Mõni aeg tagasi saatsin Krikule ühe PS-i milles selgitasin omi seisukohti. Et miks ma ise enam postitada ei taha. Nüüd mõtlesin ümber ja otsustasin ikkagi selle kirja enamusosas siia avalikuks teha. Ma eeldan, et Kriku ei pahanda, ikkagi minu enda kirjutatud kiri, mitte tema oma.
Kiri ise tiba korrigeeritud ja tänase hetkeolukorra infoga täiendatud kujul:
Ma olen alati avalikult välja öelnud, et mulle ei meeldi topeltmoraal ja topeltstandardid. Et ma ei ole nõus seisukohtadega, et "kui on oma ja õige ja muiduhea inimene", siis tema võib. Võib seadusi eirata, valikuliselt täita, vassida jne. Mulle lihtsalt ei meeldi selline lihtsameelne "nüüd on kõik hästi" suhtumine koos sellega kaasas käiva silmaklapistumisega. Ja sealt siis edasi tuleva poliitilise sildistamisega, kui keegi juhtub "õigete" kokkukeeratud bläkkidele osutama. Ja ma lihtsalt ei pea seda õigeks, et mind selle pärast poliitiliselt kohe ekreiidiks hakatakse sõimama. Ja selle pärast tegin iseendale siit foorumist bänni. Tegin seda juba enne valimisi ja ka enne seda Prigožini-skandaali. Otsustasin, et rohkem ei postita ja ka ei tee log-in-i... Lubasin endale, et mõtlen enne log-in-ile vajutades ikka sügavalt järgi, kas mulle on seda vaja, või saan ilma hakkama. Lihtsalt kas ma ise tahan seda oma nime alt siin kirjutada, vat seda ma ei oska öelda, pigem ei. Ma lihtsalt ei taha nende silmaklapistatud lihtsameelsete sõimu alla rohkem sattuda.
Suures osas olen endale antud lubadust ka pidanud. Vahepeal oli ikka kiusatusi, kui üht Trummi ÕT-alast võhiklust lugesin, või mõnd muud verekeelest väga-nihu-vale-tõlget lugesin, vmt.
....
Ja ma ütlen, et mul on hea meel, et Ekre võimule ei saanud, sest suures plaanis pole ega tõenäoliselt ka tuleks ei ekre ega kesikute võimule saamine Eestile/Eesti mainele kasuks.
....
Okei lähme edasi. Praegu on seda (silmaklapi) suhtumist väga hästi näha ka selles MTÜ teemas.
(Muideks, ma postitades enam kui kord mainisin oma suhtumist, et minu arvates oleks meile kõigile parem see teema praegu rahunema lasta, et nad seal oma äri ja muud dokumendid korda saaks aetud, sest juba siis asi suitses ja haises). Ainult lihtsameelne loll või antud case-ist isiklikku kasu saav poliitsõdalane pidi olema, et neid leebelt öeldes "küsitavusi" mitte tunnistada. Selle asemel sain sõimata ja kisti muudkui uuesti seda teemat üles (et kõik on ju korras!). Eks sellest ole ka sellistel jahmatus nüüd suurem, kuna enne lihtsalt ei tahetud, või ei suudetud seda endale tunnistada.
Ma olen oma ettevõtlustegevuste juures küllalt pidanud olema nii-öelda
kliendi krediidikõlblikuse komitee otsustav hindaja, lihtsalt kas ma/me annan/me oma/meie isikliku vara/rahalised vahendid sellele inimesele kasutada või keeldun krediiti jagamast. Ja sealt saadud kogemuste najal kõigi otseste või kaudsete infokildude alusel mina talle krediiti poleks andnud. Kohene väljaost- palun väga, aga krediiti ei annaks. Sellest võiks eraldi postituse teha millised killud mida mulle rääkisid. (NB! Jutt ei käi annetamisest, kus ma olen otsustanud oma vara lihtsalt ära laiali jagada, vaid olukorrast, kus ma hindan, kas sellele isikule antud vahendid ka mulle tulu toovad, või millal midagi tagasi saan, või kas ja kuidas ja kui palju üldse).
Aga kokkuvõtvalt: mulle meeldib soovitada õppekoolituse protsessis teha rollimängudega erinevaid workshoppe. See lihtsalt avardab tunnetamist ja tajumist, miks või millistel asjaoludel mingi inimene mingisuguses situatsioonis käitub just nimelt nii, ja millistel asjaoludel just vastupidi.
Ja selle MTÜ-intsidendi puhul ei ilmne üldsegi mitte käitumismustrit mismoodi käitub
inimene, otsustav ärijuht, kellele on teatavaks saanud info, et tema väga heast sõbrast (välis)partner on teda suuremahuliselt rahadega alatult petnud ja huianud. (Needsamad Delfi ajakirjanikud mängivad partnerlusest rääkides (küll konkreetselt kinnitamata) ERR-i raadiosaates isegi sõnaga armupartner).
Küll aga alates avaliku skandaali lahtikerimisest alates pea igal tegevusel, esinemisel ja sammul sellel teemal ilmneb käitumismuster "ah-sa-raisk, läbi on hammustatud! Keegi on kitse pannud? Palju ja mida nad teavad?"
Selle intsidendi juures kõik see mida mina näinudvõi kuulnud olen (nii otsene kui kaudne, st nii must-valge, kui ka puhas klatš ja kuulujutt) on kahjuks tõeks osutunud. On üks seik veel, mida pole avalikult leierdatud, aga mis mul nn seivitud on:
.....(Krikule kirjutasin, selle infokillu, aga siia avalikult seda praegu veel ei pane). Ma tõesti ei oska ei istuda, ei astuda, kas see viimane pärl kah nii läheb (st jutt faktiks osutub), nagu eelnenud rahakantimise kahtlus nüüd näitab. Muideks, viimased papid (eelmise aasta miljonile lisaks sel aastal siis veel 500 000) läksid artikli põhjal veel märtsis sinna IC-sse, kuigi juba "ei-te-millal" JML lubas AK kaamerate ees kogu Eesti rahvale Ukrainasse mitte enam raha saata ja samal ajal juba kuu aega olevat nõuandev koda oodanud JML-ilt raha kasutuse kohta aruannet/dokumente jne. Ja alles 10.-12. märtsi kandis läks asi ootamise asi lõhki. Sinnamaani papp läks, sinna IC-sse (artikli väide).
Ohjahh, ja Madis Reiviku ja mõne muu taolise silmaklapilise jaoks on aga ikka kõik teised süüdi.... ainult mitte JML. Ohjahh.
Tänane täiendus olukorrale, jällegi Delfi ja ERR-i artiklite põhjal.
1)
Sinnamaani papp läks, sinna IC-sse (artikli väide). Ajakirjanikud väidavad, et IC on kadunud või kadumas, tema asemel on/olevat uus järgmine tankistiga puhver ja sinna olevat (ajakirjanike väitel!) kah juba (Eestist otse) raha läinud.

Ometigi oli juba ei-tea-millal jutt (JML AK kaamera ees), et Ukrainasse rahakanded on peatatud kuni auditi tulemuste selgumiseni ja hiljuti oli ka infokild, et nüüd rahakanded ainult kahe juhatuseliikme allkirjaga (st siis JML-Priske) ja mingi kuni 10 000 euri ainult? Ja nüüd ei suudeta juba 40 päeva selgeks teha kellele millistes summades ja kelle allkirjaga või kelle käsul rahad Eestist Ukrainasse on liikunud? Selleks pole auditit küll tellida vaja.
Täiendus nr 2)
...käitumismustrit mismoodi käitub
inimene, otsustav ärijuht, kellele on teatavaks saanud info, et tema väga heast sõbrast (välis)partner on teda suuremahuliselt rahadega alatult petnud ja huianud. Täna lisan siia juurde laienduseks naine, emotsionaalne naine. Ja nüüd küsin:
Kas keegi suudab näidata kasvõi ühte videot või SM-postitust vmt, kus JML käituks niimoodi? Oma väga hea isikliku (vb isegi mees-)tuttava poolt niimoodi isiklikult tankipanduna alatult ja suuremastaapsete summadega reedetud inimesena (naisena)?
Ja kui keegi selle MTÜ asjas kedagi milleski süüdistada või lihtsalt sõimata tahab, siis mõelgu kõigepealt sügavalt järgi
keda ja
mille eest.