud info põhineb 2015a Subaru XV hoolduseks, sh "plaaniväline variaatorkasti õlivahetus" 2019 võetud pakkumistel (ja järgnenud kirjavahetusest) kahest Subaru esindusest Tallinnas (Mariine ja Autospirit). Seejuures Mariinest öeldi kohe, et auto tuleb ööseks töökotta jätta ("tilkuma"), Autospirit oli valmis tegema seda paaritunnise ootetöö korras.
. Mitte tõenäoliselt vaid ei olegi.....Tõenäoliselt pole kumbki see nn dünaamiline vahetus...
.Ma kasutasin seepärast sõna "tõenäoliselt", et ma täpselt ju ei tea, mis seadmed nendel töökojas on
No nii. Lõpuks hakkame asjale lähemale jõudma.Kapten Trumm kirjutas: ↑27 Veebr, 2023 13:31 Kus on kirjas, et "mina ostan". Minu poole pöördus inimene küsimusega, et kas pakutu kõlbab (õlivahetuse vajaduse olin talle varem selgeks teinud).
Ja millest sa järeldad, et ma ei tea, misasi dünaamiline õlivahetus on?
Enda autol oleksin selle oma erudeeritusega ja kogemusega oma garaazis ise ära teinud, sest käigukastipõhi laua peal tasub tihti vaatamist (sellest elamusest jääb kliendi sohval istudes kindlalt ilma). Et kui seal metallikut ikka kolepalju on, siis tuleb hakata kiiremas korras uut autot otsima.
.Niiet, kes siis nurgataguste garaazimeestega siin tegemist teeb?
Meil on selles suhtes eriarvamus ja las nii jääb.100 000 km korralikult kasutatud auto ei vaja mingeid dünaamilisi õlivahetusi.
Selle lahendus pole mitte "dünaamiline õlivahetus", vaid regulaarne käigukastiõli (osaline) vahetus mõistlike intervallidega (nt 50 000 km) tagant.Eluaegsest käigukastiõlist kuulsin mina esimest korda aastal 2004, kui meie peres olnud Ford Mondeo automaatkast tuksi läks. Selgus, et turbiin on kulunud ja põhjus lihtne: kastis olnud “eluaegne” õli oli nii läbi, et piltlikult öeldes lihvis turbiini ära läbisõidul 200 000 km.
Ma tõesti ei suuda lugeda tegelasi kes hangivad omale tööautoks kaubiku mis on millegipärast varustatud autom. kastiga (?!) kõige kirkamate pliiatsite hulka siin ilmas (mida ta ka ise artiklis tunnistab). Aga noh eks see ole minu probleem... Piiss.Ma reeglina ei vinni väiksemate ja suuremate nüansside üle tapeeti seinalt lahti targutada. Et aga vältida olukorda, kus mõni mees automaatkasti remontima jookseb, kuna milneti gurud just nii soovitasid õlivahetust ja hooldust teha, riputan ühe pikema artikli siia üles. Eks igaüks teab, keda kuulab ja usub. Piiss.![]()
https://www.accelerista.com/a-ja-o/auto ... le-piisav/
Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 2 külalist