Demograafia
Re: Demograafia
"Parveli lapsed" on üldtermin, näiteks: https://www.err.ee/1608849277/henri-koiv-parveli-lapsed
Selle all ei mõelda kellegi Parveli isiklikke lapsi.
Selle all ei mõelda kellegi Parveli isiklikke lapsi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Pruunsild on toetanud Isamaad ja selgelt väljendanud, milleks, sellel teemal end ka väidetavalt harinud. Selles mõttes aus kaup. Kui palju me teame teiste erakondade suurtoetajate seisukohtadest? Mitte eriti, vähemalt ma küll ei tea, mis muutust soovib Sõõrumaa, Alamäe vm suurärimees.
otsin puude taga metsa
Kas lisaraha kulub paljulastelistele perede ära? Alati.
Kas keegi hakkab enne seksimist arvutama, et kas ostan kondoomi või loodan suuremale toetustele? Kahtlen.
Kas keegi hakkab lapsi tegema ainult lähtuvalt lisatoetustest? Tavalist pereinimest see ei paneks lapsi juurde muretsema, kuid kardan, et sellised "töötajaid" leiduks kindlast, kes seaks sissetuleku lapse elukvaliteedist ettepoole...
Isiklik arvamus.
Kas keegi hakkab enne seksimist arvutama, et kas ostan kondoomi või loodan suuremale toetustele? Kahtlen.
Kas keegi hakkab lapsi tegema ainult lähtuvalt lisatoetustest? Tavalist pereinimest see ei paneks lapsi juurde muretsema, kuid kardan, et sellised "töötajaid" leiduks kindlast, kes seaks sissetuleku lapse elukvaliteedist ettepoole...

Isiklik arvamus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
No Kärt Kunnus kirjutas hiljuti PM-s, kuidas suurem toetus andis talle kindluse, et majanduslikult tuleb humanitaarpere toime ja tegidki kolmamda, st ei teinud raha pärast aga selle toel.
otsin puude taga metsa
Kas keegi peaks saama lapsi raha pärast? Kindel EIKas keegi hakkab lapsi tegema ainult lähtuvalt lisatoetustest? Tavalist pereinimest see ei paneks lapsi juurde muretsema,
Kas keegi peaks jätma kolmanda lapse saamata raha, majandusliku ebakindluse pärast (tõin ennist fakti kuidas SEB panga silmis langed just kolmanda lapsega, isegi liisingu puhul “vaeste” hulka pärast kolmanda lapse sündi) ?
Mõtle ise.
Kolmas laps on see hüpe mitmes mõttes: eestlaste järjepidevus, majanduslik--, pensionite- ja riigikaitse toimetulek. Mina saan vabalt hakkama ilma igasuguse toetuseta oma kolme lapse kasvatamisega, aga ei seedi silma otsas targutusi inimestelt, kel pole üldse või alla selle eestlastest lapsi.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Isand Sepp võib olla solvunud ja pahandada, kuid minu kolm last on kõik kasvanud 80-90-ndatel ilma eriliste toetusteta, saanud kõrghariduse ja elavad omades majades. Jõuavad mitut autot pidada ja reisidel käia.
Samuti saavad täiesti hakkama minu 9 lapselapse kasvatamisega ning ei nõua lisatoetusi.
Samas, nagu eespool nimetasin, kulub lisaraha ära ja mis on ettenähtud, võtavad vastu.
Kõik hakkab pihta kodusest kasvatusest, elu planeerimisest ja õigetest valikutest...
Lõpetan.
Samuti saavad täiesti hakkama minu 9 lapselapse kasvatamisega ning ei nõua lisatoetusi.
Samas, nagu eespool nimetasin, kulub lisaraha ära ja mis on ettenähtud, võtavad vastu.
Kõik hakkab pihta kodusest kasvatusest, elu planeerimisest ja õigetest valikutest...

Lõpetan.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Kokkuvõte: "oi, küll maa olin ikka tagantjärele vaadates ilus, ülitark ja mida kõike veel".mart2 kirjutas: ↑16 Apr, 2023 17:32 Isand Sepp võib olla solvunud ja pahandada, kuid minu kolm last on kõik kasvanud 80-90-ndatel ilma eriliste toetusteta, saanud kõrghariduse ja elavad omades majades. Jõuavad mitut autot pidada ja reisidel käia.
Kõik hakkab pihta kodusest kasvatusest, elu planeerimisest ja õigetest valikutest...![]()
Lõpetan.
Miks siis on see 90-date põlvkond Eesti kõige väiksem üldse läbi aegade, kui tollal kõik nii tublid olid? Siin teemas aetakse krooniliselt segamini isiklikud saavutused laste kasvatamisel ja riiklik poliitika, mis tugineb statistikal. Need 2 teemat on omavahel väga-väga lõdvalt seotud. Peaaegu mitte üldse.
80ndate teises pooles oli samas märkimisväärne iibetõus. Ka minu kolme pädaniku sünniaastad jäävad aastate 88-94 vahele ja ma ei viitsi kallil pühapäeva õhtul küll otsima hakata, aga ma väga seda juttu 90ndate üliväikeset põlvkonnast siiski ei usu. Paljud minu tutvusringkonnast said 90ndate esimeses pooles kolmanda järeltulija.Miks siis on see 90-date põlvkond Eesti kõige väiksem üldse läbi aegade, kui tollal kõik nii tublid olid
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...

Hea akf, Lemet, statistikaameti graafik on siin, midagi ilusat pole.
Status quo minu arvates on mugav ja samas hävituslik
lahendus. Midagi tuleks vähemalt proovida…
Viimati muutis Smith, 16 Apr, 2023 19:31, muudetud 1 kord kokku.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Ei asu vaidlema, kuna minu enda sünnivahemik jääb sinna 90ndatesse, aga numbreid oskan otsida. Seega tundke rõõmu.
https://andmed.stat.ee/et/stat/rahvasti ... iewLayout2
https://andmed.stat.ee/et/stat/rahvasti ... iewLayout2
Rõõm kuulda, mul on su üle hea meel, siiralt ! Inimesed olidkiIsand Sepp võib olla solvunud ja pahandada, kuid minu kolm last on kõik kasvanud 80-90-ndatel ilma eriliste toetusteta, saanud kõrghariduse ja elavad omades majades. Jõuavad mitut autot pidada ja reisidel käia.
vanasti tublimad: tsaariaja lõpus oli tavaline pere kümnekonna lapsega. Mida põlvkond edasi, seda saamatumad
me oleme - ei oska puulusikatki ise teha! Kuidas need
heietused peaks aitama tänast Eesti demograafilist olukorda?
Vanasti käidi kümmekond kilomeetrit jala tuisuga kooli,
hobusega päevane reis arsti juurde, poldasigi, täna ju enam nii ei saa. Peame aja ja elatustasemega kaasas käima. Arenenud lääneriigid ei ole sündivusele arstimit leidnud, mis ei tähenda
, et meie seda proovida ei võiks. Oleme maailma parim rahvas : alla miljoni eestlase siin Maarjamaal, oma keele ja oma kultuuriga, NATOs ja EUs. Püssi ikka vara põõsasse visata.
Kindlus homse suhtes langes raginal - seda mitte ainult rahas mõõdetavana.Kilo Tango kirjutas: ↑16 Apr, 2023 17:55Miks siis on see 90-date põlvkond Eesti kõige väiksem üldse läbi aegade, kui tollal kõik nii tublid olid?
Islandi järel teine...
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Suuruselt jah, aga meie oleme ikkagi parimad, nii subjektiivses kui ka mitmes objektiivses arvestuses.Islandi järel teine...
Olles täpsed : Island ei kuulu Euroopa Liitu

Eks selline poliitika on katse lapsi osta. Inimene on loomult mugav ja inimkonna areng on olnud muuta elamist enda jaoks võimalikult lihtsaks. Sinna valemisse 7-8 last hästi ei mahu. Seega niikaua kui on võimalik igal elu etapil ilma lasteta hakkma saada, siis neid välditakse või saadakse mõned niiöelda lemmiklooma asemel. Sest vastavad instinktid on meil endiselt alles.Ungari natalistlik poliitika pole ennast aga seni õigustanud. Endiselt sureb rohkem ungarlasi, kui sünnib. Kuigi Ungari summaarne sündimuskordaja, mis oli 2011. aastal veel Euroopa madalaim (1,23), on tõusnud vahepeal 1,58 peale, jääb see endiselt alla Eesti vastavale näitajale (1,61) ja kaugele rahvuse taastootmiseks vajalikust 2,1-st.
Veelgi üllatavam on ehk see, et pikisilmi oodatud kolmandaid lapsi, kes tagaksid rahvuse kestmise, on hakanud toetusmeetmetele vaatamata hoopis vähem sündima. Küll aga sõlmitakse Ungaris praegu kaks korda rohkem abielusid kui kümme aastat tagasi ja märgatavalt on vähenenud nii abortide kui ka lahutuste arv.
Vastuseta jääb, kas need numbrid viitavad õnnelikule pereidüllile või hoopis paaridele, kes püsivad koos üksnes riiklike toetuste pärast (sest paljude laenude ja soodustuste puhul on eelduseks abielutunnistus).
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Vabandan, et viimast korda torgin veel ebameeldivat teemat.Kilo Tango kirjutas: ↑16 Apr, 2023 17:55... Siin teemas aetakse krooniliselt segamini isiklikud saavutused laste kasvatamisel ja riiklik poliitika, mis tugineb statistikal. Need 2 teemat on omavahel väga-väga lõdvalt seotud. Peaaegu mitte üldse.

Isiklikukust vastututusest, millele mina viitasin, ei vabasta ükski riiklik poliitika. Aga, noh, hea on sellega vabandada ...
Rahaline toetus ei ole kaalukeeleks, kas muretseda kolmas laps või ei, kuid aitaks hoopis kaudne tugi - lasteaiad, koolikohad, kultuuri kättesaadavuse liikumine linnast maale.
Nüüd on kõik, enam ei sega lugupeetuid ...

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist